onsdag 4 juni 2014

934 Årets Saga - Juni

Här kommer junibilden från Årets Saga, ritad och berättad av Elsa Beskow.


Saknar pappan på denna underbara bild. Saknar också badmössan nu för tiden. Varför går det inte att få tag i någon sådan längre? (Bilderna går att klicka större.)


Ack, om sommarn var dubbelt lång! Håller med Elsa Beskow. 

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag saknar det här naturliga med nakna små barn... en omöjlighet med en sån tavla idag.

Annika sa...

ÄLSKAR den där bilden!
SÅ fin, och det ser så skönt ut!
Pappan ja, han kanske "tog" bilden, hihi!

Ailas sa...

Nostalgi! Oskyldigt och fint eller är det minnena som gör känslorna?

Fortsatt fin onsdag vill jag önska dig.
Kram

Musikanta sa...

Bloggblad:
Fast det går bra med nakna karlar och damer på jättestora tavlor! Fast det är ju inte mycket som syns på den här bilden som väl är.

Men jag håller med dig om att det är tråkigt att man numera måste klä på små flickor bikini och små pojkar badbyxor om man ska kunna visa ett foto på dem. Åtminstone här på bloggen.

Musikanta sa...

Annika:
Haha, det kanske var just så det var. Om det var EB själv som stod i vattnet kan hon ju inte ha tagit bilden själv. Det fanns ju kameror på den tiden också, det ska man inte glömma bort! I alla fall är det hennes barn som är i vattnet - de förekommer ofta i hennes bilder.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Aila:
Visst är det oskyldigt och tråkigt att det inte kan få vara det numera, med tanke på vad Bloggblad skrev i sin kommentar ovan.

Jag önskar dig också en skön fortsättning på onsdagen. Själv har jag lyckligt och väl genomfört en begravning med mycket musik, så jag kan pusta ut.

Karin sa...

Härlig bild och härliga klippor.
Och vilket somrigt och fint sidhuvud du har!

Musikanta sa...

Karin:
Visst är hon fin, Elsa Beskow. Och riktigt fin liten dikt har hon snärvat ihop också.
Vattnet är så bra och även vassen tycker jag - det är svårt att få det bra, kanske lättare med akvarell, för det är väl en sådan. Skuggorna på barnen perfekta också. Inget slarv där inte!

Kul med headern eftersom den syns så bra. Jag har ju blivit medlem på Besökstoppen och min blogg syns väldigt bra bland de andras just för headerns skull.

Det är utsikten från Mirrfamiljens tomt, så du förstår att man blir lyrisk när man kommer ner dit och hälsar på.

Gunnel sa...

Förr permanentade de flesta damer håret och då har jag för mig att det blev alldeles småkrulligt när det blev vått. Kanske därför badmössan var så populär. Dagens frisyrer är nog inte lika "ömtåliga". Simmare använder ju badmössor, men de är inte särskilt snygga. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Det där med håret har jag inte tänkt på, men det stämmer förstås. Saknar i alla fall de tjusiga badmössorna med påklistrade blommor som var moderna ett tag.
Kram tillbaka.