torsdag 8 september 2016

1322 Tavelhängning på Stinsen

På måndag har jag vernissage i den fina utställningslokalen på vårt bibliotek i Söderköping - Stinsen. Byggnaden har fått sitt namn från den tid då det gick järnväg mellan Norrköping och Söderköping. På tomten, där Stinsen nu ligger, fanns det en gammal fin järnvägsstation som tyvärr revs på 60-talet.

Kent tog de flesta bilderna som går att klicka större.

Den tjusiga affischen har vår fina och duktiga kultursekreterare Karolina Nilsson skapat. Hon har också hängt upp alla mina tavlor i den nya utställningslokalen på Stinsen. Ett rum med vita väggar och många ställbara ljuskällor i taket. Tavlorna blir som helt nya i denna fantastiska miljö. Jag, som tidigare ställt ut i det mörka Kanalmagasinet är verkligen överraskad av hur fint det blev.


26 tavlor blev det när jag samlade ihop alla.

Kent och jag kom dit på förmiddagen med alla mina tavlor - inalles 26 stycken. Bättre för många än för få - så kunde Karolina välja ut dem hon tyckte passade bäst. Innan hon fick det här jobbet som vikarierande kultursekreterare i kommunen hade Karolina jobbat på två gallerier och jag insåg snart att här hade jag inte så mycket att komma med vad gällde urvalet och hängningen av tavlorna.


Karolina hänger tavlorna med fiffiga upphängningsanordningar så man slipper att göra hål i väggarna.


Micke och Karolina i utställningslokalen på andra våningen på Stinsen.

Jag satt bara på en stol och njöt när hon plockade runt tavlorna och såg till att färgerna stämde något så när överens tillsammans. Resultatet blev jättefint och det var bara att tacka och ta emot. Ett fint gammalt bord som var med på förra utställningen hade jag bett att få ha kvar och Micke ordnade med bord och fåtöljer.


Karolina framför väggen där mina skärgårdsmålningar ska hänga.

På måndag tänker jag vara på Stinsen hela dagen mellan klockan 10 och 19. Jag har också planerat att vara där så mycket som möjligt åtminstone första veckan. Utställningen pågår ju ända fram till den 30 september och det vore ju roligt om det kom lite folk och pratade bort en stund. Det blir kanske lite långsamt annars eftersom jag är ensam utställare.


Mycket lycklig och nöjd med livet just nu.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att ställa ut :) All lycka till med det.

Kram Stina

Äventyret framtiden sa...

Så härligt Ingrid!
Så synd att jag inte kan komma till Stinsen och prata bort en stund med dig och se på alla dina alster, som jag vet att jag skulle beundra. Jag tycker om allt jag har sett på din blogg. Men kanske du håller en liten egen bloggutställning så småningom?

Stort lycka till med utställningen!

Musikanta sa...

Stina:
Tack!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Synd att du bor så långt borta - hade ju varit trevligt att träffa dig även utan tavlor. Jag lägger väl in lite från vernissagen så småningom :-).
Tack för lyckönskningen och kram från Ingrid

Annika sa...

Så fint! Och så roligt med ett vernissage! Ska blir spännande att se din rapport från när det öppnar - och kanske lite fler bilder på hur slutresultatet av arrangemangen blev.
Kram

Ronny sa...

Soloutställning! Det är ju helt rätt och på tiden! Och presentationen verkar bli väldigt bra också! I den här miljön ser dina målningar ut att få ännu större lyskraft och anslag. Stort lycka till, både under öppningsdagen och under hela utställningen!
:)

Musikanta sa...

Annika:
Det är klart jag ska visa utställningen här på bloggen när jag har haft vernissagen. Tänkte att jag kunde vänta tills dess. De som är mina gamla bloggvänner har väl sett det mesta så det är inga större överraskningar. Men inte på en gång i alla fall :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Ronny:
Jag vet inte precis om det är på tiden eller om jag överhuvudtaget skulle ha någon alls, haha. Men jag är så glad över att tavlorna ser så mycket bättre ut mot de vita väggarna och med spotlighten riktade mot dem. Lite fusk förstås. Tack för rar kommentar och lyckönskning!
Kram från Ingrid

Ingrid sa...

Så roligt att ha du ska ha en vernissage! Det hade varit bra roligt att få vara med där och få se dina alster.
Lycka till med allt!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack! Det ska bli spännande om det kommer någon och tittar på måndag. Du ska få se mina tavlor så småningom på bloggen.
Kram tillbaka från Ingrid

olgakatt sa...

Så roligt med utställning! Hade gärna kommit på din vernissage, jag också. Att hänga en utställning är väldigt trevligt. I vår konstförening brukar nån av styrelsen samarbeta med konstnären. Ibland önskar man att vederbörande kunde göra som du - sätta sig på en stol och bara titta på. Andra är själva verkliga experter. Jobbigast är de som kommer med femtioelva alster och envisas att ha med precis ALLT så att man inte ser skogen för bara trän.
Lycka till, hoppas många kommer och pratar med dig och köper en tavla!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag tyckte bara det var roligt att Karolina var så intresserad av mina tavlor att hon gärna hängde dem själv. Det är bra att någon ser dem med andra ögon än man själv. Hon plockade bort några stycken men de flesta fick plats.

Det var ju lite nya äventyr det här med vernissagen. Och det kostar heller ingenting - annars hade jag nog inte brytt mig om att ens försöka. Jag är mest ute för att visa mina tavlor och träffa lite folk. Hade naturligtvis varit roligt om jag hade blivit av med några tavlor eftersom man samlar på sig en massa, men det är faktiskt inte så viktigt om någon köper eller inte. Jag får ju lite stoff till bloggen i alla fall och kan kanske locka dit några från närmaste familjen och några goda vänner :-).
Ingrid som tackar för lyckönskningen.

Geddfish ♥ sa...

Oh, vad roligt! Du är så duktig på att måla, ja inte bara det, du har en strålande fantasi och härlig stil!
Så, lycka till ♥
Kram, Gerd

Musikanta sa...

Gerd:
Tack för din rara kommentar - den värmer. Det är inte utan att jag ångrar hela köret...
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Härligt att få hjälp av ett proffs! Det stod ju om dig i NT också! Hoppas att det kommer många och tittar - och köper.

Musikanta sa...

Jag hoppas också att det kommer många och tittar. Däremot har jag inga som helst förväntningar på att sälja några tavlor. Det är mest för att det är roligt att komma ut lite och träffa lite folk som jag ställer ut. Om man sen skulle bli av med en och annan tavla är det ju bara ett plus. Roligt också att lära känna de som jobbar på bibblan lite närmare - de är jätterara dem jag har träffat hittills.