fredag 16 maj 2008

Längesen sist...

Det var längesen sist jag skrev ett inlägg, märker jag. Tiden går så fort numera. I synnerhet som jag har haft en ovanlig hektisk sista vecka. I min damkör övar vi nämligen hemma hos varandra och börjar med tedrickning och smörgåsbuffé med efterföljande tårta. Efter den trevliga samvaron över tekopparna – som tenderar att bli längre för varje gång – vidtar sedan körövningen.

God stämning vid tebordet

Detta låter ju inte så betungande om det inte vore för STÄDNINGEN. Det var inte bara inne som det skulle städas utan även ute. Alltså, börja med rensning mellan plattorna vid entrén och på innergården. Eftersom maskrosorna prunkade mellan ALLA betongplattorna tog det extra lång tid. En hel dag gick åt till detta. Ingen bloggning den dagen.


Efter det vidtog innestädningen
. Vårt hus är från början ett hemmabygge (inte av oss dock) och saknar hall som i amerikanska filmer. Det innebär att kommer det mer än två personer på besök måste man försöka hitta ett ställe i huset där man kan hänga av sig kläderna. Groventrén som samtidigt är tvätt- och sorteringsavdelning för papper och plast röjdes ut. De egna kläderna som hängde i garderoben togs bort och hängdes upp på en klädstång utom synhåll. Efter det tvättades alla fönster i huset som kördamerna kunde tänkas titta ut genom.

Köket med vidhängande matavdelning måste givetvis också städas. Det var ju där de tretton körsystrarna och vi själva skulle sitta och äta. Efter att jag sett ”Rent hus” på TV kvällen innan blev det en extra grundlig rengöring. Kanske någon skulle titta efter om gallren under kylskåpen var rengjorda? Man kan aldrig veta. Inga små djur hittades dock därunder till all lycka.

Lillmirren har börjat krypa så det får inte finnas dammråttor på golvet

Fredagen, lördagen och söndagen gick alltså åt att städa hela huset. Däremellan inföll en begravning och ett dop. Gästavdelningen där Mirren, som lovat komma ner, och Lillmirren skulle bo måste ju också gås över eftersom den lille kryper och gillar att smaska på dammråttor om han hittar några. Rabarber har vi själva i trädgården och klockan 11 på söndagskvällen var den sista rabarberpajen färdig. I stället för tårta. Inga trevliga stunder vid datorn de dagarna.

Måndagen då kören skulle komma inföll till slut. Badrummet städades i sista ögonblicket eftersom gästtoan ligger i andra ändan av huset och ockuperades av Lillmirren med mamma. Efter det dukades bordet för 14 personer.

Mitt på dagen var jag så tvungen att rusa iväg till Sankt Laurentii församlingshem i Söderköping, där jag lovat att ackompanjera en pensionärskör på våravslutningen i den stora pensionärsföreningen. Jag tiggde till mig några av gullvivs- och liljekonvaljbuketterna som förekom i riklig mängd där på kaffeborden och kunde senare placera ut dessa på mitt bord hemma. Jag hade faktiskt tidigare haft en tanke på att cykla ut och plocka blommor själv men därav blev intet.

Som väl var var smörgåstårtorna klara för avhämtning

Efter pensionärskören tog jag bilen in till Norrköping där jag beställt smörgåstårtor. Smörgåsshopen i Söderköping är nämligen stängd på måndagar. Jag var givetvis orolig för att de hade glömt bort att göra dem. Men de var klara för avhämtning och jag kunde andas ut.

När jag kom hem igen vid 4-tiden hade Mirren och Lillmirren anlänt. Efter att ha matat Lillmirren gjorde Mirren sin vegetariska smörgåstårta till sig själv och MM. Klockan 6 var köksbänken äntligen befriad från de överflödiga ingredienserna av den vegetariska smörgåstårtan och vederbörligen avtorkad och alla tre smörgåstårtorna kunde placeras ut. En kvart senare kom de första körsystrarna.

