onsdag 17 maj 2017

1423 Klasskonsert i årskurs 1 på Lilla Akademien

En anledning till att jag åkte upp några dagar till Mälarhöjden förra veckan var att mina barnbarn - Casimir och Caspar, som är elever vid musikskolan Lilla Akademienskulle ha var sin klasskonsert på lördagen.


Caspar i fin konsertkostym med väst före avfärden till skolan. (Bilderna går att klicka större.)

Caspar, som går i årskurs 1, var först ut med sin klasskonsert klockan 12. Alla barnen i klassen skulle spela ett stycke tillsammans med en klasskompis eller flera. Det var alltså inga solister på den här konserten.


Eleverna i årskurs ett med rosor i handen som de ska förära sina lärare. Caspar står tillsammans med lilla Ruth som han ska spela ihop med.I hela lågstadiet är det bara Ruth och Caspar som spelar oboe så de fick naturligtvis spela några stycken tillsammans. I slutet på inlägget kan man lyssna till ett av dem. Annars är det många olika instrument representerade i klassen. Som jag tidigare berättat måste alla elever som går på Lilla Akademien spela ett instrument. När de kommer upp i årskurs 3 måste de dessutom välja ett biinstrument.


Oboefröken fixar notstället åt de båda oboisterna.

Flera pianister finns i klassen liksom violinister. Några spelar cello och några trumpet eller andra blåsinstrument. Konserten tog drygt en timme innan alla barnen hade fått visa upp sina färdigheter. Publiken, som som vanligt bestod av av föräldrar och anhöriga, applåderade förtjust efter varje framträdande. Klassen sjöng också några sånger. Gullan Bornemarks Min lilla ponny har jag spelat in och den kan man också lyssna till i slutet av inlägget.


Barnen fick också gå fram två och två och berätta om en utflykt till en bondgård som de hade gjort för någon tid sen. På skärmen bakom visades bilder från utflykten.

Efter att alla lärare avtackats gick alla barnen, Åsa och barnens pappa Christian och jag till en italiensk restaurang vid Odenplan. När vi ätit färdigt var det dags att avlämna Casimir till skolan för repetition. Hans klasskonsert i årskurs 3 skulle gå av stapeln klockan 16.


Hela den "gamla" familjen samlad för lunch på den italienska restaurangen vid Odenplan. Från vänster Mirren, Casimir, barnens pappa stora C, Caspar och Clarissa. 
Ruth och Caspar spelar Scarborough Fair på oboe.
Eleverna i årkskurs 1 på Lilla Akademien sjunger Gullan Bornemarks "Min lilla ponny" på klasskonserten den 13 maj 2017.

Tidigare inlägg om min Stockholmsresa finns här:

4 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Jag blir alltid lika glad av att gå in här och ta del av dina barnbarns musikaliska bravader! Och att få höra så små barn spela så fint på oboe gör en musiklärare riktigt glad i hjärtat och hoppfull om orkestermusiker framtid 👏😊

Musikanta sa...

Anna:
Caspar och Rut är de enda som spelar oboe på hela lågstadiet. Caspar blev inbjuden i höstas att vara med om en repetition av Nötknäpparsviten på Operan (hans oboelärare har kontakter). Inte nog med att han fick spela en melodi ur sviten för hela orkestern, han fick också ett notställ av dirigenten (som inte visste om någonting) och fick sitta med under hela repetitionen i fyra timmar. Han var helt salig efteråt när hans mamma kom och hämtade honom. Så han kanske blir orkestermusiker så småningom.
Kram

Musikanta sa...

PS. Den snälle dirigenten sa att han fick spela med när han tyckte :-).

Anna/notonmusic sa...

Hahaha :-) Det är ju helt underbart!