torsdag 14 juli 2011

Våffelkväll i Västra Husby med "Mina Vänner"

I onsdags var det första gången som ”Mina Vänner” hade en offentlig spelning. Det skedde i parken till Västra Husby församlingshem och hade t.o.m föregåtts av en annons i dagspressen Församlingen anordnar våffelkvällar varje onsdag under sommaren och vi var där för att underhålla gästerna med sång och musik.


Claes, Marie, Leif och jag. (Bilderna går att klicka större)

Den här gången var det Marie och Leif Andersson med sina barn Kalle och Ida som var med förutom jag och en inbjuden vän, Claes som spelar både trumpet och dragspel och dessutom bidrog med Kafferepsvisan till allas glädje. Han var dessutom en proffsig presentatör av programmet och lyckades få ihop en röd tråd till det hela, något som var mycket imponerade av eftersom vi inte alls tänkt på något tema innan…

Vi spelade ju evergreens bl.a. och Claes använde just grönt och grönska som en röd (!) tråd. vi hade ju många sommarmelodier på programmet även om alla inte innehöll något som var grönt…


Det smakade bra med kaffe och nygräddade våfflor

Ett trettiotal personer hade mött upp förutom kyrkoherden Margareta C. och ordinarie kantorn Roland F. Efter att alla försett sig med våfflor och kaffe och pratat en stund satte vi igång med All of me som det svängde rejält om. Tyvärr ville inte Blogger lägga in videon - kanske var den för stor, vad vet jag... Kanske någon av bloggvännerna vet varför?

Bland gästerna befann sig vännen Bloggblad, som i ett svagt ögonblick lovat att komma och lyssna. Det var ganska kyligt denna kväll och hon önskade, som vi alla, att hon tagit varmare kläder på sig. Hon hade ju heller inte fördelen av att spela och sjunga sig varm.

På programmet stod bl.a. Side by Side, Summertime, Rågsved, Stardust och några melodier av Taube. Ida sjöng Idas visa och Kalle sjöng Hasse&Tages Med Stetsonhatt. Programmet blev mycket uppskattat även om det var i längsta laget. Beundransvärd publik som snällt satt kvar och applåderade trots kylan. Nästa gång vi får en spelning (om det blir någon nästa gång) ska jag ta ordentlig tid på varje låt i förväg!

12 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det måste vara väldigt berikande att få vara med om dessa musikala tillfällen, i all synnerhet för dig:).

Ha det gott i sommarvärmen/kylan!
kramar
Karin

Ingela sa...

Vilken härlig tillställning!!! Det ser verkligen trevligt ut, låter gott med våfflor som jag faktiskt har gått och varit sugen på några dagar.

Låtarna som ni spelade är härliga,

kram till dig nu kommer strax mannen hem med frukostbullar kram Ingela

Musikanta sa...

Karin:
Ja visst är det kul att även gamla tanter kan hålla igång! Även för de andra eftersom det nästan är nödvändigt med en synt för att spela de här gamla melodierna...

Kramar från Ingrid som får hålla sig till datorn idag eftersom hon har ont i halsen och bara kan viska.

Musikanta sa...

Trots att det var lite kylslaget var det väldigt roligt! Hade gärna haft med någon av alla videor som MM spelade in, men Blogger ville inte lägga in dem tyvärr.

Eftersom jag har lite feber och inte kan prata har MM lovat att passa upp mig idag så att jag kan spela på mina sju gudstjänster och förrättningar i morgon och på söndag. Bra att ha en man som ställer upp...

Kram från hesa Ingrid

Bloggblad sa...

Synd att du känner dig risig - men tur att det kom efter framträdandet.

Det var en himla fin kväll - och nu är jag varm igen. Du spelar kanonbra - ja, det gjorde de andra också, och Marie sjöng så fint.

Bloggblad sa...

Men du... det var inte "i ett svagt ögonblick", jag ville verkligen komma! Jag åker på en himla massa gratiskonserter runt om i trakten om sommaren.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Tack för vänlig kommentar, det behövs när jag går igenom filmklippen och ser hur mycket man skulle behöva ändra på...
T.ex. att man måste stänga av mikrofonen innan man harklar sig!

Jag har fortfarande feber men känner mig något piggare efter att ha sovit hela dagen.

Evatina-beth sa...

Vilken mysig kväll ! Hade gärna varit med och lyssnat och ätit våfflor.
Grattis till det nya barnbarnet!!
Mitt senaste blir snart ett år och hon heter Clara.
Kram Eva

Bloggblad sa...

Musikanta: Du ska få lite noter av mig nästa vecka, om det inte funkar med onsdagen kan du ju stanna till om du ska in och handla.

Eleonora sa...

Beundransvärt att ni är så generösa och delar med er av er musik! Fler åhörare borde ha varit där för att lyssna. Men kanske hade vädret avskräckande inverkan.

Keep swinging! Bra reportoar tycker jag. Kram

Musikanta sa...

Eva:
Tack för grattishälsningen till lilla Clarissa! Härligt med små barnbarn igen, mitt äldsta har fyllt 21!
Roligt att ditt lilla barnbarn heter Clara, Clarissa är ju egentligen en diminutivform till det namnet.
Kram till baka!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag hör av mig efter helgen.

Elonora:
Ja, det är ju sådan musik som vi lite till åren växte upp med (åtminstone en del av repertoaren)
så det var mycket uppskattat. Jag har träffat flera efteråt som hoppades att vi skulle komma tillbaka!

Vi är inte så bortskämda med massor av åhörare som kanske ni är i Stockholm. Tyckte att det var helt OK med besökare.
Kramar från Ingrid