måndag 26 oktober 2015

1186 "Kom nära mig" med Sankt Ragnhildskören

En av mina favoritsånger är Kom nära mig med text och musik av Lennart Jakobsson. Här har Kent spelat in Sankt Ragnhildskören när vi sjöng under mässan i Östra Eneby kyrka i Norrköping igår. Det kan vara roligt för mina körsångare att få höra hur de låter. Kameran är ganska nära pianot - det är därför pianot hörs onödigt högt.

6 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Vilken fin sång! Och så säger jag det igen, de sjunger så fint den här kören, gör fina fraseringar och följer verkligen pianot jättebra. Tänk att det funkar så bra fast du inte står framför dem, de är verkligen trygga i sitt musikframförande! Måste ha en bra ledare ;-)

Musikanta sa...

Anna:
Jag har upptäckt att en i kören är bra på att dirigera. Tyvärr var hon inte med när vi sjöng i söndags så det blev lite släpigt i herrstämman när de var på tur att sjunga en vers. Det är verkligen ett lyft när det är någon som står framför kören och dirigerar. Och så är det lättare att titta upp också från pärmarna - fast jag tyckte de var ganska bra med detta den här gången. Jag har tjatat...
Kram och tack för rar kommentar!

Ditte sa...

Vackert! Tack för att jag också fick höra.
Kram!

Eleonora sa...

Det är en fin kör du har och så många alerta gamlingar som kan åstadkomma så fina toner. Du kan vara stolt ledare!
Kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Ditte:
Ja, jag tyckte sången lät fin. Roligt att du gillade den också.
Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag är ju i så fall en av de äldsta alerta gamlingarna, haha. Du får inte skriva "gamlingar" - min mamma höll på att säga upp sitt abonnemang på Norrköpings tidningar bara för att en reporter skrev om "gamlingarna" på servicehuset Blå Porten där hon bodde. Och hon var då i nittioårsåldern...Men du har helt rätt i att vi sjunger ovanligt bra för att vara så gamla.
Kram från Ingrid