fredag 31 oktober 2008

Utmaning - 7 saker om dig själv

Jag har fått en utmaning av Eleonora.

Reglerna är följande:* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg. (Jag har fått lite hjälp av Mirren...)

Jag är i teorin och i själ och hjärta en renodlad feminist, men absolut inte i praktiken.

Jag är bra på att spela jazz (fast inte så suverän som denne man förstås som är min stora idol).

Jag älskar att gissa på varifrån folk kommer och är glad om jag har rätt om dialekten.

Jag blir irriterad när någon säger "vart ä han" och "egenkligen". (MM brukar retas...)

Jag älskar att titta på VM-fotboll i allmänhet och Ronaldo i synnerhet.

Jag glömmer saker överallt, väskan i kundvagnen, plånboken på Systemet etc., bankomatkortet i kassan hos ICA etc. etc.

Jag är nio år äldre än MM.

De jag utmanar är Mirren, Dana, Norrskensbuddha, Marianne, Grekland nu, Marskatten, Anita, Carpe Diem

Mina övriga bloggvänner tror jag alla redan har fått utmaningen...

24 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag känner dig rätt bra... Men vad det gäller att spela piano kan du nog tävla mot vem som helst!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Nej du! Jag känner verkligen mina begränsningar. Men jag skulle gärna ha velat bli jazzpianist och spelat med i något band. Men jag var ju tjej bevars och inte välkommen bland killarna när jag var ung...

Anonym sa...

Tack för utmaningen. Nu fick jag något att fundera på. Och vad späånnande att få veta mer om dig då, jazzqueen! Och glömsk! Jaså!

Marianne sa...

Å! Och jag som gjorde den här bara för ett par dagar sedan! Jag hade fått den från Kerstin i Umeå och Laura i Istanbul. Jag döpte den till 7-utmaning hos mig.

Hur ska du göra nu? Antingen kan du se det som att jag var telepatisk och svarade i förväg, eller så får du utmana någon annan?

Att du är så glömsk? Det trodde jag inte. Du får sätta sådana där elastiska band med knäppen (som man har till barnens vantar och fäster i jackärmen) på grejorna och knäppa fast dem på dig : )

Kram!

Musikanta sa...

Hej Marianne!
Jag har tydligen inte läst din blogg ordentligt, jag ska göra det när jag får ett andningshål. Idag ska vi åka till Norr-ng och tända ljus på gravar och kl 16 ska MM vara kyrkvärd vid minnesgudstjänsten i vår kyrka, men sen...

Tack för idén med knäppena. Kanske blir det lite svårt med bankomatkortet, men med väskan går det ju bra.

Men jag har lärt mig att alltid lägga in väskan först i bilen och att stoppa ner kortet ordentligt i plånboken innan jag gör något annat...

Sista gången (hoppas jag) bankomatkortet inte fanns på sin vanliga plats var det faktiskt en dam som var före mig i kön som hade stoppat det på sig...

aurorabuddha sa...

Vad besvarligt allting blev nu, da. :o/ En mer otacksam "utmanee" :o) far du nog leta efter. Jag har ju redan en lista med 100 saker pa min blogg - nu maste jag komma pa sju *till*!!! Men det ska val ga.

Marianne var ju fyndig med sin 7-utmaning! Sjutmaning! Ha!

aurorabuddha sa...

Oh, and I *love* the music!!!

em sa...

När någon frågar vart någon eller något är så kan du peka i rätt riktning och säga därt!
Margaretha
som är grinigare än så....

Anonym sa...

Hej Musikanta!
Utmaningen är antagen och kommer på min blogg inom kort!

Kram, Marskatten

Anita sa...

Jag är en sån där som har jättesvårt för olika utmaningar. Jag ligger också lågt med bloggen för tillfället. Har en massa saker på gång, ganska stressiga, så jag har inte ro i själen just nu för att blogga nästan alls. Men tack för utmaningen ändå, Musikanta, det uppskattas :)

Musikanta sa...

Aurorabuddha:
Jag har ju läst alla dina 100 saker om dig själv - men det här skulle väl vara lite knäppa eller roliga...Som Bloggblad som räknar gurkskivorna som hon skär upp t.ex.

Jag kom på att jag skulle haft med att jag ogillar folk som tuggar tuggummi, särskilt i kyrkan när det är bröllop eller dop. (När det är begravning håller de sig för det mesta).

Musikanta sa...

Margaretha:
Ska komma ihåg det tills nästa gång, haha. Mirren, (dottern) påpekade att jag ofta anmärker på uttal av ord och grammatik. Men det gäller faktiskt bara henne, jag brukar inte gå omkring och anmärka på folk i min omgivning...

Marskatten:
Kul att du antog utmaningen. Jag kommer att ha ögonen på dig varje dag i fortsättningen... Kram tillbaka!

