tisdag 5 augusti 2008

Mysteriet löst

Mysteriet är löst! Som jag förstår var det bara ett pseudomysterium för den oinvigda. För de flesta vet naturligtvis, som den skalbaggskunniga Amber att det var en helt vanligt Sågbock som mellanlandade på Mirrens arm. En nära släkting till Timmermannen.

Här en bild på en Större timmerman. Visst är den lik den som Mirren har på armen. Skönt att det inte var en kackerlacka...Dessa skalbaggar tillhör familjen Långhorningar av vilka det finns 128 olika arter lärde jag mig. Amber tipsade vidare att man kan läsa mera om dessa "skalbaggsvärldens aristokrater" här. Det står i det som vad jag förstår kommer att bli ett helt fantastiskt bokverk när det blir färdigt: Nationalnyckeln till Sveriges Flora och Fauna.

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tjena tjena, nu är jag hemma igen... Hinner ligga på soffan och andas ut en timme innan jag går på sommarkvällskonsert med vissjungande unga damer i Skönberga. Går och går... blir nog bil när det t.o.m. regnar underifrån....

Musikanta sa...

Bloggblad:
Välkommen hem. Ser fram emot en uppdatering av bloggen. Vi ska just åka till S. för att se om BÅTEN eller Havskatten som den numera kallas,ligger kvar efter stormen.

Mirrfamiljen ska åka till Vaxholm på bröllop med den i morgon i så fall. Det är synd om dom men har man båt så har man...

Anonym sa...

Men fy vad jag tycker skalbaggarna är otäcka....hade det landat en sådan på min arm vet jag inte vad jag hade tagit mig till!

Musikanta sa...

En del "snälla" skalbaggar som inte är skadliga tycker jag faktiskt är trevliga och vackra.

Sen finns det hemska sådana som äter upp hus och träd. Och tvestjärtar, som är det värsta jag vet. (Dom räknas väl också till skalbaggarna antar jag.)

Bloggblad sa...

Det kommer lite mer, men jag har varit slö och trött och ännu mer slö i dag.... det tar på krafterna att vara ute i stora världen.

Eleonora sa...

Hon kan mycket hon, den söta Amber!
Så skönt att du fick denna fråga löst. Ha det gott. Kram

aurorabuddha sa...

Nu har du lite *val* mycket insektsbilder, tycker jag. :o)

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag kan förstå om du är trött efter att ha läst om dina vedermödor...

Eleonora:
Jag förstår att hon är din speciella vän - och tydligen väldigt duktig!

Aurorabuddha:
Jag lovar - inga fler insektsbilder på ett tag i alla fall...