Snygga blev inte heller mina lussekatter som jag bakade i fredags eftersom degen hela tiden kladdade. Men de blev MJUKA och goda. Så bilden på dessa får bli mitt bidrag till fotoutmaningen den här veckan på Gems Weekly Photo Challenge. Fler mjukisar hittar ni där.
Uppdatering:
En av mina kommentatorer berättade att de här bullarna kallas för lussegaltar. Har inte hört det namnet tidigare men passar ju utmärkt på mina skapelser. Smågrisar i så fall.
32 kommentarer:
Ha ha! Ja smaken och mjukheten är viktigare än utseendet. Själv har jag Kesella i mina lussekatter och bearbetar degen ganska lite vilket det inte står i recepten.
Är det redan dags för nytt tema?? Oj oj.
Gärdsmygen:
Förstår inte hur någon kan få BÅDE mjuka och snygga lussekatter. Ja, det är redan dags för nytt tema.Eftersom jag bakade redan i fredags hade jag ju bilden klar...
Kram
De ser i alla fall mjuka ut och är säkert jättegoda. Redan dags för lussekatter!? Du milde vad tiden går fort!
Hahaha!!! Det är då en himla tur att jag ALDRIG bakat och att jag varken gillar lussekatter eller andra bakverk/sötsaker. Det hade blivit ett himlas spill annars. Å då hade jag fått dåligt samvete med tanke på alla som inte har nå't att äta varje dag...;-)
PS. Hade velat säga det tidigare, men gör det nu: din header är en absolut höjdare:-) DS.
Eva:
Det är ju inte första advent förrän nästa söndag men jag skulle ha några gäster på fika igår. Det var därför jag bakade. Håller med dig om att tiden bara flyger iväg.
Ingrid
BP:
Jag bakar bullar några gånger om året när barnbarnen kommer och lussekatter en gång varje år. Det får räcka. Tyvärr är jag förtjust i kakor och bullar så det är därför jag inte bakar mer. Jag gillar inte att laga mat men baka tycker jag är ganska trevligt.
Så roligt att du gillar min header :-).
Kram
Så härligt med nybakade, mjuka lussebullar. Det är så ljuvligt gott men själv har jag inte bakat några på flera år. När barnen var små var det roligt att baka tillsammans med dom.
Härligt med mjuka goda lussekatter!
Kram
Vad duktig du var som inte gav upp! Efter ett antal misslyckade bakningar så beslöt jag mig att överlåta det där med bakning till experterna och betala för deras kunskap. Köpa i affär'n alltså ;-)
Gott med lussebullar! :-D
Helén:
Som sagt, jag bakar bara lussekatter en gång om året. Jag brukade hänga en påse med lussekatter på postlådan åt min gamla brevbärare. Men nu har han slutat och jag vet inte om den nye skulle uppskatta det.
Ingrid
Anki:
Det mesta är nerfruset nu. Men de är ju lätta att tina upp.
Kram tillbaka
Ama de casa:
Det dröjde faktiskt många år innan jag prövade att baka igen. Det är ju ingen fyllning i lussekatter så det är lätt att de blir torra. Men med minimalt med mjöl gick det bra den här gången.
Ingrid
Nybakta, mjuka lussekatter, det är muns det! Sedan har vi väl lärt oss att utseendet inte spelar någon roll bara man är god inuti!
Oj, är de redan färdiga! Ja, de ska vara mjuka och goda!
Violen:
Haha, du har så rätt.
Ingrid
Stare Ström:
Det blir inget mer bakat till jul antar jag. De här blev lyckade och jag brände inte en enda...
Ingrid
Jag tycker de ser goda ut!
Det omvända hände mig när jag skulle baka klenätter. Degen blev som cement, det gick ej att använda kavel. Men de blev faktiskt goda ändå.
Kramar Karin
Så goda de ser ut att vara! Jag tycker att du lyckades bra med lussekatterna fast de är egentligen julgaltar.:-) Men lussekatter låter godare. ;-)
Dina lussekatter ser verkligen goda, mjuka och inbjudande ut. Kan längta efter ett smakprov.
kram!
Karin:
Klenäter är någonting som jag aldrig har vågat mig på. Min mormor och mamma bakade däremot sådana varje jul. Tur att dina blev goda trots att degen inte gick att kavla.
Kramar tillbaka
Anonym:
Tack för din rara kommentar. Ännu roligare vore det om du kunde skriva ditt namn under så jag vet vem som skrev. Bra att jag fick veta att det heter julgaltar. Jag ska uppdatera.
Ingrid
Ditte:
Som väl var blev de lyckade den här gången. Man lär sig. De smakar inte så mycket men delar man dem mitt itu och tar lite smör (hemska tanke) på halvorna blir de delikata. Jag har prövat.
Kram tillbaka
100 % igenkänning på den! Mitt första hembakade matbröd hade man kunnat klubba ihjäl en flodhäst med. Och inte har jag blivit nån riktigt lyckad bagare senare heller, om sanningen ska fram ...
De ser verkligen goda ut de där lussekatterna!
Jag lyckas inte få till dem så där mjuka och "lagom" i konsistensen, så jag bakar saffranslängder med mandelmassa i numera.
Lussegaltar har jag inte hört talas om tidigare. Man lär sig alltid ngt nytt här i bloggvärlden!
Aina:
Ungefär så hårda blev mina lussegaltar (som jag lärt mig att det heter nu) också. Jag försökte också baka matbröd ett tag, men sen en supermarket som sålde (ralativt) billigt egenhändigt bakat bröd etablerade sig här i Söderköping har jag aldrig bakat något sådant. Mitt smakade mest jäst på den tiden.
Ingrid
Beppan:
Saffranslängder med mandelmassa låter förföriskt. Sådana här lussebullar blir ju alltid lite torra efter ett tag, men lite smör på dem gör susen. Inget förstås för den som är rädd om figuren.
Ingrid
HAr aldrig höst talas om Lussegaltar. Men de såg väldigt goda ut!
Nog ser de goda ut dina -katter. Och jag blir riktigt avundsjuk för jag glömde
av att köpa saffran när vi i torsdags var och veckohandlade. Och här ute i skogen finns det inga saffranspåsar att köpa, med 5 mil till närmsta affär. Nä, det får bli till 2:a advent istället.
Barbro:
Bättre att baka lussekatter lite senare - då kanske de räcker över jul. När man har fem mil till närmsta affär måste man verkligen skriva upp allting - jag tycker det räcker med att ha en mil dit.
Kram
Oj, det passade ju bra in just nu. Man blir sugen på dom när man ser bilden.
KajsaLisa:
Ja, det tyckte jag också. De blev faktiskt riktigt lyckade även om de inte är så vackra :-).
Ingrid
Skicka en kommentar