onsdag 13 mars 2019

1654 Gems Weekly Photo Challenge vecka 11 - SMÅ

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 11 2019 är ordet SMÅ.  Fler som antagit utmaningen hittar man på hemsidan.

Det finns ju mycket som är smått här i världen. Har just kommit hem från Stockholm där jag har varit och hälsat på mina tre små barnbarn. (Jag har tre vuxna också). De är inte så små längre förstås, Casimir är 11, Caspar är 9 och Clarissa - Lissan till vardags - är 7 år.

Här får det bli ett foto på Lissan när hon pillar med sina små legobitar. Hon har fått ihop dem till en tjusig rymdfarkost som man kan se på den nedre bilden.


Lissan i full färd med att bygga sin rymdfarkost. (Bilderna går att klicka större.)


Här syns den färdig till vänster. Det vita i mitten är hatten på en gubbe som styr farkosten.





32 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken bra tolkning du fick till!
Tänk vad roligt det var när barnen lekte med lego och man fick vara me och hjälpa till. Sen blev det barnbarnen som man köpte lego till.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

"LillaSyster" sa...

Så gulligt. Härligt med barn som är kreativa. Ha en bra torsdag =)

Helén sa...

Det är så kul att bygga med de små legobitarna och det syns tydligt att Lissan är väldigt koncentrerad när hon bygger. Saknar nästan tiden när mina grabbar var små och byggde med lego, jag hjälpte gärna till att bygga om jag bara fick :-)

Lillian "sognafaret" sa...

Lego bringer fram veldig mange gode barndomsminner, da kunne en sitte opptatt i timer av gangen.

Musikanta sa...

Ingrid:
Barnbarnen bygger med lego fortfarande, som synes. Det är ju ett intresse som inte heller går över för en del. Fantastiska skapelser av vuxna finns det ju, det visade mig Lissan i boken som syns i bilden till vänster.
Kram tillbaka från Ingrid som önskar dig en skön torsdag.

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Barnen är extra kreativa nu när de bara får titta på sina skärmar en timme per dag mellan halv sju och halv åtta :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Ja, hon är minst lika intresserad och duktig som sina storebröder. Ofta bygger hon och den äldsta brodern saker tillsammans. Kul när det ändå är fyra år mellan dem.
Ha det gott önskar Ingrid

Musikanta sa...

Lillian:
Tyvärr fanns det inte lego när jag växte upp. Mina bröder byggde modellflygplan respektive tågbana - jag läste mest. Men ritade gjorde jag mycket.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Lego var fantastiskt på den tiden när ungarna var små! Tror att de inte blir omoderna, någonsin.

Geddfish ♥ sa...

Lego är fantastiskt! Jag hade själv inget lego men min fosterbror fick, han var ju sju år yngre. Vi byggde väl lite ihop. Sen så har mina barn haft och speciellt en son byggde fenomenala riddarborgar mm. Just nu så bygger hans son på 5 år med lego och pärlar. Smått smått. Jag fick vara med den lille och bygga lego vid ett tillfälle Kul.
Tack för att du påminde mig om minnen! Kram

Violen sa...

De flesta barn tycks älska lego! Kreativt att sitta och foga ihop de små delarna och se något större växa fram. Bra tolkning av veckans tema!
Ha det gott!

amo sin blogg sa...

Så flott tolkning.
Ja, leik med Lego er toppers for barn, det kan sysselsette dei i timesvis.

Birgitta Malmstedt sa...

Har också barnbarn, som älskar att hålla på med Lego. Min vuxne son (pappa till mina minsta barnbarn) älskar också fortfarande att hålla på. Nog är det fantastiskt att det går från generation till generation.

Paula sa...

Ja dom små barnbarnen dom bara växer...
Men roligt att se att man fortfarande leker med små legon. För nog är det lite skrämmande med utvecklingen mot att barn inte längre leker! Sitter bara och glor på en skärm och spelar spel på mobilen.
Ha en trevlig helg!

