söndag 13 januari 2008

Tjugondag Knut dansas julen utHär är mitt yngsta barnbarn, X-mirren och hans mamma förevigade vid matbordet på julafton hemma hos sig. Första julen på 20 år som jag var ledig. Julen 2006 spelade jag på tre julböner, en midnattsmässa och två julottor. Bara att åka hemifrån denna julen och bo på pensionat hos svärsonen och dottern! Hon hade ordnat allting och lagat all mat - helt underbart. Jag hade gjort några köttbullar för det äter hon inte och inte heller hennes pappa. Ingenting som lever, inte ens kräftor eller räkor vilket ibland begränsar den sociala samvaron med andra människor. Jag erbjöd mig faktiskt att koka risgrynsgröt men jag var inte betrodd med detta. Det hör till saken att dottern både är duktig på att laga mat (vegetariskt förstås) och tycker det är roligt. På så vis är vi inte lika.Inte för att det blev något dansat förstås idag, men in i garderoben åkte adventsljusstaken och de två adventsstjärnorna som utgjorde pyntet för denna julen. Det blir mindre och mindre för varje år. Någon riktig gran har vi aldrig haft hemma eftersom maken inte tyckte att man skulle rycka upp eller hugga ner det som växer i onödan. Inom parentes kan jag berätta att det gäller även ogräs. Plastgran inköptes, som dock visade sig vara så svår att sätta ihop att, när yngsta dottern, hon på bilden lämnade hemmet, det var svårt att se någon anledning till detta merarbete. Inte heller har jag behövt byta gardiner eftersom jag aldrig kom mig för att överhuvudtaget byta till julgardinerna. Lisa har fått komma tillbaka till platsen bakom mitt skrivbord efter att ha stått på trappan då och då och lyst med sin lykta. Jag ska ta ett kort på henne i morgon när det är ljust och berätta litet mer om henne.

5 kommentarer:

Mirren sa...

Jag råkar veta att Musikanta visst lagar god mat - men att hon inte tycker att matlagning är så roligt det vet vi sedan tidigare. Vilken tur att det finns fönstertvätt och mattvätt som man kan sysslsätta sig med istället för matlagning, Musikanta!

Bloggblad sa...

Bra gjort! Du ser att det var lätt med bilder!
De är så söta båda två. Och så skönt att få bo på "pensionat".

Vilken himla bra ursäkt han har för att slippa rensa ogräs! Har han blivit inspirerad av själve herr Greven?

Förresten - om du inte tillåter anonyma inlägg, kan heller ingen som inte har blogspot kommentera här. Jag har en handfull läsare som inte har bloggar, men de skriver alltid sitt namn/nick....
och när du har de sjösjuka bokstäverna, får du ändå inga spam.

(Förresten - har du sett att om man inte kan läsa bokstäverna, då sitter man i rullstol. Då läser någon upp siffror med en sluddrig röst - så man får inte vara döv - men måste sitta i rullstol och vara blind.)

Bloggblad sa...

Jag råkar också veta att hon är fena på att laga mat!
Hon lärde mig göra köttfärssås för måååånga år sen!

Musikanta sa...

Mirren: det finns faktiskt mycket annat som man också kan sysselsätta sig med. T.ex. att blogga eller skriva Lillmirrens dagbok. Det var längesen nu!
bloggblad:Kul att du läser min blogg. Nu väntar jag ivrigt på kommentarer från andra ute i cyberrymden!Jag har ingen aning om varför de konstiga bokstäverna står där och varför det är en rullstolssymbol faktiskt!

Bloggblad sa...

Jag kommer nån dag och förklarar precis hur man gör!