tisdag 23 april 2013

780 Lördagstema Show&Tell – Spår

Byfånen står för lördagstemana i april och det som skulle publicerats i lördags hade rubriken SPÅR. Han går att länka till i högerspalten på bloggen liksom till övriga lördagsbloggare. (Däremot kan jag av någon anledning inte länka här.)

Eftersom jag varit hos barnbarnen i Mälarhöjden över helgen och inte kom hem förrän i går kväll, har jag inte kunnat skriva något om detta förrän nu. Jag har visserligen en padda, men det finns inga bilder i den.

Jag har läst många fina inlägg om spår och detta blir bara ett kort sådant. Hade vi kunnat stanna på motorvägen och ta kort på vägrenen när vi var på väg till Säby kyrka i Salem i söndags eftersom Mirren skulle sjunga i deras Cantatekör, hade jag kunnat ta många bilder av spår. Det som göms i snö kommer upp i tö.

Massor av engångsmuggar, kartonger och burkar låg slängda överallt. Vi enades om att det måste vara folk från utlandet som kastat ut så många saker genom bilrutorna – här får ju alla barnen lära sig från förskolan att inte skräpa ner i naturen. När vi åkte hem igen hade tydligen städpatrullerna redan varit ute och samlat ihop en del i gula plastsäckar längs vägen.

Denna syn var vad som mötte mig på övervåningen efter att Mirren och jag hade suttit i köket en stund och haft trevligt och druckit te.


(Bilderna går att klicka större.)

Denna lilla dam hade själv varit däruppe och bekantat sig med innehållet i min toalettväska. Inte trodde jag att hon kunde dra upp det kraftiga blixtlåset på den. Själv hade hon försvunnit ut.


Clarissa alias Lissan på väg ner från studsmattan.

Spår av vintern fanns kvar på söndagseftermiddagen, trots att solen värmde hela dagen.


Casimir och Caspar har bestigit den stora kvarvarande snöhögen i lekparken.

Idag har vi varit på kyrkogården i Norrköping – spår av människor som levt finns där. Här är min älskade farfars och farmors grav. Farfar som alltid läste sagor och spelade spel med mig och farmor som lärde mig väva – en färdighet som tyvärr fallit i glömska. 


Bilden tog MM den 29 mars i år. Då låg snön kvar överallt. Idag var ljungen, allhelgonaprydnaden och alla löv borta. Jorden fint uppluckrad - den bara väntar på penséerna. Kantor Norléns familjegrav står det på gravstenen. Lyktan tog vi med oss hem tills det blir mörkare igen... 


3 kommentarer:

Karin sa...

Fina spår från olika generationer! Vilken företagsam liten tjej, som lämpligt nog spridit ut dina toalettsaker på något som ser ut som en platta med olika spår...

Karin sa...

PS. Jättefin bild i "huvudet"!

Musikanta sa...

Karin:
Det är ingen platta utan en liten matta. Tack för kommentaren om bilden i min header (kan ju inte skriva i mitt huvud, haha). Jag tyckte det var en fin illustration till den något sent ankomna våren i år.