fredag 24 augusti 2012

Fredagstema Show&Tell - Sommarens bästa…


Strandäng nära Mirrfamiljens sommarhus på Öland. (Bilderna går att klicka större.)

Sommarens bästa är rubriken på det näst sista fredagstemat för augusti, som Karin Englund är värdinna för. Övriga fredagsbloggare hittar man på hennes hemsida. Jag fastnar för Sommarens bästa dag, som var den sista Ölandsdagen för mig i år, samma dag som Mirrfamiljen och jag skulle åka hem till Mogata och Stockholm.

Efter lunch tog Mirren och jag paus i städandet och packandet och tog barnen med oss till stranden för ett sista dopp i havet. Det är bara femtio meter dit från sommarhuset och med undantag av kossor och fåglar är vi helt ensamma.
 
Korna och fåglarna är de enda grannarna på stranden.
 
 
Hundratals gäss häckar på strandängen.
Havet är oerhört långgrunt just där så det är en idealisk badplats för små barn. Man måste gå minst hundra meter ut i vattnet för att det ska nå upp till midjan. Nu blåste det och var inte så varmt trots att solen sken, så jag avstod från badet. Pojkarna och Mirren badade desto mer medan jag och Lissan roade oss på stranden.


När Mirren kommer dragandes med sin skrinda lyfter alla nästan på en gång.
 
 
Några stycken vågar dock sitta kvar på behörigt avstånd.
 
Innan vi kom ända fram vände sig Mirren om och hyssjade på mig, som bildade eftertrupp. Hundratals gäss satt nämligen och vilade bara några meter bort. De lyfte naturligtvis när vi kom närmare, men några satt kvar en bit ifrån medan Mirren packade upp matsäcken – Festis och kex.
 

Vattnet ser inbjudande ut.

En som däremot inte var rädd utan bara nyfiken var en kossa som gärna ville veta vad mellanmålet bestod av. Barnen är inte det minsta rädda för korna även om det känns tryggt att ha mamma eller mormor i närheten.
 
Kossan är snäll och nyfiken.
Pojkarna sprang och hoppade friskt i böljorna och gick inte upp förrän de var blåfrusna. Lilla Clarissa däremot kände att det räckte med att bara doppa fötterna. I vanliga fall älskar hon vatten, men idag var det tydligen lite för kallt.  
 
Caspar väntar på mormor medan han äter det sista kexet.
 
 
Numera går det att se sommarhuset från stranden.
 
 
Sista bilden från sommarhuset i år. Hej då Öland!

14 kommentarer:

Mirren sa...

Roligt att du tycker sista dagen var värd att minnas. Då kan jag släppa mitt dåliga samvete över att du fick vara med när vi skulle packa och min käre make var alldeles särskilt besvärlig...

Karin sa...

Härlig dag och underbara bilder. Och så fint det ser ut med huset där vid havet; bonden som högg fram utsikten har väl fått en kram, eller en sockerkaka eller nåt liknande, för det måste vara en himmelsvid (hehe) skillnad!

Musikanta sa...

Mirren:
Jag är van vid betydligt värre humör hemma :-)! Jag minns ingenting av det utan bara hur underbart fint vi hade det med barnen vid stranden.
M&P

Musikanta sa...

Karin E:
Bonden högg inte bara utan hade med sig medhjälpare och rejäla skogsmaskiner dessutom. Det hela var klart när Mirrfamiljen kom ner till sommaren. En klar investering även om det inte var gratis...

Förhållandet mellan Mirrfamiljen och bonden är mycket gott även om bonden och hans fru inte ännu haft tid att komma på kaffekalas som de blivit bjudna på vid upprepade tillfällen. Det är f.ö. de som äger de kärvänliga kossorna.
Ingrid


Bloggblad sa...

Så ljuvligt med strandängarna! Underbar sommarmiljö - blir grymt avundsjuk på att bo så sommartid.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, jag också. Men jag får ju komma ner när jag vill...


Västmanländskan sa...

Härligt!

englundskan sa...

Oj så fint du har det och underbart med en sommar som verkligen är sommar.

Ailas sa...

Ja, bara älskar dina bilder! Särskilt den med de flygande fåglarna.

Hoppas att du även har en skön lördag. Här tittade solen precis fram.

Kram

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Ja, visst är det :-)!
Ha en skön fortsättning på helgen.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin E:
Det var skönt att få uppleva färgerna åtminstone den sista dagen på sommaren (för mig i alla fall). Annars var det väl inte någon dag som vi hade sammanhängande solsken.

Är det OK att kalla fredagstemat för Lördagstemat i fortsättningen)? Jag tycker att vi dessutom kan skriva Tell&Show också. För mig är texten det viktigaste, tvärtemot tydligen som man tänkt sig från början. Jag tycker det är ganska tjatigt att nästan BARA titta på bilder.

Musikanta sa...

Aila:
Ska du inte hänga med på nya Lördagstemat Tell&Show (se kommentaren ovan). Du skriver ju så intressanta och fina inlägg om det mesta. Jag kommer att hitta på ämnen för september och det är inte så noga med att man publicerar just samma dag eller hoppar över någon vecka.

Mirren ska komma hit om en stund med ett av barnbarnen (behöver delas på ibland) så jag gläder mig redan åt det. Hon kan behöva lite semester ibland (vilket det är med ett barn i taget i stället för tre varje gång).

Önskar dig också en skön helg.
Kram tillbaka

HeLena sa...

Hej Ingrid!
Tell & Show låter ju jättebra, jag gillar också själva skrivandet även om jag också gillar bilderna - de hör liksom ihop:D.
Vilken härlid dag ni hade och så fint det är där! Toppenställe att vara på gissar jag.
Ha en skön söndag!

Musikanta sa...

HeLena:
Roligt att du håller med mig. Det är ju ingenting som hindrar att man är med på fredagstemat också :-). Hoppas att du också är med på att byta dag.
Kram!