lördag 27 april 2013

783 – Lördagstema Show&Tell – VINTERN RA…

Det är ByFånen som har bestämt lördagstemana för april. Tack ByFånen för roliga och lite kluriga ämnen att skriva om i april! Undrar vem som tar över i maj? Det går inte att länka till honom i inlägget men det går att klicka under Lördagstema till höger i bloggen. Det sista denna månad har rubriken VINTERN RA... Övriga lördagsbloggare hittar man också till höger i min blogg.


Penséer i alla färger utgör en härlig vårtavla.

Ett tecken på att vintern rasat ut från våra fjällar eller rättare sagt berg, är det årligen återkommande evenemanget Mogata Marken. Jag har skrivit om denna händelse varje år sen jag började blogga 2008, men vet att bloggvännerna brukar har kort minne och dessutom passar det ju bra till rubriken.


MM på väg till Mogata Marken med kameran i handen. (Bilderna går att klicka större.)

Vår lilla by där det bor ca 300 själar brukar utökas med minst tio gånger så många vid dessa tillfällen. Svårt är det också att komma fram eftersom bilar står parkerade lite överallt på den lilla smala vägen ner till vårt hus där det i vanliga fall är svårt att mötas.


Utsikt från kyrktrappan.

Även MM följer med numera, eftersom han är redaktör för församlingsbladet Kyrkklockan och behöver bilder från prästostförsäljningen i Mogata kyrka. Där bjuder också församlingen på kaffe till orgelmusik från läktaren.


Margaretha säljer prästost och Kerstin häller upp kaffe till en av marknadsbesökarna. 

Annars såg det ut som vanligt, knallar från när och fjärran med det vanliga utbudet av kläder, korgar, skor och väskor. Mycket hembakat passade skolungdomarna på att kränga också. Pengarna skulle gå till skolresa. Karusell för barnen och tombola med chokladkakevinster av jätteformat.


Eftersom det regnade på morgonen hade de flesta stånden paraplyer uppe.


Ståndet med fåglarna är nytt för i år... Något för Annika i Reston kanske?


Även de små kunde roa sig på marknaden.


Fastnade för en sak i det här ståndet. Gissa vilken?


Rätt gissat. En liten mössa till Lissan till sommaren. Hoppas bara att den inte är för liten.

12 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Förstod ju det! Att Lissan ska bli sommarfin. Fiffiga försäljningtält, snygga dessutom och ugglorna är absolut någonting för Annika

Ha en fin fortsättning på helgen!:)

Musikanta sa...

PettasKarin:
Du är härlig - alltid först med kommentaren! Litet svårt att skicka en så stor uggla till USA, annars hade det ju varit roligt!
Önskar dig också en skön och trevlig helg.
Många kramar från Ingrid

Bloggblad sa...

Jag brukar faktiskt ta en tur nere på hantverksmässan vid kanalen varje sommar, men i övrigt är jag inget för marknader, så jag har aldrig varit på Mogata Marken. Skulle aldrig få med mig maken på nåt sånt.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Nästa år kan du väl komma ut hit så kan vi gå hem och fika sen. I år blev det en kort visit eftersom det var bredbandsmöte på Husby kl.14.00.

Karin sa...

Oj vilken folkökning i Mogata!

Härligt att det är penséedags! De små tuffingarna klarar ju till och med en riktigt kall vår.

Musikanta sa...

Karin:
Ja, men de ska planteras också så jag drar mig...
Ingrid

ByFånen sa...

Viktigt med sådana lokala traditioner och "tidsmarkörer". Vanliga dagar har vi så att det räcker och blir över.

Musikanta sa...

ByFånen:
Tack för trevliga och lite ovanliga ämnen i april.
Snart är det dags för ännu en lokal tradition, valborgsmässofirande på vår lilla fotbollsplan Häggvallen här i Mogata. Då får vi höra Vintern ra... på riktigt av den hopplockade manskören enbart för detta tillfälle.

De sjunger senare inne i Söderköping vid valborgsmässobålet i Brunnsparken men vi har lyckats att få dem att generalrepetera härute i vår lilla by.

Annika sa...

SÖÖÖÖTA!!
Skulle gärna ta ett par UGGLOR.
HIHI!
KUL att du tänkte på mig :-)
KRAM!!

Musikanta sa...

Annika:
Ytterligare en anledning att tänka på dig ibland :-)!
Ha det gott och kram från Ingrid

Anonym sa...

Kanske kommer jag att träffa några av dessa knallar nästa vecka; då bär det nämligen av hem till min pappa och hans lilla samhälle som också totalförvandlas två gånger om året pga en liknande marknad (dock på en fast marknadsplats strax utanför samhället). Ett sant vår-/hösttecken som återkommer varje år.

Musikanta sa...

Bejla:
Roligt för dig att komma tillbaka till dina hemtrakter igen. Marknader är alltid roliga - du kommer kanske att träffa gamla kompisar också, vem vet?
Kram!