onsdag 14 september 2016

1325 En överraskning

När jag igår kom upp till utställningslokalen på Stinsen i Söderköping där mina tavlor visas till den sista september, möttes jag av en överraskning. Jag berättade ju om i mitt förra inlägg om att jag fått besök av en journalist på tidningen Folkbladet, men inte kunde jag drömma om att jag både skulle komma på första sidan på tidningen och få ett reportage inne i tidningen.


Patrik Selsfors tog både bilder och skrev reportaget. Bilderna går att klicka större men om det är svårt att läsa har jag lagt in länken till Folkbladet där den går att läsa här nedanför.Det var Micke, den hjälpsamma och trevliga vaktmästaren på Stinsen som redan varit och kopierat sidorna till mig och lagt på det gamla bordet där jag har mina övriga attiraljer. Tack Micke, vilken överraskning! Artikeln ligger nu också ute på Folkbladet. Här kan man läsa den om man har lust.


Extra glädjande var ju förstås att jag fick sälja två tavlor till - Stegeborgs slottsruin här ovan var en av dem.

Jag har fått ett så fantastiskt bemötande av alla på biblioteket så det är en ren fröjd att komma dit. Glada leenden överallt och personalen hjälper till så fort det är någonting som man behöver. Även om de flesta besökare bara tittar sig omkring får jag många glada tillrop och spontana positiva kommentarer. Det värmer och uppmuntrar till ett vidare måleri. Nu, när jag inte har min kör längre, måste jag ju roa mig med något annat.


Min bloggvän Marianne alias Bloggblad och Elisabeth en av mina f.d. körsångare, tog sig tid att sitta och prata en god stund. Kul att ni kom och tittade in!

Många besökarna tar sig också tid med en liten pratstund om allt mellan himmel och jord. Det är nästan det roligaste av allt att jag på de här tre dagarna lärt känna flera personer som jag haft så trevligt utbyte av. Dessutom är det ett stort rum innanför utställningslokalen där det pågår olika föredrag strax innan biblioteket stänger. Alla som är med på de här samlingarna måste ju gå igenom utställningslokalen och många tar sig tid då att titta runt innan föredraget eller samtalet börjar. Här på landet kommer ju folk i allmänhet en kvart före utsatt tid så vi hinner prata lite också.


Igår var jag och lyssnade till Stig Jacobsson som kåserade om Musiken i Romantikens Prag med inslag av musik och idag var det ett öppet samtal i  Filosofiskt Forum som leds av Lars Sundberg från Norrköping. Det är helt gratis. Jag tänker vara med på samtalet nästa onsdag eftersom det verkade intressant. Idag rörde sig samtalet om Godhet och nästa onsdag är ämnet Integration.

23 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Grattis, både till fin utställning och att ha kommit i tidningen! Jag kom inte in på länken men har förstorat bilderna här.
Det är skoj att bli uppmärksammad!
Allt gott, kram, Gerd

Tredje året i Hjo sa...

Trevlig läsning i Folkbladet! Jättekul!

Tove Olberg sa...

- och du kallar dig inte konstnär? Nåja, det är upp till var och en det. Härligt och roligt för dig och alla de du möter!Så kul med Folkbladets artikel också!
Biblioteket är en mycket fin inrättning - jag har bokat in en utställning här i september nästa år;
Då kör vi målerisk kram då :-)

Gunnel sa...

Så härligt att bli så uppmärksammad.

Eleonora sa...

Min vän Ingrid - jag är så stolt få kalla dig Min Vän! Du är så kreativ och målmedveten, med i tiden och alltid med ett smil på dina läppar! Så underbart att din utställning blev uppmärksammad och att du är efterfrågad av tidningar.

Roligt också att du fått sälja några tavlor, men kanske blir det svårt att skiljas från dem, som fått flera timmar och omtanke av dig.

