tisdag 16 oktober 2018

1609 Höstpromenad i Söderköping

Söderköping är förvisso en sommarstad med mängder av turister på sommaren men för min del tycker jag bäst om hösten. Så här i oktober är vår lilla stad som vackrast enligt min mening. Kent och jag tog en fotopromenad häromdagen i det strålande vackra höstvädret.

Från parkeringen på Munkbrogatan går vi längs med ån där Drothems kyrka speglar sig i vattnet. Kyrkan är från medeltiden och låg på den tiden utanför själva stadsområdet. 


Drothems kyrka. (Bilderna går att klicka större.)


Några meter längre fram har man den här utsikten.


Vi går vidare och stannar på bron längs den trafikerade genomfartsleden och tar några foton. Här nedan kan man se trappgaveln på Drothems kyrka. 


Kent och jag fortsätter vår promenad genom Drothemskvarteren.

Det finns mycket att fota i de här gamla kvarteren. Jag gör en liten avstickare till Skvallertorget. Här låg ett kloster på medeltiden.

Skvallertorget.

Kent tar en annan väg men vi träffas strax igen på väg ner mot Munkbrogatan. Spiran på Sankt Laurentii kyrka ses i bakgrunden. 


Jag är alltid lika fascinerad av färgerna i  den här huslängan på Munkbrogatan. Ljuset idag är helt fantastiskt. Det första huset på bilden är svagt olivgrönt. 


Stockrosorna har några enstaka blommor kvar trots att det är i mitten av oktober.

Jag måste förstås också ta ett foto från den lilla träbron som går över ån till Sankt Laurentii kyrka. Om några veckor finns ingenting kvar av den här färgprakten. Utom taket på huset förstås. 


Rådhusbron i bakgrunden. Här svämmar inte ån över sin bräddar som på många andra håll i världen.

Ett sista foto innan vi går tillbaka över den lilla träbron och vidare till parkeringen där vi tar bilen för att åka hem till Mogata. Här är motivet Sankt Laurentii kyrka - också från medeltiden. 


Sankt Laurentii  kyrka i Söderköping.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så vackert det ser ut att vara i Söderköping. Jag får ta och visa dina bilder för min granne som är därifrån. Hon kanske känner igen sig?
Kram, Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Så sagolikt och idylliskt det ser ut på de fina höstbilderna från Söderköping.

Ha det!

Musikanta sa...

Ingrid:
Haha, det gör hon säkert. Stan är inte så stor.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det är faktiskt precis lika idylliskt som det ser ut. Åtminstone nu den här delen av året när alla turisterna har åkt hem :-).
Ha det gott själv och hälsa!
Ingrid