tisdag 17 mars 2009

Ekonomiekot igår

Detta är en modell av en lastbil från det stora bilföretaget i Göteborg

Mirren pratade i radio igår - i ekonomiekot! Både kl. 12.50 och kl. 18.00. I den sista sändningen var också Carl Bildt med (fast inte i samma inslag...) Man kan höra intervjun på nätet från den 16 mars.

Det kom sig av att det hade varit två artiklar om Mirrens avhandling om det stora bilföretaget i Göteborg i Göteborgsposten på morgonen om anledningen till varför satsningen på lastbilar i Kina inte hade gått som det var tänkt. Det var det förstås många som tyckte att det var kul att läsa om...

Artiklarna hade tydligen väckt en del uppmärksamhet eftersom ekonomireportern ringde redan kl. 9 på morgonen och ville att Mirren skulle prata i ekot.

Hon gjorde det med den äran tyckte den stolta modern, trots att hon var mycket snuvig. Här finns artiklarna och intervjun om någon är intresserad.

Själv är jag numera vikarie på heltid för kantorn i gannförsamlingen, vilket innebär två körer till och en barnkör ibland. Så nu har jag treochenhalv kör; en kyrkokör, en damkör, en VIS-kör och en barnkör ibland när det ska bli familjegudstjänst.

I morgon är det repetition kl.9 för påskspelet som skolan så småningom är inbjuden att höra och titta på. Det är personalen med kyrkoherden i spetsen som agerar. Jag ska bl.a. mullra på orgeln (när förlåten rämnar antar jag). Det ska bli spännande.

Sen skyndsamt iväg till Norrköping och konversationskursen i franska. Har inte gett upp hoppet än att någon gång komma tillbaka till mina drömmars lilla stad vid Medelhavet...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket intressant inlägg idag Musikanta!
Läste med stort intresse om din dotters kommentarer angående Volvos affärer i Kina och det slår mig att Volvo verkade väldigt dåligt pålästa på kinesisk affärskultur. Mycket intressant.
Vad gör dottern nu?

Seda slås jag av hur aktiv du som vanligt är! Körer hit och dit...
Jag har jobbat 8 timmar, fikat med en kompis 1 1/2 timme, var hemma 18,30...
Har efter det suttit mest kaputt vid tv och sett Mästarnas Mästare.

Musikanta sa...

Marskatten:
Jag är också kaputt vilket beror på att jag tidigare idag gjort en tandoperation. Men efter ett par tabletter sedan bedövningen släppt är jag fit for fight igen (så länge det varar...)

Så roligt att du tyckte att det var intressant att läsa artikeln i GP - jag var lite fundersam om jag skulle våga skriva om det (Jantelagen du vet) men jag kunde inte låta bli.

Mirren är både hemma och jobbar på universitetet i Linköping. Åker ner två dagar i veckan (hem och dit samma dag!)och jobbar hemifrån f.ö. Hon är också mamma till en MYCKET aktiv Lillmirr. Hennes strapatser med denne unge man kan man läsa om i hennes blogg.

Jag är glad att jag slipper jobba som du 8 timmar i sträck. Tur att du fick koppla av en halvtimme(!)med kompisen i alla fall...
Många kramar/M

Bloggblad sa...

Jag, som tillhör fancluben, ska naturligtvis både läsa och lyssna, men nu har jag sjungit i kör i nästan tre timmar... så nu måste jag bums i säng.

Miss Gillette sa...

Kör hårt! är väl ett tillrop som passar idag?

Anonym sa...

Ojojoj, tandoperation är inte kul.Var det en visdomstand?
Min tandhygienist mumlade något om vänster underkäke premolar...något åt det hållet...undersökas...suck.
Efter det köpte jag Flux och Listerine och tandtråd och mellanrumsborstar och nu jäklar ska jag fixa så det inte blir någon operation!

Jag har följt lite av dina berättelser om Lillmirren som håller dottern igång! Rolig läsning!
Så hon är dubbelarbetande mamma, vilket är tufft, men något som de flesta av oss gått igenom.
Jag tycker ändå hon är otroligt duktig!
Kram och lycka till med tanden.

Fritt ur hjärtat sa...

