lördag 18 augusti 2012

Mellböda gård med Drakens koja.Den gamla Ölandsgården som förvandlats till café och ett lekparadis för barn. (De flesta bilderna går att klicka större.)

Ett trevligt utflyktsmål för barnfamiljer och även andra är Mellböda gård med Drakens koja, inte långt från Böda på norra Öland. Det är en tysk familj med ett stort intresse för drakar som har öppnat ett café och en leklada för barn, där man bland annat kan handla i olika affärer med låtsaspengar. 


Lissan för en gångs skull stilla i vagnen tittar intresserat på de färgglada vindsnurrorna, som naturligtvis också är till salu.
Casimir i drakens koja. Mirren tog bilden

Casimir och Caspar i lekladan. Mirrens bild.

På gården fanns också en klätterställning som framför allt tilldrog sig Clarissas intresse. Hon är helt oförvägen när det gäller att klättra trots att hon bara är nyss fyllda ett år. Det gäller att passa på henne eftersom hon är sekundsnabb om man vänder ryggen till.


På väg uppför stegen

Det här är jättekul!

Det var även en utmaning för Casimir, nyss fyllda fem.
Mirren och jag avnjöt varsin cupcake – bakad på stället. Lissan och jag gouterade denna mastiga skapelse medan Mirren inte var så trakterad.


Lite för maffig cupcake för Mirrens smak.


Caspar hjälper Lissan att plaska i baljan.

Annars klarade hon det ganska bra själv...

 
När det började dra sig mot middagstid för barnen åkte vi därifrån utan att ha köpt någon drake till pojkarnas besvikelse. Det återstod ju bara några dagar innan familjen skulle ge sig iväg hem och jag tyckte att det skulle bli en utmärkt födelsedagspresent till nästa år.

7 kommentarer:

Annika sa...

Vad trevligt ni har det på Öland.
Verkligen.
ser så mysigt ut allting. Vad stor Clarissa har blivit! SÖT!!
Kram!

Pettas sa...

Kul när någon satsar på barncafé, om man får kalla det så:).
Härliga bilder och Lissan tycks vara en liten "vilding"

Kram!

Musikanta sa...

Annika:
Det är inte klokt vad barnen växer fort - det är bara vi som inte blir äldre ju :-)!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Det var ganska många barnfamiljer som var där, trots att semestern för de flesta svenskarna var slut. Många tyskar var där. Som den svenska sommaren sett ut i år har det varit en tröst att det funnits så många trevliga ställen för barn att besöka på Öland. Om du tittar på Mirrens blogg (där jag har länkat) finns det fler bilder från lekladan.
Kram tillbaka från Ingrid

Karin sa...

Härliga barnbarn! Och vilket trevligt ställe, med drakar och allt. Vi har experimenterat lite med aerodynamik i sommar och bland annat testat drakflygning. Jag blev sugen på att försöka bygga större drakar. Det funkar fint som projekt ihop med barnbarn i alla åldrar, till och med tvååringen sprang glatt med sin lilla drake och ropade förtjust att den "vonkar", dvs funkar.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Karin E:
Det var fantastiska drakar som fanns att köpa i drakaffären. Tydligen var det den tyska familjens allra största intresse. Barnen har en mindre drake att flyga med hemma, men de här var ett strå vassare förstås. Barn tycker alltid att det är lika roligt, och på Öland blåser det ju ofta friska vindar. Åtminstone numera sedan urskogen som växte framför huset är borttagen. Perfekt för drakflygning!
En skön söndag önskar dig Ingrid