onsdag 16 maj 2012

Besök på Spårvägsmuséet


Caspar vid tågbanan. (Bilderna går att klicka större.)

Efter det att Mirren och jag varit i Marabouparken åkte vi direkt till förskolan för att hämta pojkarna. Mirren hade nämligen i ett svagt ögonblick lovat dem att de skulle få åka till Spårvägsmuséet på Söder. Lite lättare att åka tunnelbana med tre barn under fem år plus en barnvagn om mormor eller farmor är med…

Ditresan gick bra och vi kom till muséet vid halvfyratiden. Där fastnade Caspar och Casimir vid tågbanan och eftersom det var väldigt få barn vid den tiden blev det ingen konkurrens om tågen. Det fanns också en buss som Casimir kunde klättra upp i och köra med simultantrafik i vindrutan.
Casimir har fått låna en riktig konduktörsmössa när han kör tåget.
En video med simultankörning av ett tåg tilldrar sig intresse från båda bröderna.

Clarissa som ännu inte går älskar att klättra...

Barnen framför den nya modellen av spårvagnen A 35. Mer om den kan man läsa här.
Höjdpunkten på besöket var det lilla tåget som gick varje timme. Klockan fyra bänkade sig Mirren, Clarissa, Casimir och Caspar i de små vagnarna medan mormor förevigade händelsen.


Höjdpunkten var resan med det lilla tåget. 10 kr per person kostar biljetten.

Något att tänka på kanske...

Hemfärden blev inte lika oproblematisk som ditfärden eftersom vi kom mitt i rusningstrafiken. Efter att har fått in barnvagnen i bussen ner till Slussen var vi tvungen att byta till tunnelbanan där. Vi lyckades få in barnvagnen i tunnelbanetåget men fick stå med de två gossarna och barnvagnen tills vi kom till Liljeholmen. Caspar blev tydligen stressad av alla människor som trängdes runtomkring honom så han drog plötsligt lillasyster hårt i håret. Effekten uteblev inte! Ridå…  

Vid Liljeholmens station troppade många av och vi fick sittplatser och allt var frid och fröjd igen.

2 kommentarer:

Karin sa...

Jag tror att Casimir har åldern inne för Spårvägsmuseet. Kanske Caspar också? Jag drog, som den entusiastiska farmor jag är, iväg med en som var knappt två år. Han kunde inte riktigt uppskatta skillnaden mellan bussar från 30-talet (som stod still) och bussarna utanför på gatan, som han kunde åka med. Men den lilla båten tyckte han var kul!

Musikanta sa...

Karin E.:
Caspar fyller tre i sommar och älskar tåg och tågbanor. Dessutom hade pojkarna fått lov att åka det lilla tåget, som båda tycker om (förstår inte varför eftersom den banan är väldigt kort.)

Du får väl vänta ett år tills nästa gång du drar iväg dit med ditt barnbarn. Då uppskattar han det säkert bättre. Båten tyckte också pojkarna var kul!