lördag 10 december 2011

Utflykt till city.


Mirren utanför kulturhuset med Clarissa i vagnen.

När jag är och hälsar på hos Mirren i Mälarhöjden brukar vi ta en dag och åka tunnelbana in till city innan pojkarna hämtas på förskolan. Även denna korta sejour hann vi med detta. En olycka på tunnelbanestationen Hornsplan gjorde att vi fick en extra promenad  på ett par kilometer mellan Aspudden och Liljeholmen, där vi kunde gå på ett tunnelbanetåg igen.  

På Plattan brukar det alltid var någon demonstration på gång. Denna gång gällde det valet i Kongo tydligen. Ingen dålig päls - det var väldigt kallt just den tisdagen. (Bilderna går att klicka större.)
Kulturhusets restaurang är förhållandevis barnvänligt, så där brukar vi äta lunch. Det ligger nära tunnelbanan och Åhléns också, dit vi ofta går. Åhléns i Norrköping i all ära, men här finns ALLT man kan önska sig och det är snäppet billigare än på NK, även om här t.ex. finns märkeskläder av alla slag. En mössa och ett par handskar blev dagens inköp för min del.

Ingen barnmat på burk här inte. Clarissa, nyss fyllda fem månader, äter mosad potatis med smör med god aptit. Efter det en slurk mammamat.
Efter att vi varit någon timme på Åhléns gick vi därifrån till NK eftersom jag ville titta på julskyltningen. Karin Englund skrev ganska tidigt om denna så jag blev nyfiken. Kan inte säga att jag blev särskilt imponerad av denna ganska groteska skyltning. Det är ju framför allt föräldrar med barn som brukar vallfärda dit för att titta, och jag kan inte tänka mig att de uppskattade eller förstod det ”budskap” som skyltningen tydligen ville förmedla.


Skräckinjagande bläckfisktomte.


Tomtemor med tjocka tomtebarn som frossar i julmaten.


Datoriserad tomtefar.

Förstår inte vitsen med den här skyltningen. Hade det inte varit bättre med en motionscykel? Och varför är det ingen ring på bakhjulet?
På vägen till tunnelbanestationen nära Stureplan med det något förvirrande namnet Östermalmstorg, passerade vi Norrmalmstorg dit filmreklamen med ekorrarna förpassats sedan den inte fick vara kvar på Stureplan. Vi hann precis i tid för att hämta pojkarna på förskolan vid tretiden.


Mirren vid ekorrmonumentet på Norrmalmstorg.

18 kommentarer:

olgakatt sa...

Hörde på radion - tror det var Spanarna - om den verkligen groteska tomteskyltningen. Dina bilder verifierar precis det sagda. Figuren med byst, fjärilsvingar och skägg samt trollspö - är det tecken på besparingar genom att kombinera den goda fen, tomten och Tingeling, tro?
Eller ett missriktad inlägg i queer-debatten?

Musikanta sa...

Olgakatt:
Såg inte ens tomteskägget på fén - ytterligare groteskeri! Hade kanske varit bra om man hade fått en förklaring på en skylt i varje fönster. Undrar om den ansvarige för skyltningen får göra fler nästa år...
I vilket fall som helst är det ingen passande skyltning för barn, och det brukar väl vara de som uppskattar denna mest.

Ha en fortsatt skön söndag önskar Ingrid, som ska iväg och spela på en Luciagudstjänst i Gusum i kväll.

Suss sa...

Jag håller verkligen med dig om att det var en märklig julskyltning på NK. Förr var det en av årets höjdpunkter att se till att komma till huvudstaden någon gång ibland och få se vad de hade just det året. Undrar varför de har valt detta? Inte är det då för att kopiera Harrods t ex, för den var fantastiskt vacker både i år och förra året. Dotter och barnban är också otroligt fina! Kram!

Miss Gillette sa...

Mammamat! Det kallade jag det också. Och tuttarna kallade jag för termosarna.

Den där ekorreklamen är väl bland det bedrövligaste jag sett i annonsväg. Hoppas de fick pynta en miljard för att få ha eländet där. Vilken böld i ändalykten på Stockholm.

Och så instämmer jag i att Åhléns City är vansinnigt roligt!

Annika sa...

