onsdag 21 december 2011

A Merry Little Christmas

Min gode vän trumpetaren H-Å, som jag ska spela tillsammans med på julnattsmässan i Mogata kyrka kom med en gammal evergreen, som för mig var en ny bekantskap, A Merry Little Christmas. Det gjorde att jag surfade runt på Youtube och hittade många härliga insjungningar av denna julsång. Både Frank Sinatra och Judy Garland har bl.a. sjungit in den. Men den härligaste videon som jag hittade var den med Christina Aguilera, också hon en ny fantastisk bekantskap. Hon har en röst som i omfång t.o.m överstiger min idol Barbra Streisands och hon har en vidunderlig förmåga att manipulera den. Här kan man njuta av hennes tolkning av A Merry Little Christmas. Den andra videon av samma julsång, denna gång tillsammans med Brian McKnight, också han ett musikaliskt underbarn och jazzpianist,  är ett ytterligare inlägg i debatten om att sitta dödstyst och lyssna till en konsert. De här fantastiska musikerna verkar inte bli särskilt störda av publikens enorma entusiasm, snarare tvärtom.  Jag hade gärna varit med på den konserten och det hade säkert inte gjort något om barnbarnen hade varit med heller…  


11 kommentarer:

Annika sa...

Christina A är med all säkerhet en av de duktigaste sångerskprna i den här världen!
Hon lär kunna spänna över 6 oktaver!!! Precis som Celine Dion.
OCH hennes röst är klockren!

Ingrid, lyssna på "Hurt" med henne. Helt, helt underbar!!!
Jag gillar xtina mycket!

Och ja, Barbra Streisand är ju också helt fantastiskt.

Stora röster berör mig verkligen!
Jag blir så tagen!!

Kram!!

Annika sa...

Här är den.
Texten är så vacker också...
SÅ vacker och sorglig...http://www.youtube.com/watch?v=ML_-d-UFOkg

Musikanta sa...

Annika:
Hon är helt makalös - förstår att hennes röstomfång är enormt - i alla fall i sopranläget! Kommer absolut att tillhöra en av mina favoriter i fortsättningen. Tack för länken - jag ska strax gå in och lyssna! Det ska bli kul att spela den på julafton!
Varm kram från Ingrid.

Eleonora sa...

Tack min vän för vacker musik!! Tycker också mycket om Christina även om jag ibland tycker att whalandet är litet för mycket. Men vilken stark röst och vilket omfång!

Önskar dig och MM en underbar och fridfull God Jul. Tomtekramar från Eleonora.

Suss sa...

Jag har hört den och tycker som du, att den är väldigt fin. Jag vet inte när jag hörde den första gången, men det är ingen ny sång för mig. Just nu lyssnar jag på "Julen är här". Kram!

Musikanta sa...

Eleonora:
Håller med dig om att det kan bli lite tjatigt, men man måste ju beundra vilken kontroll hon har över sin röst och hur hon kan förändra den på en sekund...

Tänk att jag inte visste att denna sångerska fanns förrän i går! Jag har också hittat en ny smörsångare som inte går av för hackor när jag googlade på en annan melodi som jag ska spela med min trumpetare på julnatten. Det kommer väl ett inlägg om honom också så småningom.

Vi firar inte så mycket jul, MM och jag, och det lär bli fridfullt eftersom det bara är vi två :-)! Ingen glögg eller andra starka drycker heller eftersom jag ska spela på julnatten och MM kör...

Jag önskar dig en riktigt skön och trevlig jul också!

Musikanta sa...

Suss:
Julen är här spelar vi i vårt lilla band och den kommer förmodligen att vara med på vår julkonsert efter jul i Sankt Anna kyrka. En fin låt!

A Merry... har tydligen gått mig förbi av någon anledning. Blev väldigt förvånad eftersom t.o.m. Ella Fitzgerald, min ungdoms stora idol, har sjungit in den. Annars har jag hört de flesta av de amerikanska julsångerna.
Kram tillbaka!

Bloggblad sa...

Jag har hört den låten förr, jättefin.

Skrikande publik skulle jag inte stå ut med, tur att jag inte är rock/popsångerska. På gudstjänsterna får kören sällan den sortens vrålande respons.

Jag vidhåller min ståndpunkt ang. störande barn, att det är en himla skillnad om de är med på en familjegudstjänst, samling vid krubban eller en konsert som folk övat till och åhörarna rest långt för att avnjuta.

I går var föräldrarna mer störande än de småsyskon som hördes då och då.

Cecilia N sa...

Jag bara tokrös på första tonerna.

För mig har hon bara varit nån som kom ungefär samtidigt som Britney Spears. Men hör man på det här så inser jag att hon bör sorteras med Celine, Barbara och de andra stjärnorna.

Det här var första låten jag hörde med henne:
http://www.youtube.com/watch?v=eAfyFTzZDMM

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag tycker faktiskt du är lite gnällig ibland...Det är ju därför föräldrarna är med på avslutningen, för att ta kort på sina telningar!

Vad beträffar familjegudstjänster är det väl ca en i månaden högst. Tillåter man inte barn på vanliga gudstjänster uteblir även alla föräldrar till dessa, vilket har skett i Sv. kyrkan där medelåldern ligger någonstans mellan 70- och 80.

Om 20 år när dessa kyrkobesökare har gått hädan har väl samtliga kyrkor gjorts om till konsertlokaler - det är ju på gång redan nu...

Musikanta sa...

Cecilia N:
Jag ska gå in och lyssna till hennes första sång. Tack för länken!
God fortsättning på julen och Gott Nytt År önskar Ingrid!