onsdag 28 december 2016

1369 - Halvårskoll juli - december 2016

Det är förvånande hur fort tiden har gått när man blickar tillbaka. Det här halvåret har nästan uteslutande bjudit på positiva upplevelser och trevliga händelser. Det är otroligt hur mycket som har hänt sedan i somras. Roligt är det att gå tillbaka i bloggen och titta på sina inlägg. Vet inte om jag hade kommit ihåg särskilt mycket om jag inte skrivit om det på bloggen.
Halvårskoll januari - juni 2016.

JULI Kent och jag firar vår fyrtioåriga bröllopsdag 22 juli med champagne hemma i Mogata. Mirren är med och sambon Johan tog fotot. (Bilderna går att klicka större.)


Dagen efter var vi på besök på Äspholm hos Kalle och Anne-sophie. Ett helt gäng av barn, barnbarn, brorson, kusiner och vänner på bryggan i sommarparadiset på Äspholm i Sankt Anna skärgård.

Besök på Äspholm


 AUGUSTI


Som vanligt har jag spelat på många friluftsgudstjänster under sommaren. Här ska Eva W. på Arkö köra ner oss till bryggan efter kaffet. Kent får också åka med och min gode vän, prästen Tore övervakar det hela.
Här är vi och hälsar på sonen Kalle och hans sambo Anne-sophie igen i deras stuga på Äspholm. Casimir och Caspar är med.

SEPTEMBER

Jag ställer ut på bibilioteket Stinsen i Söderköping.

Tavelhängning på Stinsen.
Vernissage på Stinsen.
Sista utställningsdagen på StinsenStor fest i Sankt Laurentii kyrka med biskop Martin Modeus när vår nye kyrkoherde Ola Linderoth installerades.

 Fest i Sankt Laurentii kyrka.

OKTOBER


Den stora upplevelsen den månaden var resan till Kroatien där vi aldrig tidigare varit. Här ett foto över Dubrovnik vid Adriatiska havet.

Avskedsmiddag och hemresa.  (I detta inlägg har jag länkat till de övriga utflyktsdagarna.)

NOVEMBER


Besök hos sonen Kalle på hans nya jobb i Industrilandskapet i Norrköping. Han beställde en flamingo av mig vid det tillfället - företagets maskot - att ha på sitt kontor. Här kan man se resultatet som blev färdigt strax före jul.

Fest för alla som fyllt åttio 2016 i Sankt Laurentii församlingshem. Den ukulelespelande kvartetten underhöll oss med visor och musikquiz under trerättersmiddagen. 


DECEMBER.

December är Luciatågens, julkonserternas månad och även julshowernas. I år hade jag glädjen att kunna vara med på två julkonserter med de yngsta barnbarnen och en julshow med Mash Up där mitt äldsta barnbarn, Isabelle, är med och sjunger och dansar. Den första julkonserten var med Stockholms Gosskör i Kungsholms kyrka, där nioåringen Casimir sjunger i Diskantkören och sjuåringen Caspar sjunger i Preparandkören. Dagen därpå hade Lilla Akademien sin julkonsert i Missionskyrkan i Stockholm. Där går Casimir i årskurs tre och Caspar i årskurs ett.


Preparandkören och Diskantkören sjunger julvisor i Kungsholms kyrka.Eleverna i förskoleklassen och i årskurs 1 - 3 sjunger på Lilla Akademiens julkonsert i Immanuelskyrkan i Stockholm.Julshow med Mash Up i Valdemarsviks kyrka 22 december 2016. Linn, Adam och barnbarnet Isabelle sjunger och dansar.

Julshow med Mash Up. 

12 kommentarer:

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Händelserikt halvår i gott minne!
Kram

Anna/notonmusic sa...

Det var veklingen ett händelserikt och positivt halvår, blir säkert lika trevligt framöver du som har så många msuikförmågor (inte minst din egen) omkring dig. Håller du i övningen på pianot/flygeln? Har svårt att få till den egna övningen när jag inte har kniven på strupen! Gott nytt blogg-år Ingrid!

Musikanta sa...

Tove:
Synd att tiden går så förskräckligt fort bara.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Anna:
På sistone har det blivit lite dåligt med övningen själv varje dag. Jag har ju spelat borta en hel del också. Men jag ska ta tag i det nu igen när jag inte har så mycket annat att göra.
Önskar dig också ett Gott Nytt År - både arbetsdito och bloggdito.

Veiken sa...

Tänk så många trevligheter man hinner med på ett halvår! Fina bilder att minnas till! Kram

Annika sa...

Jättespännande och fint år du hade! Många roliga händelser med familjen och med dig själv.
Speciellt roligt tyckte jag det var med din utställning där på hösten :) .
Kram

Musikanta sa...

Veiken:
Det är ju det som är kul med bloggen. Hade man inte skrivit om det och tagit foto hade man ju glömt hälften.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Jag förstår det eftersom du är konstnärlig av dig också. Kanske dags att visa några av dina fina målningar snart - åtminstone på bloggen :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Anki sa...

Ett riktigt händelserikt andra halvår för dig och familjen. Härligt att kunna titta tillbaka och på så sätt återuppleva de trevligaste stunderna :)
Önskar dig ett gott slut på det här året och ett Gott Nytt År!
Kram

Musikanta sa...

Anki:
Ja, nu när man ser tillbaka så har det hänt väldigt mycket sedan i somras. Jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År!
Kram från Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Jag känner igen dina inlägg. Mycket har hänt. Och mycket vackert.
Kram!

Musikanta sa...

Gerd:
Kul att du känner igen inläggen! Visst är det mycket som har hänt bara på ett halvår. Nu ser vi fram emot nästa år - spännande.
Kram från Ingrid som önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!