Ingen kommenterade mina rena kylskåpsgaller eller blanka fönster, men alla tyckte att blomsterdekorationen på bordet var fantastisk. Vi hade en mycket trevlig kväll i alla fall och hann faktiskt med att sjunga nästan alla sånger till vår konsert som vi ska ha till den sedvanliga vårutflykten i det ärevördiga damsällskapet som fyller 110 år i höst. No blogging.

Lillmirren är mycket intresserad av katter

Tisdagen gick åt till att passa och leka med Lillmirren, mata honom och gå på promenad med honom. När han är inomhus vill han helst att någon hela tiden ska gå fram och tillbaka med honom och hålla honom i händerna. Dessutom skulle allt som röjts undan ställas tillbaka och alla glas som inte tålde diskmaskinen diskas för hand. Ingen bloggning heller denna dag.

Lillmirren vågar inte släppa taget riktigt änDet är roligt att kunna resa sig och stå själv i alla fall

På onsdagen åkte Mirren, Lillmirren och jag in till Norrköping för att köpa en jacka till honom. Mirrmaken, som stannat hemma, hade tyckt att det var för varmt i bilen och inte satt på Lillmirren någon jacka när han satte honom i barnstolen. Mirren tänkte inte på det eftersom det vara 25 grader varmt den dagen. När vädret slog om saknades jackan.

En snäll granne med småbarn lånade oss en så vi kunde gå ut och gå och även åka till Norrköping. Mirren bjöd på god lunch på Fräcka Fröken och vi tillbringade eftermiddagen i varuhusen och hann även med att titta på skor till Mirren. Ingen bloggning den dagen heller.

Igår torsdag hade jag en begravning i Gryt. Vid vägkanten i en backe blommade ett överflöd av Adam och Eva tillsammans med mängder av gullvivor. Givetvis hade jag glömt kameran men MM tog några kort förra gången vi var där som jag bara måste ha med. På källen var jag bortbjuden på nämndsammanträde med supé. Hemma vid 23-tiden. För trött för bloggande.

Men idag...

Adam (eller Eva) i Gryt


Backe med gullvivor i Gryt

Men idag är jag ledig och har slagit mig ner i lugn och ro vid datorn. Jag tänker sitta här (nästan) hela dagen och försöka läsa igen hos mina bloggvänner och även skriva ett inlägg. En granne har tagit med sig vår bil till sin bilverkstad eftersom en fönsterhiss i sidorutan bak har pajat och jag har fått åka öppen bil hela veckan. Måste nämligen veva ner motstående ruta också för trycket.

Den hemmagjorda pappskivan som klistrats på for av i första kröken. Grannen kommer hem med bilen i eftermiddag. Då kan man tala om service! Jag slipper också att åka och handla. Kanske måste jag gå ut med stavarna ett tag – kläderna har börjat sitta ovanligt trångt de sista dagarna – motionen har varit obefintlig.

Det blev inga stavar för det regnade och var kallt och det var trevligare att sitta inne vid datorn. Jag har också läst ut Flyga Drake och gråtit en skvätt under tiden.

17 kommentarer:

Bloggblad sa...

WOW!
Helt underbara städbortförklaringar - och vilka dåliga kompisar som inte kollar avrinningshålet i kylen och golvlister, när du lagt ner så mycket jobb.
När jag tänker efter skulle jag behöva bjuda hit en hel kör... hm...

Men du, att sjunga med magen full av smörgås och leverpastej runt tungan... kan det va nåt?

Bloggblad sa...

Förresten, jag har ju hört er... vet att det låter bra, men det där med långfika före känns inte så seriöst. I k-kören får vi högst 5 minuters fikapaus...

Anonym sa...

