tisdag 9 december 2008

Jubileumsshow

Dagen D är här - dagen för den stora jubileumsshowen i Stadshuset i Norrköping. Det är det ärevördiga damsällskapet som firar 110-årsjubileum. Om detta kan läsas mer här på Personligt i den lokala tidningen.

Nu så här i sista sekunden kan det avslöjas att programmet som kören tillsammans med nämnden ska framföra är illustration av gamla slagdängor - alltifrån Swing it Magistern och Flickan i Havanna till On the Sunny Side of the Street.

Under den sista låten agerar kören balettflickor i en icke alltför invecklad koreografi som körledaren skapat.

Ordföranden, som kan ses på bild i reportaget ovan, ska agera Carmencita, vilket hon gör med oanad, hittills dold, skådespelartalang. Kompisen bredvid är Fiskargubben i Ungmön på Käringön.

För uppslaget till programmet har jag att tacka den fantastiska körledaren Maj-Gret på bilden nedan - nyss fyllda åttio - som leder en mycket livaktig pensionärskör i Söderköping.

Jag brukar ha nöjet och äran att ackompanjera kören vid högtidliga tillfällen, som igår då SPF:s årliga julfest med över hundra deltagande gick av stapeln!Fotot är taget av gode vännen P.S. - skicklig saxofonist förutom fotograf

Damerna i kören har röda sjalar och kjolar och herrarna röda slipsar. Vid repetitionen, från vilken bilden är tagen, hade ännu inte herrarnas stjärngossmössor kommit på.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag läste det i morse och undrade just vilken roll de två damerna skulle ha... Skulle varit kul att se showen! (Jag vet, jag vet, jag kunde varit en av artisterna...)

Lycka till - jag ser av låtvalen att stilen passar ditt spel perfekt! Swing it!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Flickan i Havanna skulle passat dig förträffligt. Som det var nu fick jag ta en i kören till den rollen.

Eleonora sa...

Vilken förträfflig kvinnoförening du är med i! Förstår att det var en lyckad fest.

Ha det gott vännan och kram

Musikanta sa...

Ja, festen blev mycket lyckad. Varm kram tillbaka

Eleonora sa...

Trevlig Lucia-dag önskar jag dig!

Musikanta sa...

Hej Eleonora!
Har haft så mycket att göra att jag inte har hunnit läsa min egen blogg ens. Kram

Marianne sa...

Grattis till lyckat jubileum!