tisdag 30 januari 2018

1525 Gems Weekly Photo Challenge - Här och nu

Så var då projekt storstädning av vardagsrummet på gång. Det är inte så ofta som jag storstädar därinne - vi är ju sällan där, Kent och jag. Jag spelar min timme om dagen på flygeln och vi ser Veckans Brott, Vetenskapens värld och På Spåret tillsammans ibland.

Och numera orkar jag inte med att bjuda på något stort kalas som innebär att vi måste sitta i vardagsrummet. Har jag gamla vänner och släktingar på besök sitter vi vid alltid vid köksbordet. När barnbarnen kommer och ska titta på teve gör det ju inget om det är lite stökigt.


Det finns två avdelningar till i bokhyllan att plocka ut prylar ur och damma. Men den här avdelningen är den värsta. Men det var rätt kul - jag hittade ett litet fint kakfat som jag inte visste att jag hade köpt. Flygeln är utmärkt som avlastning för alla prylar. 


Jag städar inte hela rummet på en gång. Det värsta är att plocka ur bokhyllan och damma alla 97 prydnadssaker och familjefoton som jag sparat under alla år och har stående där. Så det är det jag har gjort Här och nu. Det tog sina modiga en och en halv timme. Så nu kan jag med gott samvete gå ut i solskenet och ta en promenad. Och städa resten i morgon.

Utmaningen som Sanna står för på Gems Weekly Photo Challenge den här veckan har rubriken Här och nu. Fler som berättar om just vad de hittar på för ögonblicket hittar man på hemsidan.
34 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken flit! Då har du vårfint nu och det där lilla fatet var ju riktigt vackert.
Kram, Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, å belønne seg sjøl er viktig, har jeg lært på kurset.... og vi må liste opp hva vi sjøl kan gi oss som trøst og hva vi kan gi oss som belønning... en bukett tulipaner er min belønning i slutten av uka...
Det gir meg en forventning om vår og hva det innebærer!
Vårrengjøring, tja, den tar jeg når jeg får lyst! Vi gjør alle valg, mange valg hver dag (også kunnskap fra kurset)... håper mine valg er gode!
Lykke til med stedningen ;:OD)

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag kan ju inte ta hem en pianostämmare innan jag har städat vardagsrummet...
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Vilt och vackert:
Visst måste man belöna sig själv ibland. Det gjorde jag igår genom att köpa mig en ny jacka. Tulpaner är så vackra, men hos mig står de bara en dag innan de börjar vissna. Det blir några nya orkidéer i stället. Jag städar bara när det är absolut nödvändigt. Jag måste damma allting i vardagsrummet innan min pianostämmare kommer hit - han kan ju vara allergisk...
Kram

Anki sa...

Bra jobbat av dig - både städat och fixat Sannas utmaning. Klart du var värd en promenad i solskenet!
Kram

"LillaSyster" sa...

Oj, så många prydnadssaker. Själv har jag glasdörrar på bokhyllorna, men man får damma ändå..... Härligt när det är klart!

BP sa...

Alltså när jag ser alla dina prylar undrar jag var böckerna får plats;-) Har så gott som inga prylar alls, men drar dammsugaren över böckerna då och då. Ser att du också har många tavlor uppe. Glöm inte att damma av dom också;-) Det är jag faktiskt otroligt dåligt på...

Musikanta sa...

Anki:
Ja, det fixade sig. var lite trött på vinterbilder, annars var det vackert ute idag.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Jag har också glasdörrar på en av avdelningarna. så där dammar jag aldrig :-). Vardagsrummet kanske blir klart i morgon. har det som projekt i alla fall.

Musikanta sa...

BP:
Tavlorna och annat som är kvar därinne tänker jag damma i morgon.
Vad gäller böcker har jag räknat mina bokhyllor, som nästan går upp till taket och med sex hyllplan i varje och fått ihop till 13 stycken i huset för övrigt. Alla är fulla med böcker - på några hyllplan är det t.o.m. en rad böcker bakom den första. Men jag har inga böcker i vardagsrummet. Jag har försökt röja bland böckerna men aldrig lyckats. Jag är uppfostrad med att man inte slänger böcker tyvärr. De behöver definitivt dammsugas! Det får bli nästa projekt.

Gunnel sa...

Bokhyllorna är riktiga dammsamlare. Jag har glasdörrar för två av dem där jag har mina småsamlingar av diverse saker, men dammbet letar sig in där ändå. Man känner sig riktigt nöjd med sig själv när det är klart. Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Då är jag nog immun mot dammet där, eftersom jag aldrig dammsugit dem. Jag brukar vifta av böckerna med dammvippan varje gång jag dammar. Kanske jag får ta ett tag med dammtrasan bakom glasdörrarna också vad det lider. Det finns knappt någonting som jag är så nöjd med som när jag städat klart. Men än är jag inte färdig med mitt stora vardagsrum tyvärr.
Kram tillbaka

Stare Ström sa...

Tänk vad man kan hitta när man städar!

Femte året i Hjo sa...

Jag gillar din tavelvägg!

Violen sa...

Så fint du får det! Att städa är ingen höjdare men det är skönt när det är färdigt och man riktigt känner hur rent och snyggt det är!
Ha en fin vecka!

Musikanta sa...

Stare Ström:
Ja, du anar inte. Snart är det dags att städa bland böckerna - där brukar det krypa fram en och annan bok som jag inte visste att jag ägde.
Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Det är inte någon särskild ordning på dem - det finns nästan lika många till i rummet för övrigt. En inredningsexpert skulle definitivt inte gilla det. Men det är ju varken du eller jag som väl är.
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Jag har fortsatt idag och är äntligen färdig med rummet. Nu kan jag ringa till pianostämmaren :-). De stora fönstren, som som tar upp hela ena långväggen, behöver också putsas såg jag. Men det får bli "te vecka". D.v.s kanske om några månader.
Kram

Paula i pörtet sa...

