fredag 30 november 2012

707 Lördagstema Show&Tell – Vinterförvaring

Det är Olgakatt som håller i lördagstemat för december och hon tycker att vi ska skriva om VINTERFÖRVARING. Övriga lördagsbloggare hittar man till höger i min blogg.

Det blir ett mycket kort inlägg eftersom det enda som jag vinterförvarar är trädgårdsmöblerna. De förvaras i garaget tillsammans med en massa andra prylar som alltid förvaras där under samtliga årstider och sen vi köpte huset för 22 år sen. Det får plats mycket saker i ett garage om man inte ställer bilen där.


Jo, förresten. En som också förvaras där i garaget vinter är faktiskt katten Murre. Jag tror han mår bättre i garaget än ute i kylan. Och så är det ju ingen risk heller att han blir utsatt för beskjutning.

10 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, Murre mår nog bra av att vinterförvaras. Stackarn som utsattes för rena vilda västern...kulan/kulorna yrande runt huvudet.

Karinkram

Musikanta sa...

PettasKarin:
Du är lika snabb att kommentera som jag var att lägga in lördagsinlägget :-). För en gångs skull är jag inte sen i alla fall. Ska bli oerhört spännande att läsa om hur andra tolkar temat...
Trevlig helg!
Kramar från Ingrid

olgakatt sa...

Undrar vad våra katter skulle säga om vi skulle vinterförvara dem. Kanske tur att vi inte har nåt garage;-) Men er Murre är nog glad att komma i skydd.

Karin sa...

Ja, garage är rymliga och bra ställen, så länge man låter bli att ställa en bil där. Det berättas med skräckblandad förvåning i det grannskap där sonen bor att det finns en granne som faktiskt har sin bil i garaget. Mycket besynnerlig person, tycker alla.

Min dröm är att skaffa trädgårdsmöbler som tål att stå ute året om. Då skulle ju vinterförvaringsboden kunna bli något roligare.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Tur för dina katter att det inte är aktuellt med någon vinterförvaring för dem. Ha en skön helg!
Ingrid

Musikanta sa...

Karin E:
Vi har en granne som också har sin bil i sitt garage! Men så var han också först ute av alla på gatan idag och sopade bort snön från sin garageinfart. Hans gräsmattor är alltid lika välklippta och något ogräs syns aldrig mellan trädgårdsstenarna. Om man bortser från detta är han rar och trevlig.
Ingrid

englundskan sa...

Nej, garage är väl inte till för bilar, dom är bara stora och tar plats. Vårt "garage" kallas på ritningen för gårdsverkstad och det är betydligt närmare sanningen. Grannar och vänner vet numera att de ska gå hit och fråga om det möjligen finns en plåtbit, en domkraft, en ... och det gör det i allmänhet för det är fullt med bra-att-ha-saker.

Eleonora sa...

Fin kisse - den får du vara rädd om. Kram på dig!

Musikanta sa...

englundskan:
Skönt att höra att det inte bara är vi som har garaget till förråd. Cyklarna behöver ju stå någonstans också...
Det finns dock en hel del motordrivna grejor där som snöslunga, gräsklippare etc. Och verktyg naturligtvis. Samt mina vinylskivor från 50-talet om nu någon skulle vara intresserad av dem, trädgårdsmöbler som sagt, Murre och lite annat intressant.
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, ja är rädd om honom för han som gör dem i Färjestaden på Öland är pensionär sedan länge. Efter honom tror jag inte att det blir några fler sådana kissar. De är ju handgjorda helt och hållet.
Önskar dig en fortsatt skön helg!
Kramar från vännen Ingrid