Jahadu, så set alltså NKs skyltning ut iår.
Nej, inte speciellt fin. Grotesk, som du säger.
Åhlens i Sthlm är bra, men i juletid är det nästan en pain att gå därinne. Den står på listan över "mardrömsaffärer i juletid". Fast det är väl mest på kvällar o helger. Ni var ju smarta att åka in en vardag.
På Kulturhuset däremot är det mysigt att fika.
Kram!

Karin sa...

Men där är de ju, de där jämrans ekorrarna! Har helt missat att de dykt upp på ny plats. Måste länka till din bild!

Karin sa...

Puh, nu har jag kämpat halva kvällen med att lägga in en miniatyrbild på ekorrarna i högerspalten på min blogg, med länk hit och det var inte lätt. Jag fortsätter i morgon för jag vill verkligen lära mig hur man gör. God natt!

Västmanländskan sa...

Mysigt!

Cecilia N sa...

Han har inte däck på bakhjulet för att där ligger det en drivrem som är fästad vid den grå lådan bakom cykeln. Antagligen så handlar det om energiomvandling. Man cyklar så att det blir elektricitet till allt julpynt.

Det är ju lättare att få drivremmen att ligga i ett spår än på ett däck.

Dubbelörn sa...

Läste om skyltningen i tidningen men kunde inte ens föreställa mig detta. Ser helt galet ut o väldigt barnvänligt... ;). Men det kanske är politiskt korrekt i år. NKs julskyltning brukar spegla trenden. Känns som det liksom missat målgruppen - Barnen.

Jag har avstått fr storstan i år. Känner att jag inte orkar med folkmassorna i december o den allmänna stressen som råder där. Njuter av julstämningen här hemma istället ;).

Kram

Musikanta sa...

Suss:
Jag får väl googla på Harrods, jag blev besviken på NK:s julskyltning men visste ungefär vad som väntade eftersom Karin E. tidigare hade skrivit om den i sin blogg. Var lite extra nyfiken också förstås.
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Ingen som helst tvekan om vad mammamat är, bra ord för denna färskvara. Termosar var roligt, det har jag inte hört förr i det sammanhanget.

Tror Karin E. (förutom jag) uppskattar din beskrivning av reklamen som en "böld i ändalykten på Stockholm"...
Ingrid som inte julpyntar alls.

Musikanta sa...

Karin E:
Har inte hunnit än att läsa din blogg - har just kommit hem från barnbarnen. Spännande om du lyckas, i så fall får du lära mig hur man gör.

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Alla håller tydligen inte med om det :-).
Kram!

Musikanta sa...

Cecilia N:
Så är det förstås - det är tur att man har kommentatorer som talar om hur saker och ting fungerar. Teknik är inte min bästa sida - men visst ser jag en grå sladd och en stor fyrkantig låda när du säger det :-)! Men det kanske ger en skev uppfattning till barnen om hur en cykel ska se ut...

Musikanta sa...

Dubbelörnen:
Försöker man undvika rusningstid, kommer tidigt till lunchen företrädesvis måndag-onsdag är det inte så fruktansvärt mycket folk i rörelse. Men kan inte hjälpa dock att jag tänkte på förra året när jag passerade gatuhörnet där bomben smällde...

Eftersom jag också bor på landet där absolut ingenting händer och där man sällan ser någon på gatan
utanför fönstret mer än en och annan hundägare och ett och annat skolbarn, är det ganska trevligt att komma in till Stockholms city och se lite liv och rörelse.

I Mälarhöjden, där Mirrfamiljen bor, är det också mycket lugnt och fridfullt.

Karin sa...

Vilken massa fina bilder du har i sidhuvudet. Hinner ju inte kommentera en förrän nästa fina dyker upp!

Jag fick inte riktigt till det med länk i sidfältet. Nu har jag tillkallat expertis (datakunnig systerson) som hjälpt mig lägga upp bilder. Men det där med länkar kämpar jag fortfarande med. Återkommer.

Musikanta sa...

Karin E:
Jag tycker ju att det är roligt med lite omväxling på bilderna. Kommer snart en ny lite närmare jul...

Bra om du återkommer när systersonen (väl att det finns sådana ibland, jag har MM och när inte han ens kan hjälpa mig min svärson som fixar det mesta när jag går bet) har grejat det här med länkarna. Vore kul att kunna!

Ingrid, som har fått en bihåleinflammation av en förkylning - troligen smittad av det minsta barnbarnet, som var ordentligt snuvig när jag var på besök. Som man naturligtvis inte kunde avhålla sig från att pussa ideligen...