tisdag 6 december 2016

1359 Bloggvänsträff och julskyltning

På tisdagen sov jag ända tills klockan 8 då lilla Clarissa kom in och väckte mig med en kram innan hon skulle gå iväg till förskolan med sin pappa. Jag tog det lugnt på förmiddagen, packade och städade upp lite efter mig innan jag själv gav mig iväg till tunnelbanan för att träffa bloggvännen Eleonora.Clarissa fyllde fem år i somras och älskar enhörningar. Här har jag förärats en sådan. Blomman som enhörningen ska äta på har Caspar gjort och satt dit. (Bilderna går att klicka större.)

Eleonora, som egentligen heter Kerstin, har jag känt sedan 2007 då jag började blogga. Vi har träffats flera gånger och har alltid lika trevligt och alltid lika mycket att prata om. Vi känner ju varandra väl efter alla år av bloggande. Som vanligt skulle vi träffas i NK:s foyé där det finns en soffa som man kan sitta och vänta i.

Jag kom i god tid så jag hann fotografera fönstren med NK:s julskyltning innan. Det är alltid lika spännande att se vad de hittat på. Jag blev inte besviken, tyckte att julskyltningen var bland de bästa jag sett. Det råder tydligen lite delade meningar om det, men eftersom flera fönster gick i musikens tecken med tomteorkestrar så slog det ju an en extra sträng hos mig. Det första fönstret hann jag inte fota eftersom det stod så mycket folk framför och tittade.


Här är tomteorkestern i full gång. Det är så många detaljer att det nästan är nödvändigt att klicka upp bilderna för att se allt.


Många tomtar har tagit sig upp från lägenheten i granens rot och klättrat upp på grenarna.


Snögubbarna bor tydligen i pepparkakshuset.


Den här bilden har jag snott som header. Jag är särskilt imponerad av istappslampan.


Underbart fönster med dansande snöflingor.

Vi hade inga särskilda planer för dagen utan tyckte att det bara var trevligt att göra sällskap i några affärer tillsammans. Jag skulle köpa lite smink på Åhléns och Kerstin skulle ha tag på lakan i grönt. Hon hittade fina på Hemtex och efter det hade vi tänkt gå och fika på Åhléns. Det visade sig vara helt knökfullt med folk på alla restaurangerna så vi fortsatte till Dea Axelssons där jag bara skulle "titta lite."

Hade tänkt mig en stickad tunika men det fanns inte. Däremot tyckte Kerstin jag skulle prova en tunika som jag själv inte tyckte var särskilt snygg. Men det visade sig att jag passade väldigt bra i den, så den köpte jag.


Tunikan är snygg till mina svarta byxor. Fast den ser inte så kul ut när den hänger på galgen. Men av vad jag såg i affären är det tydligen inne med lite folklore.

Vi gick vidare till Kafferepet på Klarabergsgatan där det fanns gott om plats nu när den värsta lunchrusningen var över. Kerstin tog en smörgås och jag en bakelse dagen till ära.


Min bloggvän Eleonora, alias Kerstin, är alltid lika piffig. 

Efter att vi suttit en dryg timme och pratat åkte vi tunnelbanan hem var och en till sitt. Jag hann öva piano en dryg timme innan barnen kom hem. Mirren skjutsade mig till tunnelbanestationen i Mälarhöjden vid sextiden, där jag tog tåget till Cityterminalen. Resan med Swebus gick som alltid helt planenligt och jag var hemma i Norrköping före nio där Kent stod och väntade med bilen för vidarebefordran till Mogata. Så nu är allting sig likt igen.

Tidigare inlägg om adventshelgen i Mälarhöjden kan man läsa här:

Adventshelg i Mälarhöjden
Första adventskonsert i Frustuna kyrka med kören Cantate.
Besök i årskurs ett och gitarrkonsert på Lilla Akademien.

14 kommentarer:

Annika sa...

Kul med bloggträff!!
Alltid.
Gillar sådana, de är nästan alltid lyckade.
Träffade ju Marianne B i höstas, och det var extremt KUL!!
Ja, jag kan bara tänka mig hur knökfullt Åhlens måste ha varit, PUST!!!
Trevlig dag för er bägge.
Kram!