Puh - vilket program du har haft. Jag blir helt slut bara av att läsa...
Ska inte säga något, för på tisdag (20/5) kommer en vännina hem och hon bor i ett STORT och FLOTT hus och vi har inte setts på länge hemma hos varandra och hon har säkert urtjusigt och snyggt nuförtiden och säkert välstädat och då måste jag ju tillbringa hela helgen med att fara runt med dammtrasa och dammsugare hela dagen.

Intressant med Flyga Drake - är det fortsättningen på den där...Sol något - boken? Av han..Hussein eller något?

Marianne sa...

Oj, oj, oj, vilket digert program! Jag säger som Bloggblad, nog borde de ha kollat lite, tagit med vita handskar och konstaterat att det var dammfritt och sedan berömt dig : )

Men motion har du ju verkligen fått, trädgårdsarbete och städning lär vara bra aktiviteter för kroppen, har jag hört. Till och med stämbanden har du ju motionerat!

Nu hoppas vi att vädret blir fint hos er och att du får en lugn vecka tillsammans med Lillmirren!

Musikanta sa...

Marskatten:
En rejäl storstädning behövs ju faktiskt då och då, men jag tenderar att skjuta upp saker tills den dag då det känns alldeles nödvändigt.

"Flyga Drake" är en fantastisk bok av Khaled Hosseini. Men "gripande" och "omskakande" som det står i sammfattningen på pärmen där bak. Man ska inte läsa den om man är deprimerad tror jag. Slutet är i alla fall hoppfullt.

Jag ska strax ta mig an hans bok "Tusen strålande solar". Den är helt fristående från den andra vad jag förstår.

Musikanta sa...

Marianne:
Ni är för roliga, du och Bloggblad! Jag skrattade gott när jag läste kommentarerna.

Nu har livet återgått till sin normala lunk igen och Mirren och Lillmirren har gett sig iväg. Och jag är ledig från kyrkan för en gångs skull denna helg. Det kanske blir någon liten utflykt - med kameran inte att förglömma.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Du vet ju att vi är en SÄLLSKAPSKÖR och har trevligt medan vi sjunger och inte bara hårdjobbar utan fikapaus som ni gör.

Jag skulle vilja säga tvärtom - lite mat i magen gör livet lättare och gladare och även sången bättre!

Elisabeth sa...

Hektiska dagar... fulla med både måsten och vill! Så ska livet levas... om man bara balanserar sina måsten och vill så att man mår bra! Å jag hoppas att du mår så bra efter dina många hektiska dagar...!

Själv har jag en knepig inställning till det här med att städa... jag älskar att ha rent och fint omkring mig, men jag avskyr att städa!
Men jag jobbar på det...

Varm kram..

Ps. Tack...mycket! För dina ord av omtanke borta hos mig...

Kristallena sa...

Kul att du också gillade boken Flyga drake. tusen strålande solar skall enligt uppgift vara ändå bättre. Jag skall läsa den när uppsastsen är klar. Vi är inne i slutskedet nu och jag hinner inte läsa skönlitteratur.

Musikanta sa...

Elisabeth:
Jag kan inte säga att jag avskyr att städa. Det är bara det att det finns så mycket annat som är viktigare i livet tycker jag.

Samtidigt känner man ju sig väldigt nöjd och glad när allting är rent och fräscht runtomkring sig!

Jag tänker ofta på dig och hoppas att livet blir lite lättare för dig och Carolina så småningom. Varma kramar/Ingrid

Musikanta sa...

Lena W:
"Flyga Drake" var fantastisk - gripande och skakande som det står i sammanfattningen. Som väl slutade boken med en viss hoppfullhet, annars hade den nog varit svår att ta till sig.

Jag vet precis hur man känner sig när man skriver uppsats - min C-uppsats blev ju färdig i höstas. Man har dåligt samvete om man läser någonting annat än den litteratur som hör till.

Eleonora sa...

