söndag 26 augusti 2012

Murre beskjuten

Har just återkommit från en runda genom vår lilla by där jag lagt följande tråkiga meddelanden i 35 brevlådor och nailat fast ett laminerat exemplar på anslagstavlan på väg in till skolan. Inte för att jag tror att det hjälper...
"Natten till söndagen den 26 augusti, lite efter halv ett, tror vi att vår Murre katt i vår trädgård besköts med en softgun. Murre klarade sig helskinnad, men vårt stora köksfönster mot Stengårdsvägen gick sönder, till en kostnad av 6000-7000 kr. (Vi har bytt det tidigare och det har säkert inte blivit billigare sen dess. )
En softgunpellet (projektil) hittades nedanför fönstret. Vinkeln från gatan och mellan katten och fönstret stämmer så när som på någon decimeter, så vi misstänker att det var vår Murre och inte fönstret som var måltavla. Om det är någon som har hört eller sett någon som skjutit med sådant gevär eller pistol utanför .................. vid den tiden på natten tar vi tacksamt emot upplysningar.  

Namn och adress. telefonnummer och e-post."

Inte så trevligt att upptäcka på söndagsmorgonen, trodde först det var en genomskinlig fjäril som satt utanför fönstret...

14 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Åh, nej så tråkigt och otrevligt. Och så onödigt!
Hoppas ni får veta vem som har gjort det så den personen får betala för kalaset.

Kramar
Karin

olgakatt sa...

Förutsätter att ni även polisanmält vandaliseringen! Märkligt sätt vissa har att roa sig på.

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Hoppas kan man ju, även om det inte är särskilt troligt :-(.
Kramar tillbaka

Musikanta sa...

Olgakatt:
Tror inte det lönar sig att polisanmäla. Men man kanske måste göra det för försäkringens skull? Jag skulle tro att personen i fråga inte var nykter, i så fall borde hen inte ha missat katten på tre meters avstånd (som vi misstänker).
Ingrid

Mirren sa...

Jag skulle tro att det är ett gäng mopedkillar som roat sig med att skjuta på varandra och sedan tyckte en av dem att Murre utgjorde en perfekt måltavla. Hade personen i fråga inte missat hade det ju också varit tämligen harmlöst - skjuta ett suddigummi på en träkatt i en trädgård. Skulle inte tro att det var meningen att krossa en fönsterruta.

Och sedan - dumt att du inte kollade med mig först innan du skrev brevet. Det heter soft air gun. Det är ett luftgevär och inte ett "mjukt gevär". Dessutom kommer aldrig någon att erkänna ifall de riskerar att få betala 7000 kr. Glöm det. Hade det varit en tusenlapp så kanske någon mamma hade tagit sin son i upptuktelse och tagit med honom för att be om ursäkt - men 7000 aldrig i livet. Den enda positiva är väl att det lär dröja innan någon visar sig med ett sådant vapen igen. M&P

Musikanta sa...

Mirren:
Tydligen har de som kommenterat förstått ändå vad det är för ett slags vapen. Jag har aldrig haft en tanke på att någon skulle erbjuda sig att betala självrisken - alla som bor härute vet ju att försäkringsbolaget betalar resten.

Så det var mest, som du skriver, för att skrämmas så att ingen kommer sig för att använda det igen! Jag har ju heller inga andra bevis än pelleten, men anser nog att din förklaring ovan till det lilla hålet i fönstret är mycket sannolik.

Jag visste inte heller att det var förbjudet att inhandla sådana vapen innan man fyllt 18. Men, som Marianne påpekar på FB, man kan ju låna av storebror.
M&P
PS. Murre får numera komma in till natten.

Annika sa...

OTREVLIGT som bara den.
USCH!!
Antar att ni inte vet så mkt mer just nu.
OCH jag hoppas att det absolut INTE händer igen.
Kram!

Musikanta sa...

Annika:
Jag har fått lite tips från min närmaste granne. Får se om det ger något. Det verkar åtminstone som om mina misstankar om en soft airgun är bekräftade.
Kram!
PS. Vi kör igång med ett lördagstema Tell&Show nästa månad. Kul om du hänger med!

✿Ewa sa...

Men, det låter ju helt galet ju!! Hoppas att försäkringen gäller och att ni hittar de som gjort detta förskräckliga "bus".

Stoooor KRAM!!

Musikanta sa...

*Ewa:
Visst gäller försäkringen, men det är en självrisk på 1500 kr och roligare skulle man ju kunna ha haft för de pengarna. Dessutom blir det extra besvär med glasmästaren som först ska komma och mäta och sen komma och sätta i fönstret. Jag hyser stort hopp om att vi ska hitta killen/killarna som gjorde det, åtminstone för att de inte ska göra om buset.
Stor kram tillbaka!

Karin sa...

Så trist, onödigt och en massa besvär! Polisanmälan behövs för försäkringsbolaget och vem vet, ibland kan det till och med ge resultat. Hoppas det finns jourglasmästare i trakten, så att ni slapp klara er utan fönster alltför länge!

Eleonora sa...

Så trist Ingrid. Fyy så onödigt och jobbigt. Skapar en massa extrabesvär för er att tackla. Man får hoppas att det var en "olyckshändelse" ......
Kram min söta rara vän från
Eleonora

Musikanta sa...

Karin E:
Här på landet är det tydligen inte så vanligt med sönderslagna fönster, så glasmästaren kommer redan i morgon - utan att vara jour! Vad beträffar försäkringsbolaget godtog de anmälan direkt utan polisanmälan - de ville inte ens ha foto på rutan.

MM är inte intresserad av att polisanmäla, han tror att det kan bli repressalier efter det i så fall. Det är ju inte så mycket pengar heller det gäller. Nu vet i alla fall hela byn om det och vem (!) som misstänks för att ha gjort det, så man får väl hoppas att denne olycksfågel avhåller sig från dylika utflykter i fortsättnngen.

Väldigt synd om honom om han är oskyldig, men äger man ett soft airgungevär som man visar för sina kompisar kanske man får skylla sig själv...
Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag är helt säker på att det var en olyckhändelse, men det är inte desto mindre förargligt. Roligare kan man ha för de pengar som självrisken kostar. Men det är överkomligt - vi får ta det på reparationskontot.
Kram tillbaka från Ingrid