måndag 20 augusti 2012

Lundegårds Camping

När man har tre barn på nyss fyllda fem, tre och ett år och det regnar och blåser ute är det svårt att vara tillsammans alla på ett så begränsat område som ett sommarhus ändå är. Räddningen är alla trevliga platser med anordningar speciellt för barn, som det finns många av på norra Öland.

Näst sista dagen på sommarsemestern åkte Mirren, de tre barnen och jag till Lundegårds Camping nära Köpingsvik där det finns ett mindre leklandför barn med mycket spring i benen. Nu var det ju eftersäsong och inte så många barn eller vuxna, utan man kunde ha god överblick över allt och alla.


Clarissa alias Lissan i klättertagen.

Lissan lärde sig att åka rutschkana själv här. Hon är helt besatt av att klättra upp på allting som jag berättat tidigare. Särskilt förtjust är hon i trappor och den lilla trappan till rutschkanan utgjorde en oemotståndlig lockelse.  Väl uppe fick hon först lite hjälp att åka nerför, men efter ett par gånger när jag tillhållit henne att FÖRST sätta sig ner och SEN hasa sig fram för att rutscha ner klarade hon det själv galant med bara lite hjälp av mig att hålla handen.


Målmedveten blick...

Efter säkert minst femtio gånger upp och ner klarade hon sig helt själv i rutschkanan. Bra gjort av en som fyllde ett år i juli. Man önskar att man hade haft en tiondel av den energi som hon uppvisade – då hade man inte haft några problem med vikten…


Det gäller att inte vända ryggen till! Lissan klättrar uppför trappan med blixtens hastighet.
Pojkarna såg vi inte mycket av – de roar sig helt själva numera. Mirren har fullt förtroende för dem och är inte det minsta orolig för att de ska falla ner från höga klätterställningar. Jag försöker att inte titta för mycket.


Här leker pojkarna i bollhavet.

Efter att vi ätit pizza i den närbelägna restaurangen gick vi tillbaka så pojkarna fick leka en stund till. Det är gratis för vuxna men avgift för barnen. Dessutom måste man ha sockar på sig, något som etablissemanget tillhandahåller för 20 kr paret. Campingen gör väl sig en god förtjänst på detta eftersom de flesta, både barn och vuxna går kippskodda i sandaler när de kommer dit. Två par MYCKET enkla sockar kostade lika mycket som inträdet till badhuset i Stockholm, påpekade Mirren, 40 kr!

I väntan på pizzan. Mirren har varit förutseende att ta med sig vatten eftersom restaurangen tar betalt för det.


På den fina minigolfbanan fanns det några "stolar" som man kunde snurra i.
Bröderna turades om att skjutsa lillasyster på de små cyklarna som fanns i en särskild avdelning. Det gick ganska fort och var mycket roligt tills någon av dem välte och Lissan trillade av. Ingen större fara skedd som väl var. Hon är lika tålig som hon är orädd.


Lissan åker med mellanbror Caspar.

Här är det storebror Casimir som skjutsar.
Fler bilder från Lundegårds Camping och leklandet kan man hitta på Mirrens blogg här. Ett som jag är med på när jag hjälper Lissan att åka ner för rutschkanan.

8 kommentarer:

Pettas sa...

Underbara barnbarnsbilder! Tycker du är väldigt bra på att fånga dem i rörelse.
Lissan är verkligen försigkommen för att vara bara ett år men kanske man blir det med två litet äldre bröder.

kramar
Karin

Marianne sa...

Så himla söta de är, barnen! Och en massa roliga saker får de vara med om, så det är nog inte bara barnen som har energi.

Musikanta sa...

Pettskarin:
Jag har nog tänkt på det - att Lissan ständigt ser sina bröder klänga och klättra. Tyvärr har hon ju ingen som helst uppfattning om att någonting kan vara farligt.
Kramar tillbaka!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag har en bloggkompis som också heter Marianne (Nya äventyr som du rekommenderade mig i bloggstarten) så jag fortsätter väl att kalla dig Bloggblad om du inte har något emot det.

Nej, det är väl Åsa som har lika mycket energi och som ständigt hittar på saker att göra med barnen. Mest för att själv överleva, antar jag. Pojkarna kan vara oerhört jobbiga tillsammans och bara bråka men leker bra med varandra när de är ute på olika lekplatser.

Karin sa...

Oj vad mycket det finns på Öland – eller också är du och Mirrenfamiljen extra bra på att nosa upp barnbra ställen.

Fina foton och en bra illustration till den där åldern som brukar kallas "Quick and stupid". Oförvägen, skulle jag nog hellre säga om Lissan. Och jättesöt!

Musikanta sa...

Karin E:
Oförvägen var verkligen ett passande uttryck - Lissan i ett nötskal. Kan verkligen inte komma ihåg att hennes mamma var lika vild. Hon charmar alla så man får nog hålla ett öga på henne i framtiden ;-)!

Mirren är en fena på att hitta ställen som är bra för barn. Nästa år ska vi väl utforska södra Öland där vi inte har varit alls i år.
Ingrid

Annika sa...

Du är en drömmormor!! SÅ kul att du så glatt hänger med i allt stoj!
Så sanslöst dåligt av en restaurang att ta betalt för vatten. USCH!! Blä.
Tummen ner.
Tycker också att ni, eller Mirren, är så DUKTIGA på att hitta på roliga saker för de små hela tiden.
Kramar!!

Musikanta sa...

Annika:
Du är snäll du! Det klart att jag hänger med - det är ju kul att vara småbarnsmamma på nytt U.P.A (utan personligt ansvar). Det är ju Mirren som får ta de värsta stötarna och konflikterna, men till lite hjälp och sällskap kanske jag är i alla fall...

Tacka vet jag Marinan i Byxelkrok som har barnbuffé och INTE tar betalt för vattnet.
Kramar från Ingrid