lördag 18 augusti 2012

Utflykt till Byxelkrok

Mirrmaken tog hand om alla barnen en kväll så att Mirren och jag kunde göra en liten utflykt till Byxelkrok. Utflykten innebar även storhandling i ICA-affären som också har en trädgårdsavdelning för verktyg och annat som Mirrmaken behövde. Efter att ha fyllt bagageutrymmet i bilen med matkassar åkte vi till Marinan, en restaurang som ligger vid hamnen med fin utsikt över Kalmarsund och Blå Jungfrun.

 
Restaurang Marinan i Byxelkrok. Inte någon sommarvärme precis... (Bilderna går att klicka större.)


Mirren hade utfodrat oss alla med pasta och köttfärssås innan vi åkte, men inte hunnit laga något till sig själv eftersom hon är vegetarian. Hon berättade att hon fått mycket god vegetarisk mat tidigare på restaurangen och hon blev inte besviken denna gång heller.
Mirren är glad över att för en gångs skull kunna sitta i lugn och ro.

Jag beställde rabarberpaj med hemlagad vaniljsås, gudomligt god men ingen smalmat precis. Vi tog det lugnt och satt ganska länge och pratade över våra tekoppar och hoppades att barnen hade somnat när vi kom hem. Skönt för Mirren att få äta i lugn och ro för en enda gångs skull.
Den här kvällen var det ingen som satt ute på terassen med den fina utsikten, det blåste och var ganska kallt.
Mirrfamiljen har varit där tidigare  och ätit med alla barnen eftersom de har en speciell barnbuffé med barnens favoriträtter. Alltså köttbullar med potatis eller potatismos, pannkakor med sylt och pasta med köttfärssås. Någonting att ta efter för restauranger som har många sommarturister. En liten lekhörna fanns också för barnen att leka i när de hade ätit färdigt. 

Speciell barnbuffé på lagom höjd för barn.


Hamnen i Byxelkrok
Vi var hemma vid halv tiotiden. Ingen av barnen sov och ingen tänkte heller gå och lägga sig eftersom de hade saknat Mirren, som de tyckte hade varit borta så länge. Barnen höll igång nästan till midnatt då hela familjen stupade i säng, hörde jag morgonen därpå. Jag själv drog mig tillbaka till gäststugan och njöt av den vackra solnedgången.   

11 kommentarer:

Pettas sa...

Tack igen för en trevlig dag på Öland.
Mycket vacker solnedgångsbild. Din header är också stämningsfull:)

Kramar

Mirren sa...

Tackar för en trevligt inlägg och även kväll - när det begav sig. Kommer inte ihåg att barnen skulle varit besvärliga, bara att maken var det ;-). Han surade över att vi varit borta "så länge" fast han inte vågade säga det av rädsla för att jag skulle säga något om alla de kvällar som han är borta. M&P

Bloggblad sa...

Det känns ju nästan som om jag har varit med på Öland - jätteroligt att snylta lite på dina härliga Ölandsturer. Jag har upptäckt att jag har två kusiner som har stugor på Öland.

Karin sa...

Vilka trevliga ställen du tar oss till! Gillar den där barnvänliga buffén!

Musikanta sa...

Tack för bildberöm! Mer bilder från stranden med alla fåglar sparar jag till fredagstemat :-)!
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Mirren:
Jag kom bara ihåg att alla var uppe och pigga när vi kom hem. Maken tyckte väl att det möjligen var jag som borde varit hemma och han och du som skulle behövt lite semester...
Jag får gottgöra det någon gång i höst när jag kommer upp (med hjälp av farmor förhoppningsvis).
M&P

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Karin E:
Det borde varje barnvänlig restaurang med självaktning hålla sig med. Det är ju så enkelt med en barnbuffé och man slipper många bekymmer. Dessutom kan ju barnen ta så mycket de vill.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tack för snäll kommentar! Har du två kusiner med stugor på Öland är det väl dags att hälsa på så småningom. Finns ju massor att göra och se där, som du märker. Augusti är en bra månad att turista i, då har alla svenska turister åkt hem.

Annika sa...

SÅ härligt att få hänga med till Öland via dig!!
underbart för Mirren med lite ledigt ibland. Mer sånt åt henne!!
KUL att du åker upp till Sthlm så ofta.
Du är en toppenmormor!!
Kram!!

Musikanta sa...

Annika:
Jag tror inte Mirren skulle hålla med om att jag är en toppenmormor - men jag kan i alla fall vara lite hjälp och sällskap åt henne. En som verkligen är toppen däremot är farmor som ibland har ensam hand om barnen, vilket jag har svårt för. är ju inte så rörlig som förr och har svårt att lyfta och bära dem.

Men tillsammans har vi ju bättre koll på dem än om hon är ensam. Vi gör alltid trevliga utflykter när jag är och hälsar på och jag får se mycket av Stockholm som jag inte sett tidigare. Jag MÅSTE åka upp ibland och andas storstadsluft annars står jag inte ut...
Kramar från Ingrid