Anita:
Jag erkänner att jag tog Mirren till hjälp - jag kunde inte komma på några dumma och trevliga saker att skriva, bara tråkiga eller larviga. Det där med jazzen var MIrrens förslag. Sen är det ju så att av barn och dårar...även om det inte alltid är så roligt!

Bloggandet tar tid, tid som man borde ägna åt andra och viktigare saker. Men det är ju så roligt! Är man stressad har man verkligen ingen ro att sitta vid datorn...Du får komma igen när det blir lite lugnare. Kram

Musikanta sa...

Dana:
Tack för din kommentar. Den kom bort av någon anledning ser jag. Har varit inne hos dig och läst vad du skrivit om dig själv. Intressant!

Bloggblad sa...

Jag kan bara få upp bilden i pytteformat - med psalmorden - men jag känner igen ett par direkt. Ser inte alla ord, så jag får ge upp.

Snygg layout!

Elisabeth sa...

Tack för denna utmaning! Nu är jag inte så bra på att svara på utmaningar... men jag ska fundera lite!
Måste berätta att jag var in och läste hos dig för ett tag sen om samtalet du hade på bussen med den norske lastbilschaufförn... och det samtalet, den berättelsen, fastnade i huvudet på mig.
Du har, och det tror jag att jag har skrivit till dig förut, en alldeles fantastisk förmåga att skriva! Du förmedlar ord som levandegörs, och stannar kvar...!

Ha det gott.. i köksrenovering och allt!

Varm kram..

Eleonora sa...

Hej vännen - denna nya vecka!
Jag tycker såå synd om dig som ännu har det så jobbigt med att renovera i köket, men sådant tar tydligen mycket tid. Tack för alla bilder du visar, men det är svårt att föreställa sig hur man kryssande måste ta sig fram föra att uträtta det minsta lilla arbete. Men snart hoppas jag du får det hela klart.

Du har bytt utseende också - så fint det blev. Och lättläst.

Tänk jag gissade (och hoppades) att det skulle vara Oscar P.!! Är du såå duktig, kan du ju konkurrera ut vilken pianist som helst. Han tillhörde även en av mina favoriter.

Det var en kul utmaning detta. Nu tycker jag mig känna dig mycket bättre. Likaså med de andra jag hade utmanat och som svarat.

Jag retar mig också på "vart ä" och "egenkligen" PLUS pogram! Det kanske är vi som är knäppa??

Hur som helst - en skön härlig dag önskar jag dig och skickar med en stor kram.

Musikanta sa...

Elisabeth:
Jag skickade utmaningen till dig lite på pin kiv (om man nu kan uttrycka det så drastiskt) därför att jag tyckte du kunde fokusera lite på dig själv och dina positiva/negativa egenskaper och saker som glädjer eller irriterar dig, i stället för att bara tänka på sorgliga saker och gamla minnen...
Varma kramar

Musikanta sa...

Elisabeth:
Jag glömde att tacka för dina snälla och rara ord om mitt skrivande, det värmer...
Fler kramar

Musikanta sa...

Eleonora:
Nej du, som O.P. kan jag tyvärr inte spela, men jag har försökt så gott jag har kunnat att "planka" honom (som vi sa på den tiden i stället för att kopiera).

Åtminstone i några av hans långsamma låtar som t.ex. i All the things you are, som är min favoritlåt framför alla andra.

Lars-Gunnar i Språket säger att man snart måste acceptera "egenkligen" och "änkligen". Är det tillräckligt många som säger det så...

Det är ju utan tvekan mycket enklare att uttala! Jag har blivit mycket mindre konservativ när det gäller språket på gamla dar men just de här uttrycken håller jag fortfarande på att de ska vara rätt. "Pogram" hör också dit. Och visst är det konstigt att hänga på "eller hur" för att bejaka något!

Roligt att du gillade min nya lay-out. Man vill ju förnya sig ibland...

aurorabuddha sa...

Jag gillar oxa den nya looken! Det ar kul att experimentera, tycker jag, nar man har tid alltsa...

Musikanta sa...

Aurorabuddha:
Jag har absolut inte tid, men jag experimenterar ändå för det är så kul.

Allting är uppochner här hemma, jag får inte in alla mina saker som jag hade i skåpen i mina nya lådor och därför måste jag slänga saker (eller lämna till återvinningen eller ställa någon annanstans) och så blir ingenting gjort alls.

Har man dessutom en psalmtopp mitt i alltihop (tänker berätta om det så småningom) blir det lätt kaos...

Mirren sa...

Nu har jag svarat på utmaningen! Jag tyckte också det var svårt att hitta hela sju saker. Men, men - jag har gjort mitt bästa.

Musikanta sa...

Du kan läsa mitt nya inlägg...Det handlar bl.a. om dig. Kul att du tog dig tid!

Eleonora sa...

Ha en bra dag och kram från mig