BP sa...

Älskade lego när jag var liten! Å det är så himla roligt att se att även ditt barnbarn fortfarande skapar en så fin rymdfarkost med Lego. När jag var ung fanns det ju bara kvadratiska och rektangulära bitar och plattor, men idag är ju utbudet såååååå mycket större. Härligt att se!

Musikanta sa...

Aina:
Nu har det kommit något som är lika fascinerande som lego och det är plus plus. Också små bitar som man ska foga ihop. Tyvärr fanns inte några av dessa fantastiska skapelser som barnen gjort - bland annat en enhörning - kvar när jag var uppe. Annars hade jag visat dem istället.
Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
Ja, lego har varit med alla mina barn. Själv fanns det ju inte på den tiden när jag växte upp. Vi hade väldigt roligt - Mirren och jag - när vi lekte med de större legobitarna - Duplo. Fanns ju många roliga figurer också.
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Tack för rar kommentar!
Ingrid

Musikanta sa...

Anne-Mari:
Jag tror aldrig lego blir omodernt. Det kan ju sysselsätta barn i timmar.
Ha det gott!
Ingrid

Musikanta sa...

Birgitta:
Det är ju det som är så roligt - att föräldrarna kan vara med och bygga. Vi lekte mycket med Duplo - Mirren och jag - när hon var liten. Med duplofigurerna kunde man ju hitta på sagor tillsammans.
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Min dotter har ju infört skärmförbud utom en timme per dag och två på helgen. Så barnen måste sysselsätta sig själva för det mesta. Det har inneburit att de ständigt läser eller lyssnar på böcker eller pysslar med annat. Ofta bygger de saker tillsammans också.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Ja, nu är det figurer också som gör att det hela blir ännu mer spännande. Och som du säger en massa andra former på bitarna. Jag hoppas på att få se nya fantastiska konstruktioner av plus plus, som också är bitar som man ska foga ihop. På ett lite annorlunda sätt än lego. Men just nu är det bara lego som gäller.
Ingrid

Anki sa...

Har inget minne av Lego från min egen barndom, men sönerna hade förstås på sin tid ... liksom barnbarnen numer. Väldigt populärt!
Perfekt tolkning av temat Ingrid!
Kram

Musikanta sa...

Anki:
Har heller inget minne av lego med mina äldsta barn som är 55 respektive 60. Då det kom väl efter det. Får googla :-). Tack för din rara kommentar.
Kram tillbaka från Ingrid

Ditte sa...

Lego är verkligen perfekt. Och att skapa något eget utifrån dessa små bitar främjar ju verkligen kreativiteten. Clarissa ser väldigt fokuserad ut och får ju till sin rymdfarkost så bra.
Båda mina barnbarnspojkar är väldigt förtjusta i lego och det byggs mycket.
Tack för en fin tolkning av temat.
Kram!

Musikanta sa...

Ditte:
Lego är ju någonting som barnen aldrig tröttnar på. Åtminstone mina barnbarn. Jag ska visa det nya plus plus om de har skapat något med de små bitarna nästa gång jag hälsar på. Det är också helt fascinerande.
Kram tillbaka från Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, kan bli mye stort ut av mange små ;:OD) Flott og kreativt leketøy!

byblixtra sa...

Fin tolkning och legobitar är oftast små som tillsammans kan bli stora föremål.

KajsaLisa sa...

oj det skulle jag inte fixat, men hon såg ju fokuserad ut

Musikanta sa...

Vilt og vakkert:
Lego är något som har kommit för att stanna. Tror aldrig det blir omodernt:
Ingrid

Musikanta sa...

byblixtra:
Ja till temat tar man ibland det som står en närmast. Fantastiska skapelser barnen kan göra med de små bitarna.
Ingrid

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Hon är suverän på att läsa instruktioner så liten hon är. Men så har läst sen hon var fem också.
Ingrid