tisdag 9 mars 2021

1820 Min lösning på Marsquiz

Här kommer min egen lösning på mitt marsquiz 2021. Det var vännen och även bloggvännen Bloggblad som hade den lösningen som jag tänkt. 

1F. Judy Garland förknippar jag alltid med Somewhere over the rainbow från filmen Trollkarlen från Oz. Men som mycket riktigt Karin Eklund på Pettas har svarat, så har även Doris Day sjungit in den. Jag hade ingen aning om det. Jag kan i alla fall tänka mig att Judy Garland var först att sjunga in sången eftersom filmen spelades in 1939. 


Bilden från nätet.

2C. En av Lena Hornes mest kända sånger är Stormy Weather. 

3E. En välkänd sång med Barbra Streisand är People.  

4B. Marilyn Monroe sjunger Happy Birthday mr President för Jack Kennedy i Madison Square Garden i New York 1962. 

5A. En sång som var omåttligt populär när jag var ung var Baby it's cold outside som Doris Day sjöng tillsammans med bl.a. Bing Crosby. Därav pälsen.

6D. Julie Andrews var ju nunna innan hon blev guvernant hos familjen Trapp.

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag gissade både på Stormy weather och Doris Day. Vet bara att jag tyckte hon var söt när jag var barn. Då sjöng hon Suger in the morning ... i min schlagerbefriade värld hörde jag förstås bara kompisar som sjön innelåtar. Några filmisar hade jag i smyg. Däribland den söta DD.

BP sa...

Ja, namnen säger mig såklart någonting, men jag hade inte kunnat gissat mig till dem och/eller saker du förknippade med personerna.

Ingrid sa...

Det var klurigt. Leena Horne kände jag inte alls igen. Några andra kunde jag namnen på, men fick inte till kopplingen till bilderna.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Fick ungefär hälften rätt, inget toppenresultat, men kul att försöka i alla fall. Jag är inte någon riktig vinnarskalle, mer deltagande.
Tack för roligt quiz och ha det bra!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Fantastiskt att du hade alla "rätt" - du är ju nästan en generation yngre än jag. Doris Day var väldigt populär när jag var i tonåren. Kul att du påminde mig om Sugar in the morning. Den hade jag glömt bort.

Musikanta sa...

BP:
Quizet var inte menat för sådana ungdomar som du. Det var mest tänkt för dem i fas 2. Kul ändå att du kikade på det.
Ha det gott önskar
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag är så glad över att du kikade på quizet - det är roligt om någon gör det, lite pill med det i alla fall.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för rar kommentar. Det inspirerar till nytt försök så småningom. Jag är imponerad över att du hade hälften rätt (eller tänkte som jag) - du är ju bra mycket yngre än jag. Alla de här damerna (utom Lena Horne) var ju del av min ungdomstid.
Ingrid

Karin sa...

Oj, vilken rolig och klurig quiz! Jag halkade in här lite sent, men testade i alla fall att klara den utan facit. Gick väl någorlunda, men inte lysande – Judy Garland missade jag, liksom People. Alltid välkommet med den sortens tanketräning!

Musikanta sa...

Karin:
Kul att du försökte och tack för uppmuntrande kommentar. Så här i coronatider måste man ju hitta på lite annat att roa sig med än bara spela piano och lägga patiens. Jag har inte börjat måla än eftersom det är iskallt i "ateljén". Men rätt vad det är får jag väl ett ryck.
Ingrid

gforwings sa...

hello, I'm an Italian advertising sketch collector. I recently bought some sketches probably attributable to Swedish art deco illustrators. I noticed that she is a super expert on the subject. I would like to correspond with you to send you the images of the sketches so as to identify the artists. my email is gforwinga@gmail.com. thank you and I hope to hear from you soon

giorgio