tisdag 6 november 2012

690 TisdagsTema - Detaljer

Detaljer är rubriken på tisdagens tema. Fler tisdagsbloggare hittar man här.

Jag går en kurs och målar akryl. Vi målar fritt några stycken och får individuell hjälp och många goda råd av vår ledare, Jacqui Holmqvist, som själv är en duktig konstnär. Några av hennes tavlor kan man kika på här.

Förra gången fick jag för mig att måla av min vackra orkidé som har blommat om igen med stora vackra blommor. Och medan jag målade kom jag just att tänka på hur mycket detaljer man upptäcker när man ska måla av någonting. Inte har jag tänkt på tidigare, hur fantastiskt sinnrikt blombladen är uppbyggda med sina fina små ådror som förgrenar sig i hundratals andra ännu finare. Som små, små träd...

Bilderna går att klicka större för ännu mer detaljer.
Och hur utsökt vackra färger som pistillen och ståndarna har för att locka till sig insekter. Och hur väl färgerna harmonierar med varandra.

 

11 kommentarer:

Pettas sa...

En orkidé är alltid en orkidé. Makalöst vacker och tänk också så hållbar.

Karinkram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Jag fick orkidén den 29 januari och den 29 juni fällde den sin sista blomma (som jag trodde då). Nu, i oktober, började den blommade om med så vackra blommor som på bilden! Den har bara stått i ett fönster och jag har vattnat den ibland när jag har kommit ihåg det. Visst är det konstigt!
Kram tillbaka

Pumita sa...

Dina orkidéer är otroligt vackra. Alltid roligt att se saker med nya ögon. Jag får ta och titta lite närmare på mina i köksfönstret. :)

Grekland nu sa...

Så vackra! Och vilken bra kamera du måste ha! Man ser verkligen varje detalj.

Carina sa...

Otroligt vackert och detaljrikt...vore kul att se tavlan också!
Kramen.

Grekland nu sa...

Hej igen! Nu måste jag bara få fråga en sak: du har ju ditt namn skrivet på fotona, hur gör man det? Har just blivit "bestulen" på en bild, så jag skulle vilja veta hur man sätter dit sitt namn. Tack på förhand!

Musikanta sa...

Pumita:
Jag har också alltid tyckt att orkidéer är vackra - men jag har aldrig tittat så noga på dem. När man gör det upptäcker man hur otroligt intrikat mönster blombladen har. Titta själv ska du får se!

Musikanta sa...

Ingabritt:
Ja, jag tog bilderna med systemkameran. Men jag skulle vilja ha ett lite längre objektiv så jag kunde ta bilder ännu närmare. Kanske julklapp?
Kram

Musikanta sa...

Carina:
Haha! På tavlan blir orkidéerna inte hälften så vackra som i verkligheten. Men kanske mer individuella ;-). Jag kanske dristar mig att lägga ut en bild på tavlan när den blir färdig i alla fall...
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Ingabritt:
Jag redigerar mina bilder i Photoshop. När jag har bilden uppe och redigerat den färdigt klickar jag på T i menyraden till vänster. Det betyder text. Sen kan man välja teckensnitt, färg och storlek på texten när man har klickat på T:et. Ibland kommer någon annan symbol upp som inte är så bra till texten (det är naturligtvis jag som inte kan den än och då får man klicka på T:et igen.) Men det ska vara som en liten fyrkant och ett streck på bilden innan man börjar skriva. Teckensnitt, storlek på texten och färg finns hos mig i menyraden högst upp. Den kommer inte fram förrän du klickat på T:et. Lycka till.

Carro sa...

Jättefina!!