torsdag 9 juni 2011

Kristi Himmelsfärdshelgen på Öland.


Strandängen vid slutet av promenadvägen. (Bilderna går att klicka större).

Jag har alltid tyckt att Öland är vackert, men aldrig har jag sett landskapet så vackert som under Kristi Himmelsfärdshelgen.  Det kanske berodde på alla tusentals oxlar som stod i full blom så snart vi kom norr om Borgholm. Har aldrig tänkt på att oxeln var så vanlig häruppe tidigare…


Vägen till sommarhuset

Syrenerna, som var i det närmaste överblommade i södra delen, blommade också utmed landsvägen. Alvaret var täckt med en ljuslilarosa matta av blommor – gissar på åkervädd men är inte säker eftersom vi inte hann stanna och titta. Säkert kan någon av bloggvännerna hjälpa mig med namnet på blommorna!


Syrenbusken utanför köket

Mirrfamiljen hade redan installerat sig i sommarhuset och väntade på leveransen av det nya köket som de skulle montera själva. Klockan sex på onsdagskvällen kom så äntligen lastbilen till de små pojkarnas stora förtjusning. Vädret var strålande med friska vindar, men vi kunde i alla fall sitta ute på verandan och äta samtliga måltider under helgen.


 Lunch på verandan. Mirrmaken och Caspar har eget bord till höger.


Den snälla chauffören lät barnen "köra" lastbilen medan han och kompisen bar in köket i huset.

Ingen gudstjänst på torsdagen men idogt spikande, borrande och hamrande. Mirrmaken lyckades med att sätta ihop samtliga stommar, några lådor, vridbart hörnskåp för kastruller och stekpannor, installera kylskåp och frys och sätta in mikrovågsugnen. Hjälp hade han av MM och storebror Casimir, som snart fyller fyra.


MM hjälper Mirrmaken med monteringen av ett skåp under överinseende av pojkarna


Bra att få lära sig hantera skruvdragaren redan i unga år.

På fredagen var vi barnvakter eftersom Mirren och Mirrmaken behövde åka till Kalmar för att handla viktiga grejor som fattades till köket. MM och jag tog en långpromenad med barnen ner till stranden för att kasta stenar i vattnet och kika på alla kossor, som gjorde oss sällskap under nästan hela promenaden.


 Casimir och Caspar på väg till stranden


Kul att trampa i komockan


En nyckelpiga fångar intresset...


Törstiga kossor och...

Vädret var fortfarande underbart och med undantag av att Caspar, som snart blir två, då och då klagade över att hans mamma aldrig kom hem, gick dagen utan större bekymmer.


Caspar tycker pinnar är mycket intressanta.


Casimir paddlar båten med sitt älskade skohorn


På hemväg från stranden

När föräldrarna kom tillbaka på kvällskvisten åkte MM hem till Mogata för att vattna och se till huset. Jag tog naturligtvis chansen att stanna kvar och åka tillbaka med Mirrfamiljen. Monteringen av köket fortsatte dagen därpå och både diskbänk och bänkskiva kom på plats.


Caspar och Casimir tittar ut ur fängelsehålan där Mirrmaken håller på att fixa rören.


Invigning av den nya sticksågen för att såga av den hårda ekskivan 

På eftermiddagen gick vi de hundra meterna ner till familjen ”egen” sandstrand, den som vi ser från vardagsrummet. Vattnet i det långgrunda havet var i det närmaste kroppstempererat, så pojkarna kastade sig i vattnet och plaskade och ”simmade” av hjärtans lust.  De nyfikna kossorna var också med om årets första bad.


Mirren och Casimir på väg till stranden


Bäst att hålla sig intill mamma i alla fall...


Så var det färdigbadat för dagen. Caspar har hittat en sten att kasta.

Kvällen kom med en underbar solnedgång och sång av näktergal och kvackande av sjöfåglar. Det var med sorg i hjärtat vi packade ihop på söndagen och gav oss iväg hemåt igen.
 Utsikten från vardagsrumsfönstret...
och från gäststugan där MM och jag bodde

Nästa gång vi kommer dit finns det nog inga hundlokor kvar, förhoppningsvis ses vi igen nästa sommar...

En sista bild från trädgården innan vi far hem...

9 kommentarer:

Maggan sa...

Vilka ljuvliga sommarbilder! Härligt!

Miss Gillette sa...

Paradisiskt plejs, i sanning. Jag tycker också att landskapet är vackert, men det är inte ett landskap som jag nånsin har drömt om att bosätta mig i. Jag är ju skogstroll och skogstokig och hela det paketet, och fastän jag har bott övervägande delen av livet på västkusten och storm(bokstavligt talat alltså)trivts där, så är det ändå här i skogen jag är född och känner att jag hör hemma på riktigt.

Men jag ser obeskrivligt mycket fram mot vår Ölandsvecka.

Bloggblad sa...

jättefina bilder! Du är en duktig fotograf, helt klart.

Jag minns förra försommaren med fasa, när vi fick nytt kök och allt var en enda röra i hela nedervåningen. Nu är det visserligen också rörigt och väntar på sommarröjning, men nu är det ändå överskådligt.

Musikanta sa...

Maggan:
Tack för rar kommentar!
Kram!

Miss Gillette:
Vi verkar vara överens om mycket, har dock inte samma preferenser när det gäller vår omgivning tydligen.

Jag gillar INTE granar överhuvudtaget, trots att alla mina släktingar är smålänningar. Jag är mer för öppna landskap typ Skåne och Öland. Tallar går an, det finns ju en och annan på Öland i alla fall...
Men är man född i en skog kanske man skulle blivit skogstokig som du :-)!

Ni får säkert en härlig vecka på Öland - vid det laget hoppas jag vara nybliven mormor ännu en gång...

Annika sa...

Helt underbart!!
Vilka bilder och vilken otroligt vacker natur!
Öland har jag inte varit så mkt på, men mer på Gotland.
Kan tro att det blommade vackert nu!
Åker ni dit fler ggr i sommar?
Kram!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag har en bra kamera...

Mirrfamiljen renoverar ständigt, så man börjar vänja sig. Det går väl an som nu när det var strålande sol varje dag och man kunde äta alla mål ute eftersom matbordet var belamrat av byggrejor hela tiden.

Jag tror att det är det femte renoveringsobjektet under deras femtonåriga äktenskap och också deras femte kök de sätter ihop...Förstår inte att de orkar!

Musikanta sa...

Annika:
Jag skulle tro att naturen är något snarlik på Gotland - men det var så många år sen jag var där, så jag kommer inte ihåg riktigt. Har en känsla av att Öland är lite grönare kanske...

Jag hoppas att vi åker ner fler gånger i sommar - beror lite på när Mirren får sin lilla flicka som är klockad till i mitten av juli...

Jag jobbar ju också hela sommaren, fast mest på helgerna, så i veckorna kanske vi kan åka ner i alla fall.
Kramar tillbaka!

Västmanländskan sa...

Då var vi där samtidigt en kort stund. Vi kom dit på lördagen i Kristi Himmelsfärdshelgen och blev kvar en vecka.
Tycker om dina härliga bilder!

Så spännande med ett till Mirrenbarn :)
Kram!

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Visst var det en underbar helg! Roligt att du uppskattade bilderna, svårt att låta bli att fota när det är så vackert...

Att vara med barnbarn är helt underbart, man slipper allt det jobbiga och svåra och ser bara fram emot att få glädja sig när det hela är över. Fast samtidigt oroar man ju sig väldigt...