Annika sa...

Låter som en jättetrevlig utflykt. Jag kan sakna Stockholm i jultider! Tänk att få gå runt och dra i saker i affärerna, titta på julskyltningen, och värma sig med kaffe och saffransbullar på Vetekatten :) .
Kram

Veiken sa...

Bloggvärlden är så härlig! Tänk så mycket man får lära sig och nya vänner blir det också. det blev ju både fika och en fin tunika utöver att ni kunde umgås! Kram

Musikanta sa...

Annika:
Ja, alla vänner som jag träffat genom bloggen har varit lika trevliga och lättpratade. Man har ju så mycket gemensamt när man träffas att prata om. Marianne var väldigt nöjd med er bloggträff i somras och har berättat hur trevligt ni hade.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...


AnnikaCA:
Jag tycker alltid det är lika spännande att se vad NK har hittat på i sin julskyltning. Annars åker jag lika gärna till Skärholmen där det finns allt och där det inte är så mycket folk.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Veiken:
Det hade definitivt inte blivit någon tunika om inte Kerstin hade envisats med att jag skulle prova. Den såg helt annorlunda ut på mig än den gjorde när den hängde på galgen. Jag blev förtjust meddetsamma.
Och att gå på kondis och äta bakelse är inte något jag gör varje dag. Extra trevligt med en rar bloggvän!
Kram tillbaka från Ingrid

olgakatt sa...

Jag har köpt en del kläder hos Margareta Forslund, konstnär och kläddesigner sedan ett antal årtionden. Hon berättade om en mässa hon visade kläder på där en journalist kommenterade att hennes kläder såg så tråkiga ut där de hängde. "Mina kläder ska man se PÅ", svarade Margareta. Reportern blev mycket förvirrad. PÅ? Men ibland inser man att kläder ofta är gjorda för att se tjusiga ut i skyltfönstret men omöjliga när man får dem på sig. Din tunika är tydligen som Margaretas kläder - den ska ses PÅ!
Julskyltningen gillas skarpt!

Anna/notonmusic sa...

Vilken inspirerande och rolig dag du verkar ha fått! Jag håller med, fantastisk julskyltning! Vilka ortoligt fantasifulla världar! Du håller i pianospelet ser jag Ingrid! Försöker själv få till det där med övning på hemmaplan, men det blir lite si och så med tiden!

Gunnel sa...

Låter som en lyckad dag! En bloggträff måste var kul. Jag hoppas jag nån gång i framtiden träffar på någon av mina bloggvänner. Ha det bra,

Eleonora sa...

Tack raring för en jättetrevlig dag med skratt och gott att äta. Så bra att du köpte tröjan för den var såå snygg på och faktiskt litet jullik (även om ni inte direkt firar jul). Allt gott till er båda och ha det nu riktigt skönt och fint. Kram kram

Musikanta sa...

Olgakatt:
Just den här var ett bra exempel på vad din designer sa! Jag hade aldrig provat plagget om inte Kerstin hade envisats.
Roligt att du uppskattade julskyltningen - det är ju inte alla som har tillfälle att se den av bloggvännerna. Inte de som bor i Skåne i alla fall om de inte har något ärende till Stockholm just då :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Anna:
Ibland blir det si och så med övningen för mig också trots att jag är "ledig" hela dagarna. Jag försöker dock att spela en timme om dagen, men det är ofta som det kommer annat emellan. Kul att du uppskattade julskyltningen, jag tyckte den var så fin och fantasifull, som du skriver.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Det är roligt att träffa bloggvänner eftersom det är som om man känt dem i hela sitt liv. Jag vet mycket mer om dem än jag någonsin har vetat om mina kollegor på den tiden jag jobbade.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Det är alltid lika trevligt att träffa dig och vi har ju inte precis några pauser i vår konversation när vi gör det :-).
Jag har varit och spelat på en gudstjänst i dag tredje advent som gick bra. Så nu kan jag koppla av och ta det lugnt igen tills på tisdag, när jag ska kompa det lilla Luciatåget i Rönö. Fast de gamla sångerna behöver jag inga noter till :-).
Ha det gott själv!
Många kramar från vännen Ingrid