Kära Ingrid - oj vad du jobbar och strävar på!! Men en god anledning att få vårstädningen klar. Men tröttsamt låter det att göra allt på en gång. Och inte tror du väl att "tanterna" kollar eller ser??

Det enda du hade "snott till dig" -blomdekorationen - la dom märke till! Underligt! Jag skojar bara - klart dom såg allting men kanske inte sa något.

Så underbart roligt du haft mitt i allt ståhej. Så ska det va, man måste få känna sig behövd. Och nu kan du ju som sagt slappa av och ha det skönt ett tag.

Så gullig han är Lillmirren - snart bär det iväg på promenad och DÅ får du gå med och passa. Sen´går det så fort så fort. Min lilla Guldlock springer omkring för fullt - det var hon som blev 2 år i lördags.

Ha det nu skönt vännen min och ta god hand om dig. Kram kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för din rara kommentar. Visst är det härligt att känna sig behövd - det var man inte bortskämd med som lärare. Nu hade jag verkligen tänkt mig att ha en skön vecka framför mig utan några måsten.

Men så ringde en av mina trevliga kyrkoherdar i morse och talar om att hans ordinarie kantor är sjuk. Och så får jag tre begravningar och två andakter på äldreboenden på raken.

Eleonora sa...

Där ser du - du är verkligen eftersökt! Måste kännas underbart!!
Hoppas du inte behöver arbeta för hårt nu.

Tack för dina rara kommentarer hos mig. Sköt om dig och stor kram

Annika sa...

Vilket mysigt inlägg, Musikanta!
Du har verkligen haft fullt upp!
Men kören borde kanske sjunga först och äta sen :-)
Visst är det jobbigt med städning innan man ska ha besök, puuust!
egentligen vore det ju smartare att städa efteråt för vem går omkring och kollar att man städat ordentligt?
smörgåstårtan såg SÅ god ut. Det var s¨otroligt länge sen jag åt en smörgåstårta så nu blir jag jättesugen.
Jag gillade också Flyga Drake, jättemkt. Men jag vill inte se filmen. Jag har också hört att "A Thousand Splendid Suns" ska vara ännu bättre.

Musikanta sa...

Eleonora:
Egentligen är det ju inte arbete det är frågan om. Musiken är ju min hobby också. Det är samtidigt väldigt roligt att spela, även om det är lite sorgligt med
begravningar. I synnerhet om det är yngre människor som går bort.

Annika:
Nu är det definitivt slut med smörgåstårtor. Det hör till de verkligt förbjudna sakerna om man ska gå ner i vikt. Jag har börjat idag med mitt nya liv, att räkna points igen. Få se hur länge jag står ut denna gång.

Det är nog bättre att äta först och sjunga sen i alla fall. Kören skulle nog bara sitta och längta efter teet och pratstunden annars.

Har kommit en bit in i "A Thousand..." Det är svårt att lägga ifrån sig boken fastän den än så länge är väldigt sorglig. Men det är hopp om relativt lyckligt slut har jag läst - jag ser fram emot det.

Anonym sa...

月見草油,中油,汽油,油壓,苦茶油,機器,蔥油餅,加油站,油價,中油,油價查詢,升降機,指甲油,油漆,拖板車,油壓,汽油,加油站,加油,橄欖油,三酸甘油脂,加油站,椰子油,指油壓,加油站,原油價格,海豹油,油桐花坊,吸油機,加油站,雲南婆婆,姑婆芋,大老婆,老婆,老婆,青蛙,歌詞,婆羅花,論壇,坐月子,阿龐,老婆大人,月子餐,老大,孕婦,老婆,渡假屋,趙樹海,大嬸婆,汽機車,冠佑,老婆餅,鶯歌,阿婆,吉祥話,阿婆冰,屈中恆,婆婆,虎姑婆,影片,花蓮民宿,花旗銀行,流星花園,流星,桃花運,花蓮旅遊,花蓮,花旗,流星花園,海洋公園