lördag 17 december 2016

1364 Färdig flamingo

De som läser min blogg kanske kommer ihåg att Kent och jag var på besök hos sonen Kalle på hans nya kontor i Industrilandskapet i mitten av november. Här kan man läsa om besöket. Det slutade med att Kalle beställde en flamingo av mig att ha på väggen ovanför skrivbordet. Företaget som han jobbar på har nämligen en flamingo som maskot.

Nu är den färdig och jag tror att den blir bra bredvid det svarta skynket med dödskallen på. Det ska vara en piratsymbol - att företaget sticker ut. Varför vet jag inte. Flamingon är mer fridsam i alla fall. Det är en karibisk flamingo - de är orangea. Kent tog fotot.


24 kommentarer:

Ronny sa...

Där gjorde han ett bra köp! Flamingon är magnifik och jag gissar att den kommer att lysa perfekt på kontoret. (Så fint du balanserat färgprismorna också!)
Ronny

Musikanta sa...

Ronny:
Nu förstår jag vad det var som blev fel med det du skrev, haha. Undrade just. Jag blev presentad med färg, penslar och duk på min födelsedag av Kalle med sambo med villkor att jag skulle måla något åt honom. Så det blev den här pippin.
Såååå glad för kommentaren!
Ingrid

Ditte sa...

Vilken vacker flamingo! Den komer att passa perfekt bredvid det svarta. ( Jag har sett de oranga flamongona i verkligheten och de är så fina.I Spanien får jag nöja mig med de i blekt rosa...)
Kram!

Musikanta sa...

Det tog en stund att övertyga mina målarkompisar om att det fanns en flamingo som var orange. Jag hade ju sett bilder på nätet. Men till slut var det en av dem som letade upp den karibiska flamingon på sin padda och jag slapp att måla om den :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Karin sa...

Så snyggt! Och mycket effektfullt med bakgrundens färgfält.

Musikanta sa...

Karin:
Tack för rar kommentar! Jag tänkte att det måste vara något lätt och pastellfärgat bredvid piratflaggan :-).
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Jättesnygg pippi!

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Fin header och en strålande flamingo till sonen!
Kram

Musikanta sa...

Aina:
Tackar och bugar! Du är ju kräsen när det gäller fåglar vet jag ju :-)!
Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Headern får NK ta på sig berömmet för men flamingon blir jag stolt och glad över att du gillar.
Stor fågelkram tillbaka!

Vi i Kasperian sa...

Jag gillar också flamingon, så fin!
Kan säkert behövas som positivt komplement till den visserligen leende men dock dödskalle den ska hänga bredvid. :D
Berit E

Musikanta sa...

Berit:
Haha, ja jag tyckte det också!
God Jul önskar Ingrid

Gunnel sa...

Mycket tjusigt! Jag älskar färgerna du använt. Kram

Anna/notonmusic sa...

Men åh vilken härlig livssprakande flamingo! Den blir perfekt Ingrid! Kram

Musikanta sa...

Gunnel!
Tack för rar kommentar!
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Anna:
Tårna står i vattnet, de fick inte plats, haha. Annars är den väl ganska bra proportionsmässigt, tycker jag.
Kram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Så fin!
Den kommer att pryda sin plats.
Härligt med färg!
Kram

Annika sa...

Jättevacker målning i de rosa och orangea nyanserna. Flamingos hör till mina favoriter. Jag hade inga tvivel om att det fanns orangea flamingos - har sett allt från ljusrosa till nästan knallröda varianter. Det beror väl på de där räkorna de äter hur mörk eller gulaktig färgen blir, va, eftersom de tar färgen från dem? Slår vad om att sonen blev supernöjd :)
Kram

Fjärde året i Hjo sa...

Ser bra ut, som flamingona i Slottsskogen. Ungefär. I Hjo finns inga, men massor av änder, Hjoån full och Vättern. Fast bara ofullt där.

Musikanta sa...

Annika:
Visst är det härligt med färg. Lite omväxling mot allt det blå som jag brukar måla.
Julkram från Ingrid

Musikanta sa...

AnnikaCA:
Ja, Kalle är väldigt nöjd och tydligen övriga på hans kontor också. Har fått den stora äran att vara med med flamingon in företagets veckoutskick under rubriken: "Mammor är värdefulla", haha.
Julkram från Ingrid

Musikanta sa...

hans:
Förmodar att Slottsskogen ligger i Göteborg. Har bara sett flamingos(ar) på Ölands djurpark irl tidigare. Och de var väldigt ljusrosa. Men räkorna därborta i Karibien är väl lite mer blodfulla kanske. Jag tittade på nätet och blev så begeistrad i den här orangea sorten.
Kalle blev väldigt nöjd, se kommentar ovan.
Ingrid som önskar dig och de dina en trevlig jul.

Hemmamammafru sa...

OBS! Dela vidare budskapet till alla medmänniskor (Kampanj)!

Det har varit ganska mycket tjat om att vi ska ha en vit jul. En vit jul som inte menas snö utan alkoholfri jul. Å det tycker jag självklart är bra. Men det är inte heller något som jag upplever som ett problem i min familj. Vi nöjer oss lika väl med julmust som något annat. Även om jag gärna dricker lite vin eller en snaps till sillen. Shit jag tycker jag framstår som en alkoholist hur jag än formulerar mig. Men alla som känner mig vet att så inte är fallet.

Något som jag upplever som ett större problem är mobiltelefonen. Den däremot tycker jag är en grej som INTE hör hemma på julafton!!!! Julafton ska firas med närvaro!!! Därför kommer jag att checka ut från cybervärlden kl 15.00 när Kalle Anka börjar och låta min mobil sova fram tills att julafton är över!!!

Jag ska fira julen med mina nära och kära!!!

Vem är med mig på detta???

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

Musikanta sa...

Hemmafru:
Du predikar för en redan frälst. Med undantag för barnbarnens julkonserter och mina julottor som jag spelar på firar vi inte jul alls. Varken med mat eller dryck, gran, släktingar, julpynt eller mobiltelefoner. Den sistnämnda använder jag endast för att ringa eller sms:a eller kolla mina mejl. Vi lever precis som vanligt.
Ingrid