torsdag 30 juli 2009

Hantverksmässa vid Göta Kanal

(Bilderna går att klicka större).
Så var det åter dags för sommaren stora begivenhet i Söderköping – hantverksmässan vid Göta Kanal. Den skiljer sig inte så mycket från julens hantverksmässa i Brunnssalongen utom det att det är färre tomtar under sommaren än under vintern.

Annars är det sig likt det mesta. Man förundrar sig alltid över att det är så många som sysslar och pysslar med så mycket olika saker och med så olika resultat – ibland bättre, ibland sämre…

Som vanligt var det fullt med båtar vid kajen och massor av folk som promenerade på kanalkajen.

Bloggblad, MM och jag var och inspekterade det hela tillsammans. Först en titt i Kanalmagasinet som ju byter hantverkare varje vecka. Denna gång var det keramik, vävda bonader och textila alster som ställdes ut. Samt en del akryltavlor som inte var så dumma. Härliga färger på några av dem.
De vävda bonaderna med skärgårdsmotiv är jag också mycket förtjust i, men har ingenstans i hela huset där jag skulle kunna hänga upp någonting mer.


Eftersom Bloggblad hade tillbringat lunchen hos frissan var hon hungrig och ville ha mat ganska omedelbart efter att vi kommit dit. Därför bänkade vi oss på crêperiet där MM och Bloggblad åt var sin crêpe. Jag, som nyss hade ätit en stadig lunch nöjde mig med ett glas vatten. MM hade också ätit en stadig lunch, men han hade tydligen blivit hungrig på vägen…Vi avslutade måltiden med glass från Kanalkiosken – alldeles utmärkt som Bloggblad har kommenterat. Inte behöver man stå i kö på Smultronstället för att köpa glass…

Sen tittade MM på båtarna som slussades och Bloggblad och jag förenade oss med den övriga stora skaran av marknadsbesökare som långsamt flanerade förbi alla stånden. Här kunde man hitta skojiga mössor, trevliga väskor, svensk honung från Mogata, målade korgar och tusen andra prylar.


Bloggblad hade tänkt att köpa en undergörande mirakelkräm (tårta på tårta, men den skulle verkligen vara något alldeles speciell) men tyckte att det var en för liten burk i förhållande till det höga priset, så det fick anstå. Det fanns också ett stånd med sjalar som tilldrog sig hennes intresse - kanske för att få inspiration...Ingen affär denna gång. Farbrorn som gör fågelhus var inte där, annars hade jag köpt ett sådant till Mirren i julklapp.

13 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men oj, så trevligt! Jag länkar, så slipper jag skriva nåt själv... har inte tid heller...

tant lila sa...

Vilka trevliga bilder och vilket trevligt besök det verkar ha varit! Men oj, hur klarade du att sitta med ett glas vatten när de andra åt!? Det hade jag aldrig klarat av!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Har full förståelse för det med tanke på ditt senaste inlägg!

Tant Lila:
Hade jag vetat att det även fanns chokladbiskvier på crêperiet hade jag ätit en sådan...

Elisabet. sa...

Oj, så vackert! Vatten gör verkligen nästan allt för en stad ...!

Musikanta sa...

Hej Elisabet!
Kul att du tittade in! Jag håller med dig - vatten betyder så mycket. Det är därför jag tycker Norrköping är en så vacker stad där den ligger vid Motala Ström. Söderköping har ju både Göta Kanal och sin lilla Storå, så det är fint det med!

bollebygdsbo sa...

Så härligt med hantverksmässa och besök.
En tjusig dam du har fångat på bild, så skulle jag vilja se ut. :)

Evas blogg sa...

Roligt med marknader. Här i stan är Storsjöyran i full gång. Stan invaderad. Skojigt med allt som händer under sommaren.

Eleonora sa...

Här har det klickats på alla dina bilder och dom är så fina. Du har då verkligen mycket att göra man jag förstår också att du trivs med att framföra så mycket vacker musik - så ofta! Att Bloggblad och du har kul och trevligt ihop kan jag verkligen förstå. Ni har det lättsamma draget båda två och kluriga ihop (och busiga) kan man nog också ana. Mycket bus finns det nog i en skolfröken och i en kyrkomusiker när de kommer samman!
Det är alltid så givande att läsa båda era bloggar! Lördagskram

Musikanta sa...

Bollebygdsbo:
Hej och välkommen till min blogg. Jag förstår att du hittade hit genom Bloggblad, eller? Kul i alla fall med nya bloggvänner!
Visst är hon tjusig, Bloggblad, ingen kan tro att hon är en dag över 50...

Musikanta sa...

Evas blogg:
Välkommen du också till min blogg - roligt att lära känna nya bloggare, som jag skrev till Bollebygdsbo. Du kanske också var inne och läste hos Bloggblad, jag tycker jag har sett både dig och Bollebygdsbo bland kommentarerna där...

Marknader är roligt om man gillar att fotografera, eftersom det är så mycket färger och udda grejer som ständigt fångar intresset. Sen brukar det inte bli så mycket handlat förstås...

Söderköping är ju en liten turiststad på sommaren så här händer alltid någonting också!

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag är mycket lycklig över att jag äntligen har kommit på ett sätt att förstora bilderna. Jag vet inte om det är det enklaste, men det funkar tydligen.

Jag är ju inte bara kyrkomusiker, utan var också mellanstadielärare med påbyggd speciallärarkompetens.
Det var så vi träffades, på lärarhögskolan i Linköping, Marianne och jag.

Vi gick i samma klass, musiklinjen bevars, under tre år och sedan har vi hängt ihop av och till sedan dess. Det är 37 år sen...

Kantorsexamen tog jag långt senare, 1987. Men vi har musiken gemensamt och mycket annat också. Vi fick barn ungefär samtidigt - trots ålderskillnaden på 15 år! Min äldsta dotter var då 19 år när Mirren föddes och sonen 13. Så vi hade även småbarn ihop i början! :-)

Marianne sa...

Så trevligt här får man läsa två bloggar i ett!

Härlig dag, det är alltid roligt att gå runt på marknader, även om man inte handlar så mycket.

kram!

Musikanta sa...

Marianne:
Ja, om man kan slå två flugor i en smäll sparar man ju tid...Kanske något att tänka på för framtiden. :-)
Många kramar/M