fredag 24 februari 2023

1932 Karneval i Limoux Del 2


Mycket folk på Place de la République där de väntar på karnevalsparaden som ska gå av stapeln klockan 11. Det är inte snö på marken utan konfetti.  (Bilderna går att klicka större.)

Efter en ganska kylslagen morgon med bara några plusgrader stiger värmen till omkring 15 grader. Solen värmer från en klarblå himmel och vi kan  till och med ta av oss jackorna när vi slagit oss ner utanför restaurangen Le Commerce för att inta en Café Chantilly - min favoritdrink. 

Café Chantilly är kaffe med extra mycket vispgrädde. Anna, jag och grannfrun Josie, som vakar över Annas och Jörgens hus när de är borta. 

Anna målar tavlor med motiv företrädesvis från Limoux. Hon har gett en tavla till restaurangägaren Isabelle som hängt upp den på en framträdande plats. 


Isabelle har blivit uppvaktad med en jättebukett mimosa av någon beundrare. Ovanför tjejerna hänger Annas tavla från torget utanför. Fotot taget inifrån Le Commerce. Väskan som Anna bär har hon virkat själv.

Klockan närmar sig 11 och paraden ska strax börja. Karnevalsdeltagarna gör sig redo för att tråda den långsamma dansen. De bär stora påsar med konfetti som de kastar ut över publiken. Barnen som står och tittar på får också en näve ibland som de kan kasta på någon.Nu är det strax dags. Donald Trump vänder ryggen till. Han kan ses bättre i videon i slutet på inlägget. Som synes är även barnen engagerade. 

Även denne person får vara med utan att bli lynchad...

När karnevalsdeltagarna gått tre rundor runt torget med pauser emellan för att gå in i någon restaurang och bli bjudna på öl eller vin, drar vi oss hemåt. Eftermiddagen ska vi ägna åt Musée de Masques som endast är öppet några timmar varje söndag när det är lågsäsong.

Karusellen snurrar bara medan paraderna pågår. Den tas bort när karnevalen är slut

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Att dom orkar! Helt otroligt. Men intressant att se hur andra roar sig. Undrar om inte tjejen med flätorna skulle vara Greta Thunberg?

Musikanta sa...

Bloggblad:
Det ska nog vara Greta trots att det inte är så likt Putin eller Trump. Flätor har hon ju i alla fall.