torsdag 11 september 2008

Styrelsemöte i Tjärholm

Tjärholm är en liten anhopning av hus två kilometer ut mot kusten räknat från Sankt Anna kyrka. Där var vi, styrelsen för det anrika damsällskapet och jag som körledare och adjungerad ledamot för dagen, inbjudna till styrelsemöte klockan elva med efterföljande lunch av en av styrelsens medlemmar, som har sitt sommarhus därute.

Det gamla röda huset är pietetsfullt restaurerat och omgivet av en underbart välskött trädgård med blommande rosor och massor av andra för mig okända blommor. Mitt bland blomsterprakten porlar vattnet i en liten damm och strax intill står den gamla pumpen kvar sen förr. Från det inglasade uterummet har man utsikt över fjärden…


Samling på gräsmattan

Vi började sammankomsten med mötesförhandlingar som tog avsevärd tid - damsällskapet firar nämligen 110-årsjubileum och ska ha stor fest på Stadshuset i Norrköping den 9 december. Bl.a. jämförde vi offerter från olika cateringfirmor och diskuterade vilken form av underhållning det skulle bli, etc. etc.Fortfarande blommar rosorna i trädgården

Det var förstås tänkt från början att endast kören samt någon inhyrd artist skulle stå för underhållningen, men eftersom det var order från styrelsen att det inte fick förekomma några julsånger hade jag tänkt ut ett program som även inbegrep ett visst mått av agerande även av damerna i styrelsen... Jag hade i måndags fått klartecken till det eventuella samarbetet från min damkör, som var mycket positiv till förslaget.

Sedan den första chocken lagt sig godtogs mitt förslag till underhållning med acklamation. Vad det blir är superhemligt, men jag tror att det kommer att bli roligt… Tids nog ska jag berätta.Den lilla dammen med det porlande vattnet i mitten

Efter avslutade mötesförhandlingar, som tagit hela två timmar, vidtog lunchen. Vid det laget var vi alla mycket hungriga… Kall kokt lax med underbar sås - någon sorts blandning på senap och crème fraîche eller gräddfil, kanske lite citron också, gissar jag – dillpotatis, sallader och camembert smakade härligt.Smöret och potatisen har inte hunnit bli framsatta än...

De som inte körde bil drack vitt vin – vi andra nöjde oss med Ramlösa. Till kaffet serverades ljuvlig äppelpaj med täcke av maräng och lättvispad grädde. Inga points räknade den dagen heller…
Okända vackra blommor i trädgården

Här sitter jag nu och funderar på vad jag har gett mig in på...Mitt förslag kommer nämligen att innebära massor av extra jobb för min del och sätta min organisationsförmåga på hårda prov. Dessutom har jag bjudit hem både kören och styrelsen en kväll i november – 22 personer - för att diskutera vem som ska göra vad, hur och när på jubileet.Den gamla pumpen syns knappt i alla grönskan


Den 17 november bör vårt nya kök vara monterat. Jag har tagit till en månad från utlovat leveransdatum, men man vet ju aldrig… Har jag otur kommer hantverkarna samma dag, men då får vi väl hålla till någon annan stans...

12 kommentarer:

Marianne sa...

Det låter som ett spännande uppträdande. Och det ska verkligen bli roligt att få höra om det sedan. Glöm inte be någon agera fotograf!

Helt underbar trädgård, hoppas de njuter av den.

Får man fråga vad det är för damsällskap?

Ha en skön helg!

Bloggblad sa...

Vilken överraskning! Nytt kök.... jag är gröööön av avundsjuka.

Nyfiken blir jag förstås...

Är allmänheten välkommen? Eller synnerheten.... :)

Musikanta sa...

Marianne:
Det ärevördiga damsällskapet heter Bi*fros*t, icke att förväxla med motorcykelklubben (därav stjärnorna) eller danskt pedagogiskt nytänkande.

Jag tror denna förening i alla fall var först med namnet eftersom den firar 110-årsjubileum...

Musikanta sa...

Bloggblad:
Kul att se att du lever...
Har det undgått dig att jag har fått igenom mitt projekt "nytt kök"? Det måste ha varit minst 14 dagar sedan vi hördes lite närmare!

Jag beställde bara en katalog från ett företag och sedan blev jag raskt uppringd av en trevlig kille som ville komma dagen därpå och sondera. Kunde ju inte neka till det - jag har pratat för döva öron om nytt kök i snart 5 år tror jag.

Han hade med sig alla attiraljer så det var bara att slå till, nu när han ändå var där tyckte han. MM blev väl tagen på sängen, antar jag. Han var hemma i alla fall och tyckte.

Det kommer i alla fall bli fint hoppas jag - men dyrt. Får väl ligga i och spela extra mycket då...

Tyvärr är allmänheten inte välkommen till vår fest, men blir det lyckat kanske vi kan turnera...

Fast du kan ju gå med i kören denna terminen så löser sig det hela - behöver bra sopraner!!! Du får åka både hem och dit med mig.

Bloggblad sa...

Hahaha! Värvningsförsök med mutor... jag som är ute efter att göra mindre på min fritid än jag redan gör...

Annika sa...

Vad häligt med nytt kök!

OCH vilken vacker, lummig och fin trädgård.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Vi har faktiskt väldigt trevligt i "min" kör, och den nya repertoaren är i alla fall helt olika den i din kyrkokör... Alltså, repetition nästa måndag om du känner för det!

Annika:
Jag hoppas att köket blir bra - man vet ju aldrig hur det blir innan allt är på plats.

Trädgården var jag absolut tvungen att ta kort på - så charmig... Mycket arbete dock!

Eleonora sa...

En riktigt stor kram och medföljande hälsning får du från mig

Musikanta sa...

Eleonora:
Det är så roligt att du tittar in då och då.

Varm kram tillbaka

Bloggblad sa...

Om jag hade varit pensionär så....

aurorabuddha sa...

Jag var med i en 'damklubb' nar jag bodde i Sverige oxa. Vi hade mycket kul ihop. En gang var jag den som arrangerade den arliga Marten Gas middagen. Jag bestallde bord for 30 damer pa restaurang for att ata gasmiddag. Och nar vi alla kom dit, parfymerade och uppkladda, sa visade det sig att dom trodde vi skulle komma *imorgon*... gu' sa hemskt det var! Usch, det har ville jag ju glomma bort!

Det later som om du/ni planerar ett underbart jubileum! Fint stalle ni var pa, oxa!

Musikanta sa...

Aurorabuddha:
Du måste tala om hur det gick - jag blir nyfiken. När jag var bussreseledare för många år sen ringde jag alltid några timmar innan och kollade att allt var OK med restaurangen som vi skulle äta på.

En gång hade de totalt missat att vi skulle komma, men det ordnade sig så att vi fick äta på ett annat ställe.