Jag blir glad av att du läser franska. DÅ blir jag varm inombords. Sån är jag:-)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Hön gjorde inte bort sig i alla fall. Måste vara hemskt att bara bli uppringd två timmar innan sändning och hämtad med taxi utan att hinna förbereda sig på något sätt. Tur att det var radio och inte TV ;-)

Miss Gillette:
Ville bara påpeka att alla pensionärer inte sitter hemma och bara väntar på bidraget...

Musikanta sa...

Marskatten:
Om det hade varit så väl. Nej en rot under en krona mitt fram var min tandläkare tvungen att ta bort eftersom den var inflammerad. Men det gick bra och idag känner jag ingen värk alls!

Jag ska vidarebefordra din kommentar muntligt till Mirren om en stund när vi har dagens första telefonsamtal.
Varm kram/M

Musikanta sa...

Fritt ur hjärtat:
Franska är i alla fall världens vackraste språk tycker jag...

Det är bara synd att man glömmer så fort när man inte har någon kontakt med språket annat än denna ynka gång i veckan...

Marianne sa...

Jag måste ju läsa artiklarna också, intervjun har jag hört. Jag är jätteimponerad. Själv vågar jag inte. Vet inte om jag redan har sagt det, men jag fick ett mejl från SR om en intervju om Kairo, men jag blev så nervös att jag skickade det vidare till en kompis. Ändå var det en grej som skulle sändas 04.30 på natten! : D

Hu vad mycket du har att göra! Skönt att det gick bra med tanden så att du kan jobba utan att ha besvär därifrån.

Själv ska jag till tygmarknaden i dag.

Kram!

Eleonora sa...

Du är så ambitiös att jag blir alldeles matt bara av att läsa om allt du gör. Hur orkar du med så många kör-grupper. Ta inte på dig för mycket så du hamnar "i väggen"!!

Stolt moder kan jag absolut förstå men så har du ju en otroligt duktig och ambitiös (efter mamma?) dotter måste jag säga.

Det var så roligt att läsa det här inlägget och på slutet klämmer du i med att du ska till franska konversationskursen!!! Du är fantastisk Ingrid, och så roligt du måste ha med alla dina intressen. Stor kram till dig

Musikanta sa...

Marianne:
Det var dumt av dig att lämna ifrån dig en sån chans. Du hade säkert gjort det bättre än kompisen.

Allt är en fråga om rutin. Det hade säkert inte varit svårt för dig att prata om Kairo som du känner så väl och kan så mycket om.

Jag tror att reportern också kan hjälpa till om man skulle tappa tråden eller inte hitta ord. H-n är ju intresserad av att det ska bli så bra som möjligt.

Man måste våga lite - OK om det går snett, so what. Vem bryr sig mer än jag? Och nästa gång vet jag vad det gäller och är inte ett dugg nervös.

Jag kan också tala om att biblioteket i Söderköping har lovat att köpa in en Nadelbok som du har översatt. Arabesk.

Bibliotekarien skämdes för att han inte visste vem Nadel var... Jag hade med mig ett utdrag från Wikipedia. Men de flesta av hennes böcker finns tydligen bara i pocket, eller? Har du översatt alla böckerna?
Varm kram/M

Musikanta sa...

Eleonora:
Det är inte så mycket en fråga om ambition utan det är en härlig känsla av vara behövd och få uppskattning för det man gör. Vilket man inte fick så ofta som lärare...

Det är heller inte så svårt att vara körledare när man känner att körmedlemmarna tycker att vi har roligt i kören och sjunger sånger som alla gillar.

Den värme och uppskattning jag upplever från dem som jobbar i kyrkan är VÄL värt allt det jobb jag lägger ner!

Sen är det klart att vissa saker blir lidande - städning av hemmet t.ex.
Varma kramar/M

Bloggblad sa...

Nu har jag läst och lyssnat. Jättekul att hon är med och gör så bra ifrån sig lite överallt. Var stolt!

(hade det varit lokaltidningen hade "han" väl glömt hennes namn... :)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Roligt att du har läst artikeln och hört på inslaget. Jag tyckte att hon var saklig och bra. Synd bara att hon var så snuvig...

Har du mailat redaktionen i Nörrköping. Jag tycker att de ska få reda på det i alla fall, även om det inte blir någon "rättelse".