tisdag 27 november 2012

703 Reklam på bloggen

Jag har tidigare varit motståndare till reklam på min blogg men har på senare tid ändrat uppfattning.  Hörde på radion att vi måste konsumera mera för att den ekonomiska tillväxten i samhället ska säkras. Därför tänkte jag dra mitt stå till stacken med en liten annons nu och då på min blogg.


 Annonsen från Husmodern nr 11 1927. (Bilden går att klicka större.)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Jag var rädd för att du menade allvar!
Bloggblad

Karin sa...

Åh så patriotiskt och ansvarskännande! Jag ska omedelbart tänka på min mans underkläder. Fly mig ett paket med det underbara Luxlöddret så ska jag... eller vänta. Det var ju avsett för sidennäsdukarna tror jag. Men vad sjutton gör jag med kallingarna? Ska jag bara tänka på dem?

Musikanta sa...

Nej, någon vanlig reklam kommer inte inte på bloggen. Möjligen om jag kommer upp i 25000 läsare varje dag...
I

Musikanta sa...

Karin:
Ja, jag tänkte som sagt att jag skulle kunna hjälpa till lite med landets tillväxt. Jag har ett förslag från MM angående kalsingarna som vi kallar dessa plagg här i Östergötland. Man kan använda tvättmedlen Vita Tvättbjörn eller Persil till dessa.
Ingrid

Pettas sa...

Nu har Ingrid gått igång tänkte jag när jag såg rubriken!:)
Nu får MM nya kallingar, var nästa tanke men du tänkte större, nämligen på världsekonomin. Förstås. Här handlar det inte om underkläder och tvättmedel, här handlar det om något helt annat. Marknadsföring, utbud och efterfrågan....
Tillväxten, hjulen som ska rulla.
Givetvis hänger jag på jag också! Var får man köpa LUX, har inte sett det på ett antal år:)

Härligt och roligt inlägg! Nu väntar jag på nästa annons!

Karin på Pettas

Karin sa...

Eller Sulfo! Var hittar man Sulfo i dessa tider?

Musikanta sa...

PettasKarin:
Nej, som jag skrev till Bloggblad - ingen reklam på min blogg innan jag får minst 25000 läsare per dag.
Bra att du har förstått allvaret i det hela. Vi måste ju konsumera, annars lägger fabrikerna ner, det blir arbetslöshet och elände...
Jag undrar om det fortfarande finns tvålflingor att köpa, vore intressant att veta.
Just nu har jag fullt upp med Luciasånger och fredags- och lördagsteman så det dröjer nog tills nästa annons - men hav tålamod! Den kommer.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin E:
Nej, det är nog inte lätt att hitta idag. Har förmodligen bara bytt namn, det är väl samma innehåll som tidigare, antar jag. Själv tvättar jag mina egna sidenplagg från kinaresorna - dock inte sidennäsdukar - i Yes. Det funkar säkert lika bra som Lux. Kul att namnet på tvålen finns kvar sen anno dazumal i alla fall.
Ingrid

englundskan sa...

Ett utmärkt bloggtema till december

Eleonora sa...

Vilken härlig annons. Du har verkligen blick för roliga saker! Jag köper nog genast 10 kartonger!

Hoppas allt är bra med dig och Mmaken. Bär det av norrut (och du har tid) så vet du ju var jag finns. Många stora kramar från
Eleonora

Musikanta sa...

englundskan:
Kanske till någon annan månad.

Musikanta sa...

Eleonora:
Det kommer fler med tiden, vänta bara! Det blir en kort visit om någon vecka eftersom Mirren fyller 35 år 7 dec. Vi ska gå på La Cage aux Folles den 7 december, ha kalas den 8, men sen måste vi åka hem samma dag eftersom jag har en spelning på söndagen. Det blir nog ingen mer visit före jul eftersom Mirrfamiljen har fullt upp. Dessutom fyller min moster 100 år på Lucia så vi tänker åka ner till Växjö då. Men sen kommer jag väl upp någon gång efter jul och då hör jag av mig!
Varm kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

englundskan:
Jag har skrivit en kommentar i ämnet lördagstema på din blogg.
Ingrid

olgakatt sa...

Lux tvålflingor användes flitigt i min ungdom. Numera tvättar jag sidensakerna i Almgrens sidentvål. Silke består ju av protein och andra tvättmedel innehåller ju enzymer som löser upp protein. Schampo har jag hört skulle kunna användas men hur är det med Yes - löser inte det protein??
Makens underkläder tänker han själv på, tack och lov.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Det har jag aldrig tänkt på - ska ta schampo nästa gång. Mina cashmeretröjor kan jag nog fortsätta att tvätta i Yes - de innehåller väl inget protein. Var köper man Almgrens sidentvål i så fall?