lördag 25 augusti 2018

1593 Clarissa som cirkusprinsessa

På fredagen, när jag var uppe i Stockholm häromsistens, stod det två evenemang på schemat. Clarissa, som deltagit i en cirkusvecka i Alby som anordnats av Cirkus Cirkör skulle ha avslutning med en uppvisning av vad de lärt sig under kursen.

Bröderna, Casimir och Caspar, hade varit på läger med Stockholms Gosskörs Konsertkör. Det var de yngre pojkarna, sopranerna och altarna som var med på lägret. Även de skulle ha avslutning på lägerveckan med en konsert. Givetvis skulle vi alla vara med om dessa evenemang.

Vi åkte först till Alby där Cirkus Cirkör har sina lokaler bredvid en moské. Fredagsbönen slutade lagom till att avslutningen för cirkusbarnen ägde rum, så flera av barnen som varit i moskén fanns med bland publiken. Den bestod förstås för övrigt mest av föräldrar och övriga anhöriga.


Barnen hälsar oss välkomna med en pyramid. Clarissa i vitt längs bort till höger i tredje raden. Hon ska vara från yttre rymden. (Bilderna går att klicka större.)

Barnen var jätteduktiga och gav prov både på trapetskonster, jonglering och annat gymnastiskt som att hjula och att gå ner i brygga. Clarissa som just fyllt sju år debuterade som cirkusartist med ett bejublat balansnummer på boll. Jag tror inte jag skrattat så mycket på länge. Hennes nummer kan man se på en videosnutt i slutet av inlägget.


Många var duktiga gymnaster och kunde både gå ner i brygga och spagat och hjula.


Trapetskonster.

Efter att vi varit på cirkusen hann vi precis fika innan vi åkte färjan till Ekerö, där pojkarnas avslutningskonsert gick av stapeln i den katolska stiftsgården Mariannelunds kapell. Det var mindre en konsert än en uppvisning av vad gossarna hade lärt sig under sin vistelse där. De hade övat sånger fem timmar om dagen och badat och spelat kort och spel på fritiden.


Clarissa stående på den rullande bollen kastar upp en rockring i luften.

Alla mobiler och paddor var nämligen bannlysta på lägret och föräldrarna fick inte ta kontakt med sina barn utom genom att skriva vykort. Pojkarna var således hänvisade till varandra och till att hitta på saker som vi gjorde när vi var unga för att fördriva tiden. Ingen klagade på detta, snarare tvärtom.


Vacker Mariaskulptur i kapellet.

Konserten avlöpte helt utan incidenter och vi förvånades över hur många sånger pojkarna lärt sig, både på svenska och latin under den här lägerveckan. De flesta sångerna sjöng man också utantill. Hur I denna ljuva sommartid lät i en annan version än den vanliga kan man lyssna till i slutet av inlägget.

Precis när konserten var slut och vi skulle ge oss av till bilen bröt ett fruktansvärt åskväder ut - jag minns inte att jag någonsin varit med om något liknande tidigare. Åtminstone inte utomhus utan paraply eller regnkläder. Det var bara ca 100 m till parkeringen men det räckte för att alla skulle bli  genomvåta. Även skor, strumpor och underkläder var helt genomsura.

Lyckligtvis hittade pappa Christian en parkeringsplats nära hemmet och när vi ätit av den goda thaimaten som Mirren påpassligt beställt från thairestaurangen på Odenplan och bytt till torra och varma kläder var alla missöden glömda.




Clarissas cirkuskonst på bollen. Hon sekunderas av en kompis. Det tar några sekunder innan det hela börjar och filmen stabiliserar sig. 




"I denna ljuva sommartid" med Stockholms Gosskörs altar och sopraner. Caspar står längst ut till vänster i första raden och hans bror Casimir är nummer 3 i samma rad. 

2 kommentarer:

Mirren sa...

Tack för ett fint inlägg! Jag ska lägga en länk till min sammanfattning. Roligt att bevara för framtiden. M&P

Musikanta sa...

Mirren:
Roligt att du uppskattade mitt inlägg. Jag tyckte själv Clarissa var fantastisk.
M&P