fredag 31 augusti 2012

Lördagstema Tell&Show

Karin Englund har varit värdinna för fredagstemat i augusti. Det sista har rubriken Ny Termin. Tack Karin för mycket trevliga teman som det har varit roligt att skriva om!

I september kommer det att bli lite ändringar p.g.a. att Annika i Reston med flera har ändrat förutsättningarna för fredagstemat. De vill ha mer bilder och mindre text och kallar därför fredagstemat i fortsättningen för Galleri Fredag.
Alla vi som skrivit inlägg på fredagstemat under sommaren – en liten tapper skara – tycker däremot tvärtom. Att det är texten som är viktigast men att den gärna kan illustreras med bilder. Så vi sommarbloggare bestämde oss för att flytta temadag till lördag och ändra rubriken till Lördagstema –Tell&Show.  På så sätt kan ju de som vill, vara med på båda! Mina förslag till lördagstema för september är följande:

8/9 – Min barndoms somrar. (Vi hoppar över 1/9 eftersom sista fredagstemat är idag).
15/9 – Ur mina gömmor 
22/9 – Musik
29/9 – Efternamn

Vi fredagsbloggare som bloggat i sommar är:


Bra om ni som vill vara med på lördagstemat i fortsättningen, skriver det i kommentaren hos mig så ska jag lägga till er. Hoppas det blir många!
Mitt inlägg om Ny termin kommer i morgon.

16 kommentarer:

Pettas sa...

Ser man på, nu ska jag skriva lördagstema. Kul!
Fredagar är svåra dagar för min del, men har fungerat trots allt.
Kul, Musikanta. Inför den nya terminen finns mycket att vässa pennan för:)

kramar!
Karin

Annika sa...

Njaa...vi var nog ganska många som var överens, Ingrid. Det var inget envåldshärskande från min sida att ändra det som jag gjorde.
Men, det som en ggn var Show and Tell var INTE vad det en gång varit. Så det var det vi ville tillbaka till, många av oss.
Dock, trevligt att ni bloggar på lördagar, jag ska läsa vad ni skriver, och kanske vara med ngn ggn i bland.
Det ar fö mkt klokt av Karin E att lägga temat på lördag. Hatten av till henne eftersom det är en hel bunt som kommer att köra dubbelt.
Kram!

Musikanta sa...

Pettskarin:
Jag ser fram mot dina inlägg i september :-)!
Kramar

Musikanta sa...

Annika:
Jag menade faktiskt inte att det var du ENSAM som bestämde det! Jag ska uppdatera! Jag vet att du bara föreslog det allra först eftersom du var med om att starta fredagstemat och ville ha det ursprungliga tillbaka. Det är väl toppen att man tillgodoser båda sidor - de som helst vill fota och de som helst vill skriva! Och vill man bådadera kan man ju vara med på båda temana.

Jag hade också tänkt att föreslå en annan dag t.ex. måndag, men jag tyckte som Karin att lördag var en utmärkt dag när hon föreslog det. Det är ju färre som läser bloggar på lördagar och då kanske statistiken vänder uppåt igen.
Kram tillbaka från Ingrid

Pettas sa...

Har ni tänkt på att det finns två stycken Karin E?
Jag blir smått förvirrad ibland och undrar vem av oss Karin som man talar om:)
Kallar mig Karin på Pettas härefter

kram

Musikanta sa...

Pettaskarin:
Jag skriver ju nästan alltid Pettaskarin av den anledningen. Det finns ännu en Karin som brukar skriva kommentarer hon Karin E. ibland. Mycket förvirrande...
Vill du hellre heta Karin på Pettas ska jag skriva det i fortsättningen.
Kramar från Ingrid

Karin sa...

Och för att ytterligare öka förvirringen skulle jag ju kunna skriva "Englundskan", men se, det gör syrran, så då får det väl bli Karin även i fortsättningen, eller eventuellt Karin E, fast det hjälper ju egentligen inte heller. Kanske jag ska börja använda min pseudonym, Nina Jaribu, som betyder "jag försöker" på swahili?

Pettas sa...

PettasKarin går hur bra som helst. Så svarar jag i telefon när folk ringer hit:)

Kramar

Pettas sa...

Nu kommenterar jag Karin E.
Håll dig till Karin E. :) för ändrar du också så finns ju snart ingen Karin kvar och det vore ju förargligt om något. Ett så vackert namn!

PettasKarin

Marianne sa...

Ja jag var en av dem som också ville tillbaka till ursprunget i fredagstemat, att man fick ett ord eller en mening som ett uppdrag för att fotografera och visa, samt skriva lite till. Det var helheten med att visa och skriva som var roligt. Men det blir ju toppen på det här sättet, så blir alla önskemål tillgodosedda!

Kram!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Då kör vi med PettasKarin i fortsättningen - ingen risk att det blir någon sammanblandning.
Kramar!

Musikanta sa...

Karin E:
Jag har ingen mer Karin än er två, så jag fortsätter att skriva Karin E. som jag gjort tidigare. Du har i alla fall inte opponerat dig. Annars kan jag ju skriva ut hela namnet som i din blogg om du vill det.
Ingrid som också har en namne, fast hon heter bara det och inte Musikanta.

Musikanta sa...

Marianne:
Jag vet ju att ni är några stycken som är fantastiska fotografer och förstår att ni gärna vill ha ämnen som lämpar sig för foto. Därför är det väl bra att vi delar på oss, och som sagt, den som vill får ju vara med på båda :-)!
Kram tillbaka!

ByFånen sa...

Mina föräldrar var båda lärare i låg och mellanstadium fram till 1974 respektive 1980. Eftersom dom var verksamma i en mycket liten skola på landsbygden, endast två avdelningar, båda i B-form, så var det inte bara lärarnas väl och ve att ta hänsyn till. Skolskjutsar skulle också pusslas ihop med de andra landsbygdsskolorna respektive centralskolans avdelning för sjunde klassen. Ingen rektor lyckades så mor och far löste det på egen hand.

Från min egen skoltid i högstadiet känner jag oerhört väl igen vad du skriver om, vårt högstadium omfattade sju paralleller, och det brukade ta ett bra tag innan "Sluggo", som han kallades vår schemaläggare, fått ordning på lärare, elever, lokaler och bussning. En komplicerande faktor var att ämnessalar och somliga lärare delades med gymnasiet som hade åtminstone fyra paralleller. I sanning ingen avundsvärd uppgift att utan datorstöd lägga detta jättepuzzel!

PS Lördagstema, javisst!

Musikanta sa...

Det är alltid roligt när kommentatorerna diskuterar med varandra!
Kram!

Musikanta sa...

ByFånen:
När det blev obligatoriskt att vistas i skolan en viss tid under dagen, fixade vi lärare också schemat själva. Vi fick ett schema från rektorsexpeditionen med slöjd- och idrottstimmar inlagda, eftersom de lärarna tjänstgjorde på olika skolor och sen pusslade vi ihop veckan efter det utan större konflikter. Nu efteråt kan man tycka att det var förmätet att vilja ha sammanhängande ledighet när man hade heltid som lärare på den tiden!

Förstår inte hur någon studierektor överhuvudtaget fick ihop schemat efter din beskrivning...
Bra att du hänger med på lördagstemat.