tisdag 19 augusti 2008

Mobiltelefonkurs

Nu har jag anmält mig till en kurs på Senioruniversitetet i konsten att handhava sin mobiltelefon. Jag har nämligen köpt en ny sådan eftersom den gamla blev dränkt när vi åkte ut till ön i vår lilla öppna aktersnurra i storm och ösregn och därefter tystnade för gott.

Den gamla övertog jag från Mirren som redan hade programmerat in adresser och ringsignal och satt upp volymen så jag hörde när det ringde.

Den här nya kan jag bara sätta på och av. Jag har efter mycket letande hittat stället där man laddar apparaten – det är inte i högtalarspringan på ovansidan som jag först trodde…

I den lilla medföljande användarhandboken är texten krånglig. Ikonerna i beskrivningen stämmer inte överens med den på min mobil. Där står det t.ex. att man ska trycka på ”ja”, men eftersom det inte finns någon knapp med ”ja” på min mobil såvitt jag kan se tyckte jag inte det var någon idé att läsa vidare…

På sex timmar ska man få lära sig allt om mobilen – hur man ändrar ringsignal, gör upp adressförteckning, skickar SMS, lyssnar på radio, tar foto med kameran etc.etc.

Det låter fantastiskt spännande… Jag ser verkligen fram emot första sammankomsten nästa tisdag! Har inte vågat berätta för MM än om denna kurs. Han har vid flera tillfällen tjatat på mig att jag ska läsa användarhandboken noggrant…

Min nya gröna mobiltelefon

5 kommentarer:

aurorabuddha sa...

:o) Det finns mycket att lara sig har i varlden! Det ar ju tur att det finns kurser!

Och jag fick mig ett gott skratt har pa morgonkvisten, "det är inte i högtalarspringan på ovansidan som jag först trodde" - ha ha! :o)

Bloggblad sa...

Och jag lärde mig i somras vad det hette när man designar såna saker så att folk begriper hur de ska göra... men det har jag glömt... :)

Musikanta sa...

Aurorabuddha:
Det värsta är att det är sant...

Bloggblad:
Minnet är kort...Tala om det om du kommer på det vartefter...

Anonym sa...

Jag köper alltid telefoner av samma märke, då brukar de likna varandra lite, fast det är längesedan jag köpte någon ny telefon, den jag har nu har varit ovanligt hållbar.

Musikanta sa...

Tant Lila:
Min gamla telefon var jättebra men tålde tydligen inte vatten...
Med facit i hand - som det heter - skulle jag naturligtvis köpt en utan några som helst finesser som kamera och radio.

Tyvärr tror jag inte att mobilkursen kommer att göra så mycket för förståelsen av apparaten i framtiden, men man får ju inte ge upp som bekant...