lördag 5 januari 2008

Är det bara ett skämt?

Det har ryktats att denna blogg och dess ensidiga fokusering på städning måste vara ett skämt. Ingen kan väl på allvar vara så maniskt intresserad av rengöring? Jo! Och det är inte bara ett intresse, det är en livsnödvändighet! Smuts kan, får jag påminna, orsaka hemska saker. Pesten, polio, tuberkolos och spruckna äktenskap. Att hålla rent är därför en välgärning, inte bara i det lilla, utan det kommer hela samhället tillgodo.

Därför ska jag nu beskriva diskbänksrengöring. Bäst för att rengöra i grunden är
Starclean, som appliceras på fuktig grön slipsvabb och ingnids kraftigt i alla delar av rostfritt stål. Eftertorka och skölj med varmt vatten och vanlig disktrasa och sedan - hemligheten bakom en ren diskbänk - börja om! Det dubbla skrubbandet garanterar ett hem fritt från polio, tuberkolos, etc. Lycka till!

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

*gapskrattar*

Kom gärna hit och visa däskbinks- äsch.. diskbänkrengöring i praktiken! Och ta med mattvättaren då...

Hannele på Hisingen sa...

tja, jag tror mer på att överdriven renlighet kan orsaka allergier :)

Musikanta sa...

Hannele: såg inte att du kommenterat svärsonens diskbänksrengörings inlägg förrän nu. Har tittat in till dig! En sådan fantastisk blogg med så många vackra bilder! Jag har mycket att lära mig. Är också en lagom tjock tant fast litet äldre än du. 70 med litet plus.

Evelyn sa...

Hej, är lite sent ute ... men ... om du tar gröna sidan av svampen på rostfritt skrapas ytan sönder och i små små repor kan det fastna smuts samt bakterie, bättre är det att göra rent diskbänken t ex med tandcrem, helt vanlig vit tandcrem på en våt trasa, skölj med vatten och torka. Eller, om du har tillgång till krita (pulver), det är lika bra som tandcrem. Lycka till. Tycker absolut att man ska har rent det hemma!