Lycka till nu september ut.
Jag reser till Dalarna på några dagar.
Kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Gerd:
Konstigt att du inte kom in. Jag är ju inte prenumerant och jag kom in ändå. Kul att du kunde läsa i alla fall. Det är inte så många som läser Folkbladet här i Östergötland, det är Norrköpings Tidningar och Corren som är de stora drakarna. Men det var i alla fall roligt att det blev en så bra bild och ett så trevligt reportage.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Roligt att du tyckte det! Man måste ju passa på att marknadsföra sig när det ges ett så bra tillfälle :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Spännande. Här var jag tvungen att komma med minst 25 tavlor, men att du har ett antal tavlor som räcker till en utställning är jag helt säker på, haha.Ska bli roligt att se dina tavlor här på bloggen när den tiden kommer.
Målakram från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Det är ju framför allt roligt om någon läser det och tittar in på utställningen. Annars är det som allt annat jag upplevde när jag frilansade på NT på 90-talet. Man jobbade och skrev en artikel som man kanske tyckte var bra - nästa dag var den helt glömd! Och Folkbladet är det inte så många som läser här i vår lilla stad.
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag är ganska trött på mina gamla tavlor som jag jämt ser omkring mig så jag är mycket glad om någon vill ha någon av dem på väggen hemma hos sig. Dessutom har jag ju tagit foton på alla så att jag se dem igen när jag vill.
Lycka till med din resa till Dalarna - får väl rapport här på bloggen när du kommer hem? :-)
Kram tillbaka från vännen Ingrid som också är glad att ha dig som vän irl!

Musikanta sa...

Tove:
Jag har klickat på Dekalbutiken men jag kan inte få loss EN dekal utan får bara hela bilden med alla.

Veiken sa...

Jag förstår så väl att du får sålt en del tavlor! Jag tycker om det du gör och
färgerna är sååå läckra! Lycka till med resten av utställningen! :)

Musikanta sa...

Veiken:
Tack för rar och uppmuntrande kommentar. Roligt att du gillar mina tavlor! Och tack för lyckönskningen.
Kram från Ingrid

Pettas sa...

Så roligt att både se och läsa. Grattis till artikeln som är fint skriven. Du är visst konstnär Ingrid! Om inte du är det så vete gudarna vem som är det.
Livet börjar vid 80, sade Kardemumma och visst ligger det mycket i det. Stort och hjärtligt lycka till!

Vi i Kasperian sa...

Roligt att läsa artikeln, och mig förvånar det då inte ett dugg att du får sälja flera tavlor! :)
(När man läser flera inlägg samtidigt hamnar kommentarer gärna fel, åtminstone för mig. Så någon hamnade liksom på efterkälken under ditt reklaminlägg.)
Berit E

olgakatt sa...

Klart att du får sålt tavlor med sån uppmärksamhet! Roligt! Lycka till med målarkarriären (vilken i ordningen?)!

Karin sa...

Heja Folkbladet och heja dig! Vad roligt – och vilka trevliga planer framöver. Det är som min svärdotter säger (med lite avundsjuka i rösten): "Ni panschisar, ni lever ju som tonåringar och gör precis vad som faller er in!" Det har hon nog lite rätt i. Skillnaden är att man vet lite bättre nu vad man vill!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Tack för lyckönskan! Nej, jag är en glad amatör - konstnär tycker jag man ska kalla dem som lever på sin konst. Det gör ju inte jag. Däremot tycker jag det är jätteroligt om det är någon som vill ha en tavla av mig på sin vägg. Jag har försökt att hålla så låga priser som det går utan att skänka bort tavlorna. Det som är gratis är ju ingenting värt som du vet, haha. Lite till färg och dukar är ju bra om man får igen.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Berit:
Roligt att du gillade artikeln.Jag ska titta på inlägget.
Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Lite marknadsföring skadar ju aldrig. Men att det kom en journalist från Folkbladet var en total överraskning för mig. Det var ju kul att redaktionen tyckte bilden var så bra att den fick vara med på ettan, som jag har lärt mig att det heter nu. Journalisten själv visste inte om det. Någon målarkarriär är det väl knappast frågan om, men jag kommer ut lite och träffar trevliga människor varje gång jag ställer ut mina tavlor.
Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Jag tycker faktiskt att jag aldrig har haft det så bra som nu - just som din svärdotter säger att man göra precis vad som faller en in. Tyvärr krymper avståndet i tiden så det är bäst att passa på och göra sånt som man har lust med medan man kan.
Ingrid

Annika sa...

Väldigt roligt att se de här bilderna och grattis till artikeln! Väldigt roligt att du har möjlighet att sälja en del av dina tavlor - tycker det är så fint med allt det blåa och gröna du har i dem :)
Kram

Musikanta sa...

Annika:
Tack för rar kommentar! Ja, det var någon som sa att det var mycket blått i tavlorna. Det blir ju mycket vatten och blå himmel förstås. När jag tänker efter är det nog den röda färgen jag använder minst. Inte så mycket gult heller utom att blanda med blått eller brunt.
Kram från Ingrid