måndag 25 oktober 2010

Blodläge


Blev så inspirerad av Johan Theorins senaste roman, Blodläge, att jag var tvungen att lägga in bilden från Öland som rubrikbild på min blogg för några veckor framåt. Kanske var det just här dramat utspelade sig – åtminstone tycker jag mig känna igen scenariot i boken. Bilden är tagen på norra Öland en bit från Löttorp.

Här tar den lilla vägen slut - bilden från nordöstra delen av Öland inte långt från Löttorp

Jag är helt säker på att det är Löttorp som är Marnäs– det finns inte så många kyrkor på norra Öland som ligger i större samhällen. Googlade nyss på Blodläge och fick fram detta! Stenvik, där huvudpersonerna bor, har drag av Djupvik på den nordvästra kusten kan man även läsa på sajten man får upp.

Boken är andlöst spännande och välskriven. En blandning av kriminalroman och spökhistoria. Jag hade svårt att slita mig från den och det blev några sena nätter, eller hellre tidiga morgnar innan jag hade läst ut den. 405 sidor ren och skär läslycka…

Strandäng på norra Öland. Bilden tagen i början av oktober.

Dessutom hittade jag tillbaka till min gamla designmall av en ren slump.

8 kommentarer:

Pettas sa...

En bok till för högen som väntar på min tid att läsa. Låter urspännande:)

Kram!

Musikanta sa...

Karin:
Ta bara god tid på dig - den är svår att lägga åt sidan för något annat...
Kramar tillbaka!

Lotta sa...

Tack för boktips! Jag har inte läst något av denna författare tidigare så det ska bli spännande. Dock tror jag, efter dina beskrivningar, att jag får förlägga lästiden till dagtid...

Musikanta sa...

Lotta:
Jag rekommenderar dig att läsa böckerna i ordning. Skumtimmen är den första och Nattfåk den andra. De är lika bra som den här tredje i trilogin och jag tror att man får lite bättre koll på händelserna, även om Blodläge beskrivs som "fristående". Det kan ju inte hjälpas att det blir lite referenser bakåt då och då.

Men, som sagt, de är verkligen läsupplevelser! Fråga Annika i Reston vad hon tycker om Nattfåk :-). Det var genom henne jag fick tips om boken. Life in the Suburb - länk i min blogglista.

Evatina-beth sa...

Härligt med böcker som fängslar en. Tack för lästipset.

Musikanta sa...

Eva:
Den är "lite läskig" som mitt treåriga barnbarn uttrycker det - men inte riktigt så läskig som man skulle tro av de allra första sidorna...
Kram!

Saltistjejen sa...

Vad kul att Theorin gett ut en ny bok. Jag tyckte väldigt mycket om hans tidigare! Otroligt fin bild också från Öland! Den du lagt som första bild i bloggen! Mmmmm!
Jag hoppas även kunna vara med på dina fredagsteman nu i november.
Kram!

Musikanta sa...

Saltis:
Kul att du tittade in igen! Den här sista boken var om möjligt ännu mer spännande och välskriven än de förra. Jag sträckläste den.

Tack för snälla ord om min ölandsbild. Den får väl vara kvar ett tag till då...

Jätteroligt om du orkar och hinner delta i fredagstemat - jag lovar att jag ska läsa dina inlägg vartefter!
Många kramar från Ingrid.

PS. Jag läser ofta dina inlägg och tittar på dina härliga bilder, men har inte hunnit (orkat?) kommentera på sistone.