söndag 23 mars 2008

Från bokrean

Visserligen var det ett tag sedan det var bokrea, men jag kan ändå inte låta bli att visa bild på mitt bokinköp detta år.

Jag har inte lärt mig än hur man klickar för att göra bilden större, så titlarna syns lite dåligt. I alla fall kan jag rekommendera de bägge böckerna till vänster: "Gamla tanter lägger inte ägg" och "Gud som haver barnen kär har du någon ull". Det spelar ingen roll var man än läser - nästan allting är lika roligt.

Vad sägs om: "Väldigt gamla människor var faktiskt apor när de var små" och "Nerver är något man blir nervös av att ha" från den förra och "I Sverige har vi nästan inga slavar längre. De få som finns är lärare" och "Min farfar har varit i Frankrike och druckit vin. Sedan blev han pensionerad" från den senare.

De övriga böckerna ska jag läsa högt ur när Lillmirren blir lite större. Fältfloran ska vi konsultera när vi har varit ute och promenerat och plockat blommor vid vägkanten och på ängen. Var det någon som trodde att han hellre skulle vara inne och spela dataspel. Alls icke! Inte Lillmirren inte. Han ska bli en fena på blommor, fåglar och djur. Och när det regnar ska vi vara inne och spela memory, "Barnboksvännerna" eller "Vilda djur". Eller ska vi spela och sjunga alla de gamla barnvisorna och en del nya.

12 kommentarer:

Bloggblad sa...

Gapskrattar!
Och väntar ivrigt på när Lillmirren med bestämd min säger: Nu bestämmer jag!

Vi har just ätit kvällsmat ihop med en som bestämt lekarna... Och bestämt att det ska vara sommarklänning idag... och träningsoverallsjacka till det...

Anonym sa...

Härligt!
Är det inte Marc Levengod som är en av författarna bakom de böcker där barn berättar, eller vänta: är det så att de svarar på frågor som författaren ställer?
Det blir roligt att läsa för Lillmirren kan jag tänka!
Jag läste i somras en himla rolig bok för barnbarnen och jag skrattade så tårarna rann under tiden!
Pojkarna blev till sist så otåliga på mig och bad att jag skulle lugna ner mig och läsa "ordentligt" -Haha, det var en rolig stund.

Musikanta sa...

Bloggblad: Den lilla verkar ha bestämda åsikter om sin klädsel. Jag är ju ganska van vid det sedan Mirren var liten och vägrade ha långbyxor på sig på vintern. Och långstrumpor. Hon gick till skolan med kjol och kortstrumpor (lång täckkappa visserligen) och jag fick bannor av skolsyster.

Marskatten: Det är Mark Levengod och Unni Lndell som helt riktigt är författare till böckerna. Egentligen är det ju bara en sammanställning av svaren på de frågor som författarna hittat på. Tankar om döden, livet, politik, familje-planering etc. Men visst är det roligt.

Jag vet att jag hade väldigt besvär när jag läste en saga om en pojke som "lade benen på ryggen" när han mötte en jätte. Hur bar han sig åt?

Anonym sa...

Ja barnböcker köper jag med, fast jag inte har barnbarn som du. Den sista jag köpte var Den bekymrede mus, från Danmark, med jättekul bilder. Jag får nog läsa den på jobbet istället.

Musikanta sa...

Dana: Jag köpte faktiskt också "Boken om San Michele" av Axel Munthe på rean eftersom vi ska åka till Italien och Capri bl.a. i april. Den var oerhört fascinerande och rolig och jag har lånat ett par böcker till om AM på biblioteket. Det är kul att veta lite om saker och ting innan man reser iväg.

Annika sa...

VAd otroligt mysigt med bokrean!!! Det är sådant man verkligen kan sakna hemifrån, att gå på rean och botanisera bland böckerna. Inte dumt. Visserligen kan man ju handla online på rean, men det är inte riktigt samma sak.

Musikanta sa...

Annika: visst är det kul med bokrea. Men farligt. Trots att huset svämmar över av böcker kan man ju inte låta bli att köpa några fler. Och så måste man köpa nya bokhyllor som man inte har plats för. Men det värsta är när man hittar böcker hemma som man inte kom ihåg att man köpte för några år sedan.

Anonym sa...

Så härliga böcker du har köpt, det kommer att bli härliga stunder med dem tillsammans med Lillmirren, det förstår jag.

Jag ser att du planerar att åka till Italien och Capri. Där är jättemysigt, jag har varit på Capri tre par gånger. San Michele är ett underbart ställe och de gånger vi har besökt Capri har det inte varit så hemskt mycket folk där. Ni kommer säkert att få väldigt trevligt.

Ha det gott! Kram Ingrid

Lilla B sa...

Tack för besök och kommentar på min blogg.
Har också försett mig med naturböcker för barn. Joxlarna skall få sällskap av andra fåglar och blommorna skall barnbarnet få lära sig namnen på.

Musikanta sa...

Ingrid: Tack för din kommentar. Ja, det ska bli otroligt spännande att äntligen få komma till Capri som man sett och hört så mycket om. Jag har just läst ut den andra boken om San Michele, så jag tycker att jag känner Axel Munthe ganska väl vid det här laget. Så här i mitten av april är det väl tyvärr väldigt mycket turister, men vi får väl plats vi också antar jag.

Lilla B: Så roligt att läsa din blogg. Bra att få medhåll av någon som också tycker att det är viktigt att barnbarnen får lära sig namn på fåglar och blommor. Och träd inte minst. Jag har mycket att ta igen i den vägen eftersom jag hade dubbla jobb när de andra barnbarnen var små och sällan hade tid att vara tillsammans med dem annat än familjevis.

Bloggblad sa...

Du tror väl inte att jag någonsin glömmer Mirrens outfit på mellanstadiet??? Jag jobbade ju på den skolan då. Men modigt var det!

Nu ser jag fram emot morgondagen. Ska ladda lilla smidiga kameran.

Musikanta sa...

Bloggblad: Ja, hon blev föremål för mycket spott och spe. Men envis har hon ju alltid varit så hon fortsatte att göra som hon ville.

Har också laddat kameran - vädret blir nog kanon för en promenad.