söndag 12 augusti 2012
Idag var det sista dagen för utställningen av julkrubbor i Tingstad kyrka mellan Norrköping och Söderköping.  Tingstad kyrka har varit vägkyrka under sommaren, vilket betyder att den varit öppen varje dag mellan kl. 11 och kl. 16. Man har dessutom kunnat fika för en billig penning.

Det var den påhittige prästen Johan Lamberth som kom på att man skulle ha en utställning av julkrubbor samtidigt som vägkyrkan var öppen. Han resonerade som så att på sommaren var det större chans att man skulle få låna julkrubbor att ställa ut.

Det visade sig alldeles riktigt – t.o.m. kronprinsparet hade välvilligt lånat ut sin julkrubba. Men till denna fick Johan låna en monter från länsmuséet i Linköping att ha den i. Kan ju tänkas att den inte skulle fått vara i fred annars.

Till de vackraste julkrubborna i kyrkan hör Tingstads egen julkrubba med figurer tovade av församlingsbon och konstnären Katarina Stening. Tingstad kyrka är i sig en liten pärla och väl värd ett besök. Lätt att besöka då den ligger bara hundra meter från E 22:an.


Inga kommentarer: