söndag 8 december 2013

870 Veckans Casimir

I fredags kväll kom Mirrfamiljen ner och sov över hos oss för att fortsätta till Jönköping på lördagsmorgonen. Vi hade sett fram emot besöket eftersom även svärsonen stora C  var med denna gång. Han hade nämligen lovat att fixa vårt nätverk som har strulat sedan i somras och gjort det nästan omöjligt för oss att komma in på nätet på våra stationära datorer. Jag har fått upp "Sidan inte tillgänglig. Hämta igen!" eller "Hoppsan, Google Chrome kunde inte ansluta" 7-8 gånger innan jag äntligen kunnat logga in.

Det tog svärsonen en timma för att upptäcka felen - det var nämligen två stycken. Det ena var något på datorn som jag inte begrep ett dugg av - det andra visade sig vara av enklare slag. Eftersom Kent alltid drar ut en massa sladdar på en mojäng som hänger på väggen när det är åska, hade han helt sonika stoppat en av kablarnal i fel hål. Nu är detta avhjälpt genom att han noggrant märkt ut vad som ska vara var. Så yippeee, nu kommer jag in på nätet med ett enda klick. Helt fantastiskt!

Eftersom jag åker med Swebus till Mälarhöjden i morgon hinner jag i alla fall inte med att läsa några bloggar eller skriva egna inlägg på ett tag. Men för att inte mina bloggvänner ska glömma bort mig alldeles kommer alltså denna lilla rapport om vad som händer i Mogata.

Mirren passade på att fylla år också igår och det blev ett hastigt firande i arla morgonstund med bricka och ljus. Jag frågade Casimir om han hade ritat något till mamma - det hade han inte - men satte omedelbart igång med att göra det. Tyvärr blev han avbruten av att vi hade bråttom med uppvaktningen, eftersom jag hade beställt familjefoto hos Janne - fotografen, vars ateljé vi hade utställning i. Alla tre barnen samt deras föräldrar skulle dels äta frukost, dels kläs i de - för barnen nyinköpta - kläder som de skulle ha på sig när de skulle förevigas klockan nio på morgonen. Så det var bråttom.

Casimir hann alltså inte rita och måla färdigt sin födelsedagspresent. Men jag tycker ändå den blev så fin att den är värd att publiceras.


5 kommentarer:

Eleonora sa...

Va mysigt att föreviga hela familjen. Hoppas få se ett kort så småningom.
Casimirs bild var fin och mamma blev säkert glad.
Ha det så gott i Mälarhöjden och sköt om dig. Kram från
Eleonora

Karin sa...

En jättefin mammafågel med vacker plym och ett gulligt fågelbarn. Eller hur? Jättefin teckning!

Eleonora sa...

Trevlig tredje Advent söta du!!!

Musikanta sa...

Eleonora:
Har varit sjuk ett par dagar men har sovit bort det nu och känner mig piggare. Fick med mig en rejäl förkylning från Stockholm - tunnelbanan antar jag - för barnen var friska allihopa. Men jag är väl inte immun mot huvudstadsbakterierna. Önskar dig allt gott - hade fullt upp denna gången men jag hör av mig nästa år...
Kramar från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Bilden säger väldigt mycket om Casimirs förhållande till sin mamma...
Ha det gott önskar Ingrid