tisdag 1 april 2014

911 April, april

Lägger in aprils månadsbild från Årets Saga av Elsa Beskow. Alla barnen är med som vanligt och plockar blåsippor fast de numera är fridlysta. Casimir upplyste mig om det häromdagen. Hade för mig att man fick plocka bara man inte grävde upp rötterna. Dyster herre med paraply i bakgrunden.


Bilderna går som vanligt att klicka större.


Den lilla fina aprilvisan. Noter finns till den också som till de andra. 

Idag är det ju första april och det är naturligtvis upplagt för aprilskämt. Sydsvenskans digitalur på den ärevördiga Lundadomen tyckte jag var rolig liksom vårt eget husorgans försäkran om att hockeylaget Vita Hästen skulle byta namn till Vita Lejonet. Man skulle i så fall få lite mer samarbete med Kolmårdens djurpark stod det, eftersom det inte fanns hästar i denna men väl lejon.

Själv vågade jag mig på ett skämt om det allra heligaste i min nya kör, som jag just kommit hem från. Jag la nämligen pannan i djupa veck och sa att eftersom vi hade så mycket att repetera inför två kommande sånggudstjänster så var det nödvändigt att hoppa över kafferasten idag. Förslaget mottogs med stor indignation från åtminstone tre eller fyra av körmedlemmarna :-). Resten skrattade...

Några bilder från gårdagens långpromenad ner till Husbyvik och blåsippsbackarna får avsluta detta inlägg. Kent tog alla bilderna av blåsipporna.

Blåsippor och vårlök.


Bilden som pryder mitt "huvud" några veckor framöver.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Så vitt jag vet så har jag klarat mig vad gäller aprilskämt ännu, men man vet ju aldrig:)
Vackra, våriga bilder. Här är till all lycka inte blåsippan fridlyst, så alltid blir det någon liten sippbukett plockad av det yngsta barnbarnet. Han älskar att plocka blommor och ser till att vi andra har, många utan skaft men so what?:)
God första april!
kram

Annika sa...

Jag har nog också klarat mig idag…ännu så länge, från aprilsskämt. Blåsippor är underbara!! SÅ vackra, saknar!!
Ja, den där bilden från Årets Saga är så jättefin! Verkligen talande för april, både regn och sol. Ibladn snö.
Kram!

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika sa...

Det blev dubbelkommentar, så jag tog bort...

olgakatt sa...

På naturvårdsverkets hemsida kan man läsa att 300 växtarter är fridlysta i hela landet och ytterligare 50 i olika län.
Jag råkade ut för ett aprilskämt i planet hem från USA i morse. Man meddelade att planet måste mellanlanda i Frankfurt och bli två timmar försenat till Köpenhamn och alla sjönk ihop en smula - tills cockpit meddelade att det var "en spök" på 1 april. Vi landade prick på tid istället.

Första året i Hjo sa...

GP:s aprilskämt måste vara detta:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2327523-nu-ska-halva-goteborg-gravas-upp-igen
Vi som bott omkring Övre Husargatan är luttrade vid det här laget. Men inte nu igen...

Musikanta sa...

PettasKarin:
Glad första april på dig också! Själv har jag faktiskt inte blivit lurad, men man är ju på sin vakt.
Blåsippor är mina favoritblommor, jag älskar den speciella blå färgen.
Kram tillbaka!

Musikanta sa...

Annika:
Har inte tänkt på förrän idag att hon har sina tre barn med på alla bilderna i boken. De är helt underbart tecknade. Det är bara när det är julafton som det bara är en liten flicka med förutom Jesusbarnet.
Förstår att du saknar blåsipporna, mina favoritblommor.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Olgakatt:
Oj,då. Hade ingen aning om att det var så många. Här kommer aldrig några vilda växter in, varken fridlysta eller andra, eftersom Kent är så allergisk för en del blommor. Man vet aldrig vilka det är. Det går bara med odlade som orkidéer. Mina eterneller har också gått bra.

Lite fräckt av piloten att hitta på att planet blev 2 timmar försenat. Det vore ju inte så konstigt. Men de måste väl ha lite roligt de också...

Musikanta sa...

Hans:
Ja, jag är helt övertygad om att det är ett aprilskämt. Ganska fyndigt i alla fall. Verkar så vederhäftigt med hänvisningen till Storbritannien.

En journalistvän berättade på FB om att de hade skrivit en gång i NT att man skulle uppföra betalningstullar på vägen till och från Söderköping och sätta upp vägbommar på alla andra tillfartsvägar. Hon skrev att de blev nerringda av ilskna Söderköpingsbor hela dagen :-).

Karin sa...

Det var verkligen vågat av dig att skämta om inställd kafferast!

Underbara blåsippsbilder!

Musikanta sa...

Karin:
Haha - det var i alla fall mycket impopulärt...
Ska framföra bildberömmet till maken.

Ölandsvindar sa...

Jag var "mamma" till många aprilskämt på den tiden jag arbetade.T ex lappen på dörren att heltäckningsmattorna var nytvättade och att alla ombads att ta av sig skorna tills rengöringsmedlet hade verkat ordentligt. Kul att se 100 strikt klädda personer tassa omkring i strumpfötterna.
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Kerstin:
Så synd att du inte tog något foto. Men det var väl på den tiden det inte fanns dator och digitalkameror förstås...
Kram tillbaka från Ingrid

Unknown sa...

Vem är den Peter pan liknande pojken på bilden?