Om man ska ta sig till och damma då måste man ha en bra morot för det är väl för tråkigt. När jag var barn hade vi några stackars prydnadsfigurer och figurinen och en bokhylla. Allt skulle dammas, som jag tyckte ideligen. Det ledde till att jag har kliniskt rent från prydnader, av ren lathet. Ja nu skäms jag nog lite, både här och nu. Men nu har jag erkänt, så då får jag stå för det. Ett vackert fat hittade du o jag är säker på att det ligger flera fina saker i gömmorna. Fortsätt leta

Musikanta sa...

Paula:
Jag vågar inte ens öppna skåpen under hyllorna, jag har nog med prylar som det är... Sen är det så att jag bara dammar därinne ungefär var tredje månad. Vi bor på landet och är sällan i vardagsrummet så några dammråttor kommer aldrig emot mig. Inte ens nu trots att det var VÄLDIGT längesen jag städade därinne.
Ingrid

Barbro sa...

Jag tittar på annat, vill inte se dammet. Förrän vårsolen strilar in genom rutan och då blir jag tvungen. Men det är roligt när det är gjort. Fast nu är vi upptagna med all snö. Har skottat av ett verkstadstält, halva tältet med ung 80 cm snö. Andra hälften med ung. 130 cm. Puh! Dessutom kändes den största delen som ett mellanting mellan frigolit och spånskiva. Hårt, kompakt och tungt. Så nog har jag gjort mitt motionspass idag. Imorgon blir det 2 garagetak.

KajsaLisa sa...

Jag skulle nog också behöva en flygel att ställa saker på :)

Eva på Seniorvinklat sa...

Så mycket fina saker du har. Förstår att det är jobbigt att damma allt. Men så tillfredsställd man känner sig när allt är klart.

Ditte sa...

Bra att få detta gjort! Flitigt jobbat! Och skönt med en paus i solen. Jag har hemma rensat mycket och har nu bokskåp med glasdörrar och då blir det mindra att torka och damma. Mycket "saker" har jag gjort mig av med och väldigt få finns framme, egentligen det jag använder och lite till (Ja, förutom ljusstakar och ljusluktor) Men vi bor i lägenhet inne på Södernmalm så utrymmet är begränsat.
Har man gott om plats så är det ju lättare hänt att man sparar och man kan själva också sprida ut sig.

En fin och annorlunda tilkning till veckans temaord.

Kram och jag önskar dig ett gott slut på veckan.

Helén sa...

Vad duktig du är som storstädar, bra jobbat. Det är skönt eft efteråt och det svåraste är egentligen att komma igång, sen brukar det rulla på tills det är gjort.

Musikanta sa...

Barbro:
Stackar dig som har så mycket snö att skotta - du får vara försiktig med ryggen bara när det är så tung snö. Här har vi inte behövt skotta någon snö än. Det räcker med att borsta bort det som kommer. Men februari är inte slut än...
Städningen av vardagsrummet föranleddes endast av att jag tänkte ha en pianostämmare där nästa vecka. Iofs bryr han sig väl inte om ifall det är dammigt, men det var ju en bra anledning att städa där. (Det var säkert tre månader sen sist.) Städning är dessutom bra motion, fast det slår ju inte snöskottning förstås.
Önskar dig en skön helg med någon vila i alla fall.
Ingrid

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Jag ställer bara saker på den när jag dammar. Men det är den utmärkt till. Hade problem tidigare med var jag skulle ställa alla (onödiga) saker som står i bokhyllan. Annars spelar jag en timme på den varje dag.
Önskar dig en skön helg.
Ingrid

Musikanta sa...

Eva på seniorvinklat:
Jag har alldeles för många prylar där men det är svårt att göra sig av med dem. Många är förknippade med minnen både från min ungdom och från mitt barndomshem. Nu blir där inte dammat på länge i alla fall. Kommer bara att vispa runt lite med dammvippan då och då.
Önskar dig en skön helg.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Problemet är som du skriver att vi har ett ganska stort hus där det är lätt att "gömma" saker. Just nu håller jag på att röja i garderoberna och plockat ner kläder som jag inte använt på några år eller har växt ur i plastsäckar...Gäller bara att ta sig i kragen och åka ner till second-handbutiken med dem. Sen ska jag nog ta itu med bokhyllorna.
Tack för din kommentar och ha en skön helg.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Helén:
Ja, det går ju alldeles utmärkt att skjuta upp det mesta till morgondagen när man är pensionär. Men visst är det härligt när man äntligen kommer till skott och gör något som verkligen syns och känns.
Ingrid

amo sin blogg sa...

Fin tolkning.
Ja, det er alltid behov for litt rengjøring, støvet legg seg tykt på kort tid..
Her hos meg er sola borte i 2-3 mnd. Den kom tilbake inn i stova for to dagar sidan,
Eg blir sjokkert over skitne vindu og støv på alle flater....

God helg frå Anne-Mari

Anonym sa...

Du får väldigt gärna komma och hälsa på 😁

Musikanta sa...

entomtastankar:
Haha, går jag bort och städar tar jag 500 kr/h. Utan RUT-avdrag. Och bara damningen tog bortåt två timmar...
Ingrid

Susanne ❤️ sa...

Perfekt tolkning av just här och nu
KRAM