tisdag 25 juli 2017

1450 Friluftsgudstjänst på Arkö och ny header

Som mina bloggvänner kan se har jag bytt ut min header till ett foto som jag fått från Svante Prag, en av dem som var med på friluftsgudstjänsten i Arkösund i söndags. Som vanligt var det Eva Wahren som vi besökte - jag har spelat där varje sommar sedan 2007 - tioårsjubileum i år alltså. Här kan man läsa ett inlägg från en tidigare sommar.


Den här bilden tog Svante Prag mig ovetandes när jag väntade på båten hem till Arkösund. Tack Svante för ett fint foto! (Bilderna går att klicka större. Då kan man också se länken till Svantes hemsida.)

Vädret var strålande och många hade mött upp på kajen i Arkösund för att åka med båten ut till Arkö. Väl framme möttes vi av Eva på sin fyrhjuling och som lassade på synt och övriga tillbehör på flaket. Kent och jag promenerade tillsammans med övriga gäster upp till ladan där friluftsgudstjänsten skulle äga rum - en promenad på en dryg kilometer. 


Eva väntar med sin fyrhjuling på Arkö. Kent tog bilden.

Några sommargäster hade också stött till så inalles var vi ungefär 40 stycken - många från Jonsbergs församling som ordnar med denna och andra musikgudstjänster under sommaren. Eva hälsade välkommen och berättade lite om gårdarna på ön och efter det sjöng vi psalmen "Pris vare Gud som låter oss glada vakna upp" - en passande psalm denna dag när vädret var så vackert.


Fritz Axelius håller andakt. Kent tog bilden.


Paus i spelandet. Kent hjälper mig med att hålla koralboksidan på plats i vinden. Svante Prag tog bilden.

Fritz Axelius var präst och höll en kort betraktelse, vi sjöng ytterligare några psalmer. Till sist spelade jag "What a wonderful world" på synten - en låt som jag också tyckte passade bra denna dag. Eva hade som vanligt ordnat med kaffe och bakat goda ambrosiatårtor som alla bjöds på efter gudstjänstens slut. 


Evas dotter Elisabeth, jag, Fritz och Eva har bänkat oss vid kaffebordet inne i ladan som skänkte välbehövlig svalka.

När vi fikat i lugn och ro bar det av till bryggan igen för att åka in till Arkösund. Denna gång tackade både Kent och jag ja till att få åka med på Evas fyrhjuling ner till hamnen - även om det var en något skakig upplevelse på den steniga skogsvägen. På vägen hem pratade jag med Svante Prag som överraskade mig idag med att skicka två fina foton från friluftsgudstjänsten. Det är ett av dem som jag har använt som ny header. 


Arkösund. Kent tog bilden.

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Och tur med vädret hade ni också. Ser ljuvligt ut!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, det var en perfekt dag men lite för varmt för mig...

Gunnel sa...

Så härligt med friluftsgudstjänst. Tyvärr är det inte det händer så ofta här. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Ja, det är fint med de här gudstjänsterna. Avspänt och med trevlig samvaro. Har du kollat med din församling med friluftsgudstjänster? Det är inte säkert att alla annonseras. Men på församlingens hemsida finns de alltid med. Här uppe är det mycket populärt.
Kram tillbaka

Geddfish ♥ sa...

Häromkring händer det allt. Mysigt med friluftsgudstjänst, dock beroende av vädret.
Men jag nöjer mig med Kyrkans Gård. Nu har jag ingen bil längre heller. Så det blir cykeln.
Vackra bilder du visar!
Kram, Gerd

Musikanta sa...

Gerd:
Vi har haft tur hela sommaren med att söndagarna hittills har varit regnfria. Åtminstone dem jag spelat på. Jag har dock varit med om att vi har fått haft gudstjänsten ombord på den båt som skulle frakta oss ut till en ö eftersom det spöregnade.
Tråkigt att du inte har bil längre, men du bor ju i alla fall i en stad där det finns möjlighet att åka kollektivt. Här ute på landet har man dragit in alla bussturer på lördagar och söndagar (utom under några sommarmånader) så bilen är ett måste. Var glad så länge du kan cykla - jag vågar inte längre eftersom jag blir yr ibland.
Kramar tillbaka från Ingrid

Ingrid sa...

Vilken trevlig sommarheader med dig där på bryggan.
Friluftsgudstjänster är trevliga, men ännu har jag inte varit på någon i sommar.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Härlig tradition! Grattis till de tio åren! <3

Musikanta sa...

Ingrid:
Ja, jag tyckte det var en kul bild. Jag har ju spelat på flera friluftsgudstjänster i sommar - det är alltid lika trevligt att komma ut och se lite andra omgivningar än sina egna och träffa trevlig människor. Och dessutom tjäna en slant.
Ha det så gott själv och förlåt att jag är sen med kommentaren!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Pettas:
Tack för grattis och förlåt den sena kommentaren! Det är faktiskt så att jag firar tioårsjubileum här på bloggen också - snart i alla fall. Jag ser att jag hade två inlägg i slutet av december 2007, skrivna av min dåvarande svärson. På så sätt kom jag igång med bloggen eftersom jag var tvungen att dementera det stora städintresse som han försett mig med, haha.
Stort hjärta till dig också.