måndag 12 oktober 2015

1180 Sankt Ragnhildskören i Salem i Börrum

Igår på Tacksägelsedagen hade Sankt Ragnhildskören sitt första framträdande för hösten. Det har blivit tradition att vi sjunger varje år på just denna söndag i missionshuset i Salem i Börrum några mil från Söderköping. Gudstjänsten är ekumenisk, alltså ett samarrangemang mellan Svenska kyrkan och EFS - Evangeliska fosterlandsstiftelsen. Kent har tagit samtliga bilder och även spelat in Tron är för mig... i slutet av inlägget.


Sankt Ragnhildskören i Salem i Börrum. (Bilderna går att klicka större.)

Ragnar K. - ordförande i EFS-avdelningen i Söderköping och vår egen körmedlem Fritz A. som är pensionerad kyrkoherde, höll i gudstjänsten. Ragnar är en duktig musikant och spelade också under gudstjänsten. Kören sjöng sex sånger och avslutade med Lydia Lithells Flyttfåglarna, som ju passade bra så här års. Roligt att så många i kören ställde upp - några stycken kom direkt från en tidigare gudstjänst där de sjungit i kör eller varit kyrkvärdar.


Kören tar igen sig efter repetitionen och så småningom kom det fler gudstjänstbesökare.

Efter gudstjänsten blev det kaffe och lotteri som vanligt. Ragnar underhöll också där med gitarr och sång, bland annat med den gamla fina Ovan där. När vi fikat färdig vidtog den sedvanliga auktionen av skördealster. Jag ropade in en knippe persilja - min egenodlade blev det inte mycket av - och ett paket bullar som körmedlemmen Asta bakat och som jag vet är väldigt, väldigt goda.


 Ragnar, eldsjälen i EFS Gusumavdelning  hade med sig en grupp flyktingar, som verkade uppskatta både musiken och fikat. 


Ragnar sjunger "Ovan där" med inlevelse.


Trångt vid kaffeborden.

På det här videoklippet sjunger Sankt Ragnhildskören Olle Widestrands Tron är för mig en sommaräng.

9 kommentarer:

Ditte sa...

Vad trevligt! Och tack för att jag på håll fick följa med. Jag hade säkert uppskattat det hela på plats. Just sången "Ovan där" minns jag från när jag var lite och gick i söndagsskola.
Vilken fin inspelning! Väldigt fint att lyssna på.
Kram från mig.

Mirren sa...

Tänk att det finns flyktingar från Gusum. Är det verkligen så hemskt där ;-). M&P

Musikanta sa...

Ditte:
Tack för rar kommentar. Och tack för att tog dig tid att lyssna på inspelningen. Alla, med några få undantag är pensionärer så man får inte ha alltför höga pretentioner. Huvudsaken är att alla verkar tycka det vara så roligt att sjunga. Och även de som lyssnar :-).
Kram
Ingrid

Musikanta sa...

Mirren:
Nu har jag uppdaterat för bättre förståelse. Det har faktiskt hänt en del hemska saker i Gusum men det var för ett tag sen.
M&P

Mirren sa...

Varför tog du bort "flyktingar från Gusum" - jag skrattade högt när jag läste det!

Annika sa...

Så trevligt ni har det i kören!
Det låter så bra om er också.
Kramar!!

Musikanta sa...

Mirren:
Det var faktiskt inte meningen att det skulle vara så roligt :-(...
M&P

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Annika:
Ja, det är en riktigt trevlig sällskapskör också plus att det låter bra för det mesta. Idag kom det 24 personer på körrepetitionen trots att det bara var två dagar sen vi sjöng. Då blir man glad!
Kramar tillbaka från Ingrid