måndag 15 juli 2024

2004 Karins vernissage på Galleri Kung Johan

Min brorsdotter Karin Norlén är en mycket skicklig altviolinist eller violast som det också heter och arbetar som professionell musiker i England. Men hon har också andra strängar på sin lyra/altfiol. Hon är även konstnär med en omfattande produktion av målningar, målade muggar, designade kuddvar och vykort. 

Bilderna går att klicka större. 

Allt började med att hon roade sig med att göra tuschteckningar genom att dra en enda linje utan att lyfta pennan och som blev till olika figurer. Alla bilderna var av musiker med varierande instrument. Här nedan är en av hennes tidigare tavlor som jag fått av henne för många år sedan. 

Stråkkvartett. (Här har hon dock lyft på pennan några gånger.)

Denna teknik har hon vidareutvecklat genom åren till fulländning även om motiven på föremålen och tavlorna numera inte bara består av en enda linje. Men motiven är fortfarande musiker med sina instrument. 

I lördags var Kent och jag på Galleri Kung Johan i Söderköping där Karin hade vernissage. Hon bor och arbetar sedan många år i England men är hemma ibland och hälsar på sin mamma och pappa som bor här i Söderköping, ett stenkast från galleriet. Denna gång passade hon också på att ha en utställning i vår lilla stad.

Här kommer några bilder från utställningen.



Tyget på kuddvaren är tillverkade för hand i oblekt bomull och tryckte med veganvänligt bläck, skriver Karin i den lilla broschyren. 

Det är svårt att inte låta bli att förälska sig i muggarna. Trots att jag har skåpen fulla av muggar och koppar av olika slag kunde jag inte låta bli att köpa en mugg. Jag valde harpisten. 

Det fanns en mugg med en pianist vid flygeln såg jag när jag kom hem och tittade på våra foton. Den ska jag önska mig till nästa födelsedag. 


Karins eget foto som jag har knyckt från hennes hemsida. Designer Gifts for Musicians | Karin Norlen


Fler muggar. Dem köper hon omålade från ett krukmakeri i Stoke-on-Trent ett av de få krukmakerierna med lång tradition av hantverket som finns kvar i UK. 


I mitten har vi en pianist. Samma motiv finns på min födelsedagsmugg in spe. 

Karin själv i Galleri Kung Johan. 

Uppdatering:

INSPIRED BY MUSIC
If you happen to be in Söderköping, Sweden this week, do pop in to my art exhibition!
INSPIRERAD AV MUSIK
Konstutställning 13-19 Juli på Galleri Kung Johan i Söderköping (11-16 sön-tors, 11-14 fredag).
Välkomna in om ni har vägarna förbi!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Tänk så fantastiskt det skulle vara om man hade några förmågor åt det kreativa hållet. Det måste vara otroligt roligt att kunna åstadkomma konst i vilken form det vara må. Din brorsdotter ser verkligen ut att vara skicklig och det är ju du också Ingrid!
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack för din rara kommentar! Jag förstår faktiskt inte hur hon hinner med två pojkar i skolåldern som har aktiviteter på gång, att sköta hus och hem, öva på sin viola och spela konserter och dessutom designa muggar och annat. Jag blir matt bara jag tänker på det.
Önskar dig en skön vecka trots vädret.
Kram tillbaka från Ingrid

Lena i Wales sa...

En allkonstnär.
Fascinerad över det där med att inte lyfta pennan. Minns att vi gjorde det när jag var barn och kunde rita ett kuvert. Detta du visar är fantastiskt.
Gillar muggarna också.
Ha det fint!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för din rara kommentar. Jag ska vidarebefordra den.
Önskar dig allt gott!
Ingrid