söndag 2 juni 2013

802 Lördagstema Show&Tell – Sommarplaner.

Förra året vid den här tiden var vi i Frankrike och när vi kom hem väntade en operation på mig. Planerna den sommaren var bara att bli så frisk som möjligt…


Nice 2012. MM tog bilden. (Bilderna går att klicka större.)

Allting har gått bra sen dess och jag friskförklarades vid en gynkontroll i höstas. Livet har återgått till det normala och jag kan planera den närmaste framtiden som förr om åren. En hel del spelningar blir det i sommar, friluftsgudstjänster som vanligt. Alla andra kantorer och organister vill gärna ha semester samtidigt, och det innebär att jag får många semestervikariat.

Jag ska spela på ungefär samma ställen som tidigare år i Östra Vikbolandets pastorat. Det innebär bl.a. härliga båtturer till sjöss med utgångspunkt från Arkösund. Besök på Arkö hos min gamla klasskamrat Eva har blivit en tradition.


Friluftsgudtsjänst på Arkö. Min synt till höger i bild.


Eva och prästen Pär, som jag ska tjänstgöra tillsammans med i år också.

Jag ska också åka ner till Öland om några dagar och vara med på en målarkurs på Hälludden i Byxelkrok på norra Öland. Vi är utlovade undervisning på förmiddagen och fri målning i rymlig ateljé på eftermiddagen, utflykter och annat trevligt. Det ska bli väldigt spännande och lärorikt. Öland är ju som allra vackrast så här års. 

Kanske jag också kan resa till Öland och hälsa på Mirrfamiljen några dagar innan vecka 30. 


Det kunde varit Lissan om det hade varit i år, men det här är Caspar förra året.

För vecka 30 ska jag nämligen ha utställning för första gången på Lilla Kanalmagasinet här i Söderköping tillsammans med 4-5 andra konsthantverkare. Det hela är mycket opretentiöst, det är många olika alster som ställs ut i olika tekniker. Länken längst ner i inlägget visar prov på det. Stickade och virkade barnkläder och mössor, hemvävda trasmattor, keramik, träsnideri och sen naturligtvis tavlor av amatörmålare.


Lilla Kanalmagasinet i Söderköping, där olika konsthantverkare har utställning hela sommaren en vecka i taget.

Till amatörmålarna räknas numera även jag, för det är just mina ”konstverk” som ska hänga på någon eller några av väggarna i Lilla Kanalmagasinet vecka 30, sista semesterveckan. Det ska bli spännande – inte för att jag tror att jag kommer att sälja något, men jag kommer förhoppningsvis få nya vänner som ställer ut samtidigt och få lite trevliga samtal och besök av gamla vänner och turister under den långa dagen. Vi måste vara där mellan 11 och 18…


Stad i ljus, något mindre grön himmel. Den här ska jag ta med...


...och den här också.

Det gör förresten inte så mycket om jag inte säljer några tavlor – dels ligger det mycket arbete bakom målningarna, dels blir tavlorna lite som ens barn, man vill inte göra sig av med dem. Men, som sagt, jag behöver nog inte oroa mig J.


För den som är intresserad av att göra en utflykt till Söderköping kan jag tala om att olika utställningar pågår hela sommaren på Lilla Kanalmagasinet med fyra-fem olika utställare varje vecka. Det ligger förstås vid Göta Kanal ett stenkast från Slussarna och Smultronstället.

Övriga lördagsbloggare finns listade till höger längre ner i bloggen.

Uppdatering:
De andra lördagsbloggarna får vänta några dar med kommentarer från mig till deras inlägg. Jag ska upp halv sex i morgon för att resa bort några dar, så jag hinner inte med just nu utan måste gå och lägga mig. 

9 kommentarer:

Karin sa...

Härliga sommarplaner! Låter spännande med olika spelningar på somriga platser. Och så utställning på det. Vad kul! Och vad fin tavlan blev med sin turkosgröna himmel! Och vintertavlan är ju hur charmig som helst.

Anonym sa...

Hej Ingrid.
Jag tycker om din fina färger på konstverken. Om någon församling bjuder in mig till Söderköping
( för att berätta om Artur Erikson), så kanske jag får tillfälle att beskåda dina tavlor. Artur höll predikan i Söderköping åren 1971 och 1981, enligt hans anteckningar i bibelmanus, som finns på Carolina rediviva i Uppsala.
Hälsning Karin Johansson

Äventyret framtiden sa...

Du målar jättefint Ingrid!
Jag tycker om dina tavlor, mycket och skulle mera än gärna besöka utställningen. Hoppas att du delar med dig av den på bloggen också

Karinkram

Annika sa...

Ja, du är enormt skicklig, Ingrid.
GILLAR dina tavlor massor.
Stadsgatan är ju HUR fin som helst.
OCH den med grön/turkos himmel som jag gillar så mkt.
KLart du ska ställa ut. Önskar att jag också kunde ta del av det!!
Kram!!

Eleonora sa...

O vad jag tycker att du är duktig med att måla - "tävlings"-himlen blev precis den färgen jag röstade på.

Lycka till min vän. Jag vill gärna se utställningen. Få se hur det kan lösa sig med en resa söderut.

Kram kära du

Gnuttan sa...

Vilken härlig sommar du har framför dig, och inte minst spännande! Hoppas du njuter kursen på Öland och att det går bra med utställningen. Trevlig sommar!!

Musikanta sa...

Karin:
Tack för uppmuntrande tillrop! Behövs sannerligen...Karin Johansson:
Hej Karin! Glad att du uppskattar mina tavlor. Jag ska prata med kyrkoherde Eva Ramsten när hon kommer tillbaka från sin semester.

Sen kan du väl också skriva ett mejl till henne och presentera dig. Hon finns på Söderköping Sankt Anna församlings hemsida. Planeringen för hösten tror jag redan är gjord, men det kan säkert finnas tillfälle till våren.PettasKarin!
Tre Karinar i rad. Tack Karin för din snälla och rara kommentar. Visst ska jag skriva om Lilla Kanalmagasinet den veckan - det kan du vara säker på :-).
Kramar från Ingrid.

Musikanta sa...

Annika:
Det håller jag verkligen inte med om, men jag hoppas få lära mig lite mer på målarkursen jag ska gå på. Skuggor, perspektiv, komposition etc.etc. Jag lovar att berätta om utställningen när det blir - så kan du ju vara med :-)!
Kramar från IngridEleonora:
Den veckan är ju ingen bra vecka, eftersom jag måste vara på lokalen från morgon till kväll. Kanske veckan efter vore något att satsa på? Då är det fortfarande utställare där och en vän till mig som ställer ut. Vi hörs lite längre fram om det när jag vet hur Mirren har det med sin semester etc.
Kram från IngridGnuttan:
Just nu ser det bara bra ut, men man vet ju aldrig vad som kan hända! Men jag kan ju i alla fall säga att den här sommaren ser ut att bli mycket omväxlande TROTS att vi stannar hemma hela sommaren med undantaga av målarkursen. Ha det gott själv i sommar!
Kram!Musikanta sa...

Eleonora:
PS. Tavlorna kan du ju se hemma hos mig efteråt i så fall:-).
Kram igen!